یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اگر موضع سفیر فرانسه در واشنگتن موضع رسمی فرانسه باشد،آنگاه باید گفت دیدگاه اروپا در حال نزدیکی به دیدگاه ایالات متحده است.
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اظهارات سفیر فرانسه در واشنگتن مبنی براینکه ایران بعد از انقضای تاریخ ده ساله قید شده در برجام هم نباید غنی سازی اورانیوم را از سر بگیرد گفت: البته باید منتظر ماند تا دولت فرانسه و وزیر امور خارجه این کشور نیز اظهارات رسمی خود را در این خصوص بیان کنند به هر حال سفیر فرانسه در واشنگتن با توجه به فضای حاکم بر ایالات متحده این واکنش را نشان داده و ممکن است این سفیر تحت تاثیرجوحاکم بر واشنگتن قرار گرفته باشد.
وی ادامه داد: اگر یک طرف این داستان ایران باشد و طرف دیگر اروپا و امریکا باشد، در مورد فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران هنوز اختلاف نظروجود دارد و تفاوت برداشتی واضحی در اصل صلح آمیز بودن انرژی هسته ای ایران وجود دارد.
ابوالفتح با یادآوری اینکه برجام برای یک دوره موقت توانست این اختلاف نظر را کاهش داده و نظر طرفین را به یکدیگر نزدیک کند گفت: اما این به معنی آن نیست که برداشت ما نسبت به انقضای ده ساله با برداشت اروپا و امریکا نسبت به این موضوع یکی باشد.
این کارشناس مسائل امریکا با اشاره به سخنان ترامپ مبنی براینکه دوره بندی زمانی در خصوص برجام باید برداشته شود و این که عنوان میشود ایران پس از دورههای ۱۰، ۱۵ و یا ۲۵ سال اجازه از سر گیری غنی سازی را دارد باید لغو و جمهوری اسلامی به طور دائم غنی سازی را کنار بگذارد گفت: البته اروپاییها نیز این دیدگاه امریکا را کاملا رد نکردند، اما بحث آنها این بود که اگر بخواهند بر این موضوع پافشاری کنند نیاز به مذاکرات مجدد دارد و در خصوص کلیات برجام از نظر امریکا نیزنیاز به مذاکره وجود دارد، اما چون ایران مذاکره را نمیپذیرد اروپاییها هم حد وسط را گرفته و برای حفظ موضوع سکوت اختیار کرده اند.
وی ادامه داد: تحلیل من این است که اگر ایران بعد از ده سال نتواند اروپا را قانع کند که فعالیتهای هستهای کشورمان صلح امیز است آن زمان این موضوع دوباره تبدیل به یک مناقشه بین ایران و غرب خواهد شد.
ابوالفتح در پایان خاطر نشان کرد: بار دیگر تاکید میکنم باید منتظر واکنش مقامات رسمی دولت فرانسه پیرامون اظهارنظر سفیر این کشور در واشنگتن ماند و بعد از آن باید دید آیا این موضع در آلمان و انگلیس هم پیگیری خواهد شد یانه؟ و براین اساس و در صورتی که این موضع موضع مشترک این کشورها در اروپا بود، آنگاه مشخص میشود که دیدگاه اروپا در حال نزدیکی به دیدگاه ایالات متحده است و اروپا در حال پیگیری دیدگاه ترامپ است حتی بدون این که عملا بخواهد مثل امریکا از برجام خارج شود.