یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: آنچه مسلم است در مرحله عمل هیچ اتفاقی از جانب آمریکاییها رخ نداده و این تغییر رویکرد فقط در لحن تند آمریکایی بوده است.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تغییر لحن آمریکاییها مبنی بر اینکه بدون پیش شرط آماده مذاکره با ایران هستیم، گفت: به نظر میرسد آمریکاییها تنها یک مقدار لحن شان را آرامتر کردند این اتفاق بعد از سفر ترامپ به توکیو ظهور بیشتری پیدا کرد و در ادبیات ترامپ، پمپئو و به مقدار کمتر بولتون لحن پرخاشگرانه کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه یک فرضیه در خصوص مسائل مربوط به آمریکا و ایران وجود دارد، گفت: آن فرض این است که آیا روزی که پمپئو سخنرانی و شرایط ۱۲ گانه را مطرح کرد آیا این شروط برای آغاز مذاکره مطرح شده بود یا خواست آمریکاییها این بود که ماحصل مذاکرات رسیدن به این شروط ۱۲ گانه باشد؟
ابوالفتح افزود: از روز گذشته که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بدون پیش شرط آماده مذاکره با ایران است برخی گروههای ضد ایرانی و ضد برجامی در آمریکا عنوان میکنند آن ۱۲ پیش شرط مطرح شده توسط پمپئو در حقیقت شرط توافق خوب بین ایران و آمریکا بوده است.
این کارشناس مسائل آمریکا در تشریح این ادعای تندروهای آمریکا گفت:آنها مدعی شدند آمریکا میگوید ما آماده مذاکره با ایران هستیم و نتیجه این مذاکره باید ۱۲ شرط مطرح شده توسط وزیر خارجه ایالات متحده باشد، در حقیقت تندروهای آمریکایی برای اینکه اعلام کنند آمریکا عقب نشینی نکرده و سیاست این کشور در برابر ایران بدون تغییر بوده است این نظریه را مطرح میکنند.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها در کلام و لحن مسیر متفاوتی را در پیش گرفته اند، تصریح کرد: هر چند پمپئو در همان مصاحبهای که اعلام میکند بدون پیش شرط آماده مذاکره با ایران هستیم ادامه میدهد البته اگر ایران به یک کشور نرمال تبدیل شود اینکه شاخص یک کشور نرمال در تفکر آمریکایی چیست جای حرف و حدیث دارد و از آن استنباط پیش شرط میشود.
ابوالفتح یادآور شد: آنچه مسلم است در مرحله عمل هیچ اتفاقی از جانب آمریکاییها رخ نداده و این تغییر رویکرد فقط در لحن تند آمریکایی بوده است ، تحریمها به قوت خود باقی است، اصرار برای به صفر رساندن فروش نفت وجود دارد و آرایش نظامی آمریکاییها نیز تغییری نکرده است.
این کارشناس مسائل آمریکا در پایان خاطرنشان کرد: براساس این روند و تجربهای که از مذاکره با آمریکاییها داشتیم آنچه میتواند این گره را باز کند تغییر برای اعتمادسازی است و باید دید که هر تغییری که در این راستا رخ دهد آیا رئیس جمهور بعدی آمریکا به توافقات ترامپ پایبند خواهد بود یا مثل خود پرزیدنت با یک حرکت قلم میتواند ما را به جای اول بازگرداند؟