آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۸۹۶۶
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ابوالفتح: امید چندانی به فرانسه نداریم/ پاریس بدون جلب رضایت آمریکا قادر به اجرای توافقنامه‌ای نیست

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اروپا باید در طول این یک سال اخیر کاری برای نجات برجام انجام می‌داد، به نظر می‌رسد توان اروپا کمتر از آن چیزی است که در بیانیه‌های رسمی شان اعلام می‌کنند بنابراین امید چندانی به فرانسه نیز نمی‌توان داشت.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اینکه آیا تغییر رویکردی در اروپایی‌ها دیده شده است که شدت رایزنی‌ها تا این حد افزایش یافته گفت: رایزنی‌هایی که در مقطع یک ماهه اخیر شدت گرفته چند دلیل داشته است ایران قدم‌هایی را برای کاهش تعهدات خود برداشته و زمانی که گام دوم در این مسیر را برداشت اعلام شد که در صورتی که این کاهش تعهد به نتیجه نرسد در گام سوم اقدامات محکم تری خواهد کرد.

وی با بیان اینکه به احتمال قوی طرف‌های اروپایی حدس‌هایی در مورد شدت اقدام ایران در گام سوم خواهند داشت، گفت: قطعا به همین دلیل اروپایی‌ها به تکاپو افتادند.

ابوالفتح با اشاره به اینکه براساس گمانه زنی رسانه‌ها ایران احتمالا در گام بعدی محدودیت برای غنی سازی را کاهش دهد و ممکن است درصد غنی سازی خود را به بیست درصد برساند، گفت: اروپا با این اقدام در آستانه اعلام نقض برجام و ارجاع موضوع به شورای امنیت قرار خواهد گرفت و پیش از رخداد این اتفاق اروپایی‌ها به دنبال این هستند که آخرین شانس‌های خود را نیز محک بزنند و ببینند که آیا قادر خواهند بود برجام را نجات دهند یا خیر.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه ممکن است از پنجشنبه هفته جاری شاهد مرگ برجام باشیم، گفت: بر همین اساس تکاپوی اروپا به ویژه اقدامات فرانسه تا حدودی نشان دهنده فوری بودن خطر پیش روی برجام است و به موازات این اتفاق ایران هم به تحرکات خود سرعت بخشیده و برای این موضوع نیازمند رایزنی‌های فشرده با طرف‌های اروپایی برجام و روسیه و چین می‌باشد.

وی افزود: همچنین کشورمان رایزنی‌هایی را با کشور‌های عضو عدم تعهد نیز انجام داده تا آمادگی لازم صورت بگیرد که اگر گام سوم به اندازه‌ای باشدکه طرف اروپایی آن را نقض برجام بداند جمهوری اسلامی همه ظرفیت دیپلماتیک خود را به کار گرفته باشد که پیامد چنین موضوعی را به حداقل برساند از این جهت می‌توان گفت که تحرکات دیپلماتیک طی یک ماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

ابوالفتح در خصوص پیشنهاد فرانسوی‌ها در راستای نجات برجام گفت: شنیده‌ها حکایت از آن دارد که فرانسه پیشنهاد افتتاح یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری را به ایران داده است که در سه مرحله به اجرا دربیاید. بر این اساس ۵ میلیارد دلار برای بازگشت ایران به گام دوم، ۵ میلیارد برای برگشتن به گام اول و ۵ میلیارد نیز برای اینکه گام سوم از طرف جمهوری اسلامی برداشته نشود، در نظر گرفته شده است.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: پیشنهاد فرانسوی‌ها براساس این ۱۵ میلیارد احتمالا مبتنی بر این باشد که نفت ایران را پیش خرید کنند، اما آنچه مسلم است به نظر نمی‌رسد فرانسه بدون جلب رضایت ایالات متحده قادر باشد کاری از پیش ببرد. بر همین اساس در اینستکس نیز شاهد آن بودیم که اتحادیه اروپا با ۲۸ عضو و رهبری ۳ کشور قدرتمند اروپایی یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا نتوانست توفیقی داشته باشد.

وی افزود: در این شرایط نیز وقتی اتحادیه اروپا با ۲۸ عضو نتوانست گام بیش از سیاست‌های تحریمی آمریکا بردارد قدری دور از انتظار است که این ۱۵ میلیارد بخواهد از سدی به نام آمریکا عبور کند.

ابوالفتح در پایان خاطرنشان کرد: اگر اروپایی‌ها می‌توانستند و یا می‌خواستند باید در طول این یک سال اخیر کاری برای نجات برجام انجام می‌دادند به هر حال به نظر می‌رسد توان اروپا کمتر از آن چیزی است که در بیانیه‌های رسمی شان اعلام می‌کنند بنابراین امید چندانی به فرانسه نیز نمی‌توان داشت که حتی در صورت شکل گرفتن توافق با این کشور آن‌ها توانایی اجرایی کردن توافق را بدون رضایت آمریکایی‌ها داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار