به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در بیستمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی، اظهار داشت: در خصوص سیل اخیر در کشور تاکنون ۳۵ هزار میلیارد تومان کل خسارتها برآورد شده است.
وی افزود: بخشی از کمکها در قالب کمکهای بلاعوض بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان است.
وزیر کشور تصریح کرد: ما هیچ شرایط نگرانکنندهای در حوزه اقتصادی نداریم. نظارت و کنترل بر قیمتها به صورت جدی پیگیری میشود و انبارها دارای موجودی مناسب است. همچنین در بازار با خللی مواجه نشدهایم و به همه دستگاهها ابلاغ کردهایم که موضوعات را پیگیری کنند.
وی افزود:در بخش دیگری از جلسه به موضوع سیل پرداختیم که بر این اساس همه استانها به جز بخشی از خوزستان در مرحله مقابله هستیم. همه خسارتها در حوزه کشاورزی ارزیابی شده و پرداختهای آن را آغاز کردهایم. تلاش کردهایم تا حداکثر خسارتها را پرداخت کنیم تا کسی از سیل ضرری نبیند.
وی یادآور شد: در حوزه مسکن تا کنون ۱۸۰ هزار واحد در اثر سیل خرابی به بار آورده که از این میان ۵۶ هزار احداث نیاز به نوسازی و الباقی تعمیرات لا لازم دارد.
وی بیان کرد: برآوردی که تاکنون از خسارتها داشتهایم مبلغی بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن در قالب ۹ هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض برآورد شده است و بخشی هم برای خسارت و بخش دیگر برای مسکن است. همچنین ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به تصویب رسید و ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان از محل تملک سرمایهای به تصویب خواهد رسید همچنین امروز در جلسهای با آقای نوبخت مواردی را به تصویب رساندیم که تا چهار ماه اول سال ۴۰ درصد پرداختها را محقق کنیم.
وی بیان کرد: کارها را آغاز کردهایم و در حوزه مسکن تفاهمنامههایی با دستگاههای مختلف داشتهایم و ستاد اجرایی فرمان امام ۲۰ هزار واحد، کمیته امداد ۱۰ هزار واحد را متقبل شدند همچنین بسیج و خاتمالانبیا هم سهمی در حوزه مسکن و بازسازیها خواهند داشت.
وی افزود: ما استانهای معین را تعیین کردهایم که در خوزستان ۵ تا ۶ استان معین، لرستان ۳ تا ۴ استان معین تعیین شده است در قرارگاه تصمیم گرفتهآیم حداکثر ظرف یک سال آتی بتوانیم مشکل اصلی مردم را حل و خسارتها را جبران کنیم. تلاشمان این است که ساختها را مستحکم انجام دهیم و این ساختها در مسیر رودخانه و حریم نباشد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: توقع و انتظار مردم این است که در دوره بازسازی آنها را تنها نگذاریم و کمکمان را ادامه دهیم و ما هم سعی داریم روحیه تعاون، تعامل و هماهنگی را تقویت کنیم چه بسا که اگر خودمان را جای آنها بگذاریم متوجه میشویم که در منطقه گرمسیری همچون پلدختر ماندن در زیر چادر در هوای گرم بسیار سخت خواهد بود.
وی یادآور شد: کسانی که مرجعیت دارند میتوانند در این موضوع وارد شوند البته برنامهریزی ما برای یک سال آینده است و باید تلاش کنیم این زمان را به کوتاهترین زمان ممکن برسانیم.
وی با اشاره به نحوه توزیع در مناطق سیلزده گفت: در روزهای اول همه انجیاوها، هیأتهای مذهبی بحث توزیع را وارد شده بودند، اما در حال حاضر باید با هماهنگی فرماندار، بخشدار و مدیریت منطقه باشد که به واسط داشتن دفترچهای این کار را انجام دهند.
رحمانی فضلی در پایان خاطرنشان کرد: همه کشاورزانی که در سیل اخیر خسارت دیدهاند و پیش از این وامهایی را از بانکها دریافت کرده بودند به مدت سه سال بازپرداخت آنها امهال خواهد شد.
انتهای پیام/