کد خبر:۷۵۷۴۶۳
از سوی ستاد توسعه فناوری‌های آب و خشکسالی معاونت علمی،

اولویت‌های مقابله با سیل بررسی شد/ ضرورت تعیین دستگاه‌های متولی هشدار سیل

در جلسه‌ای با حضور اعضای کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط­ زیست معاونت علمی، اولویت‌های مقابله با سیل بررسی شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در جلسه‌ای و با حضور اعضای کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط­ زیست معاونت علمی اولویت‌های مقابله با سیل بررسی ومشخص شد.

ضرورت تعیین دستگاه‌های متولی هشدار سیل (البته وظیفه این دستگاه رصد و توسعه فناوری‌های رصد، پیش بینی و هشدار است) در کشور، توسعه فناوری‌های مورد نیاز امداد، مهار، کاهش و ترمیم خسارت سیل، فناوری‌های بر خط اطلاع رسانی، نقشه‌های مرتبط با موضوع از جمله نقشه‌های سیستم زهکشی، مراکز سکونتی، فناوری‌های ساماندهی رودخانه ها، حفاظت خاک، فرسایش و رسوب و بازنگری و تجدید نظر در معیار‌ها و ضوابط طراحی که دستگاه‌های اجرایی به کار می‌گیرند از جمله اولویت‌های مسائل مرتبط با سیل در سال جاری است.

همچنین اولویت دادن به فناوری‌های مورد نیازحکمرانی و مدیریت یکپارچه آب و آبخیزداری، تمرکز بر بند ۲۴ سند «راهبردی توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست» در اولویت‌های سال جاری، بررسی و پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات موضوعات مرتبط با سیل و سیل خیزی، توجه بیشتر به تجهیزاتی پایش برخط حفاظت خاک و تغییر کاربری‌ها و نیز رصد تاثیرات آن در مدل‌های بارش رواناب بر روی سیلخیزی و ارزیابی ابعاد مختلف سیل‌های به وقوع پیوسته و مستند سازی آن‌ها و نیز ارزیابی تبعات زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی آن‌ها از دیگر محور‌هایی است که جزو اولویت‌های مرتبط با سیل است.

در این جلسه به موضوعاتی از جمله ارزیابی و توسعه مدل‌های بارش رواناب برای تمام حوضه‌های کشور و پیش‌بینی سیلاب با دوره بازگشت‌های مختلف، ضعف داده و اطلاعات و بازنگری در نقشه مناطق سیل گیر کشور، تدوین نظام مدیریت شرایط بحرانی و سیل و توجه به وحدت فرماندهی درسیستم‌های امدادرسانی، باز تعریف نظام آبخیزداری و آبخوان داری و توجه به فعالیت‌های کاهش دهنده رواناب در حوضه نیز پرداخته شد.

تدوین پروتکل مقابله با سیل و تجهیزات مربوطه، بازنگری الگوی کشت، تدوین دستورالعمل‌های مدیریت سیل و مانور مقابله با سیل، طراحی سازه‌های پیش ساخته و قابل استفاده در مهار سیل و آب بندان‌ها برای شرایط بحرانی وتوجه بیشتر به فناوری‌های کنترل سیلاب و مسائل در حین سیلاب و پسا سیلاب ازدیگر اولویت‌هایی بود که به آن پرداخته شد.

در این جلسه همچنین رئوس عملکرد این کار گروه در نیمه دوم سال گذشته بررسی وارائه شد و در بخش بعدی نقطه نظرات اعضاء کار گروه آب در مورد سیل‌های اخیر جمع آوری و بررسی شد و راهکار‌های ارائه طریق در خصوص نحوه ورود و تمرکز برنامه سال جاری ستاد، بر روی موضوعات و وقایع روز حوزه آب از جمله سیل‌های اخیر، طرح و جمع بندی شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار