گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ سه مقام آمریکایی اعلام کردهاند که این کشور در نظر دارد سپاه پاسداران ایران را به فهرست سازمانهای «تروریستی» خود اضافه کند.
به گزارش رویترز این تصمیم احتمالا روز دوشنبه از سوی وزارت خارجه آمریکا اعلام خواهد شد؛ در صورت اتخاذ چنین تصمیمی این برای اولین بار خواهد بود که ایالات متحده رسما نیروی نظامی یک کشور دیگر را سازمانی «تروریستی» قلمداد میکند.
کاخ سفید و وزارتخانههای دفاع و خارجه آمریکا تاکنون از اظهارنظر در مورد گزارش خبرگزاری رویترز خودداری کردهاند.
طرح احتمالی آمریکا برای «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران در حالی مطرح میشود که با خروج ترامپ از برجام، واشنگتن از آن زمان تاکنون تحریمهای بانکی، تجاری، نفتی و بیمهای را علیه ایران وضع کرده است.
اهداف امریکا از بازی با آتش
مهمترین دلیل این طرح از منظر اقتصادی، منصرف کردن شرکتهای بینالمللی از تجارت با بخشهای کلیدی اقتصاد ایران است؛ با تروریستی خواندن سپاه، شرکتها و اشخاص از ارائه هرگونه حمایت مادی یا منابع، مانند خدمات مالی، تجهیزات آموزشی، مشاوره حرفهای، تسلیحات یا حملونقل، به شرکتها یا مقامات سپاه منع میشوند. همچنین مقامات سپاه و کسانی که با آنها تعامل میکنند تحت قانون مجازاتهای کیفری یا مدنی شامل پیگرد قضایی قرار میگیرند. این کار همچنین مانع ورود یا اقامت نمایندگان خارجی سپاه یا شرکتهای تحت کنترل آن به ایالات متحده میشود.
در وهله بعدی به نظر میرسد امریکا به دنبال هموار کردن مسیر خود و رژیم صهیونیستی جهت هدف قرار دادن مواضع سپاه در منطقه است؛ در واقع، پس از این تصمیم احتمالی، آمریکا به زعم خود سپاه را نیز مانند القاعده و داعش هدف قرار خواهد داد.
از سویی امریکا با فشار به دولتهای منطقه و به ویژه عراق، لبنان و سوریه به دنبال محدود کردن حضور مستشاری نظامی ایران و بازگرداندن گروههای ترویستی و ناامنی در کشورهای مزبور است؛ چیزی که در سخنان رهبر انقلاب خطاب به نخستوزیر عراق مبنی بر طرح امریکا برای زنده کردن گروههای تروریستی در منطقه، بازتاب یافت.
ردّپای احمقهای درجه یک در طرح امریکایی
اخبار منتشره حاکی است که همچون دیگر طرحهای شکستخورده چون تابستان و فروپاشی پیش از جشن 40 سالگی انقلاب اسلامی، در پشت این طرح نیز افرادی چون جان بولتون و مایک پمپئو قرار دارند.
گفتنی است چندی پیش جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده و شورای امنیت ملی که وی در رأس آن قرار دارد، درخواست نمود پنتاگون گزینههایی برای حمله هوایی به ایران ارائه دهد.
چنانکه جرقه خروج جیمز ماتیس از وزارت دفاع آمریکا نیز متاثر از مخالفت او با طرح حمله آمریکا و متحدانش به نیروهای ایرانی و روسی در سوریه بود.
واکنشهای احتمالی به تروریستی خواندن سپاه
سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران پیش از این به آمریکا نسبت به «تروریستی» خواندن مجموعه تحت امر خود هشدار داده بود. وی در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ شمسی) گفته بود تهران در صورت اضافه شدن نام سپاه پاسداران به فهرست گروه های «تروریستی» از سوی آمریکا، ارتش ایالات متحده را «همسنگ داعش» در نظر خواهد گرفت.
او در آن زمان همچنین هشدار داده بود که در صورت اجرای قانون کاتسا در آمریکا «این کشور باید پایگاه های منطقه ای خود تا شعاع دو هزار کیلومتری برد موشک های ایران را منتقل کند.»
از سویی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدعی شدند اگر آمریکاییها بخواهند سپاه را به عنوان یک گروه تروریستی اعلام کنند ما قطعا همه نیروهای آنها در منطقه و سایر نقاط جهان را مورد هدف قرار میدهیم.
آمریکا تاکنون بسیاری از اعضا و زیرمجموعه های سپاه پاسداران را تحریم کرده اما کلیت این نهاد تاکنون در فهرست سازمانهای «تروریستی» آمریکا قرار نداشته است.