کد خبر:۷۵۹۳۲۶
سفیر سابق آمریکا:

تحریم‌های نفتی، منجر به تنش خریداران نفت ایران با آمریکا خواهد شد

سفیر سابق آمریکا در سرزمین‌های اشغالی در گفت: وگو با رسانه صهیونیستی تاکید کرد که تحریم‌های واشنگتن علیه ایران نمی‌تواند به تغییر در سیاست‌های این کشور منجر شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سفیر سابق ایالات متحده آمریکا در سرزمین‌های اشغالی درباره تحریم‌های نفتی علیه ایران و عدم تمدید معافیت‌های خرید نفت این کشور گفت که این مسئله می‌تواند برای آمریکایی‌ها و شخص «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا دردسر ساز شود.

«دان شاپیرو» امروز سه‌شنبه (سوم اردیبهشت) در گفت‌وگویی اختصاصی با «رادیو اسرائیل» گفت: «تحریم‌های ترامپ علیه ایران منجر به تنش با کشور‌ها خواهد شد».

او این تحریم‌ها بر اقتصاد ایران را تأثیرگذار دانست و گفت: «همانگونه که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای باعث ایجاد تنش بین آمریکا و اروپا شد و هم‌اکنون نیز باعث شکل‌گیری تنش با چین، هندوستان، ژاپن، کره جنوبی می‌شود. این کشور‌ها معافیت خرید نفت ایران را داشتند».

این مقام سابق آمریکایی، اذعان کرد که علی رغم فشار‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، این فشار‌ها و اقدامات بدون همراهی کشور‌های دیگر نتیجه مورد نظر واشنگتن را نخواهد داشت. او گفت: «بسیار سخت است که این فشار‌ها بدون حمایت سایر کشو‌ها به تغییر سیاست‌های ایران منجر شود. این همان چالش اصلی پیش‌رو دولت ترامپ و حامیان آن است یعنی حرکت از اعمال فشار به سوی تغییر سیاست».

سفیر سابق آمریکا در تل‌آویو گفت که ترامپ اگر چه با خروج از برجام دست به اعمال فشار علیه ایران زده، ولی خود او نیز بابت این کار تحت فشار است چرا که بعد از گذشت این مدت، به دنبال نتایج واضحتری در خصوص برنامه هسته‌ای ایران هست.

او افزود: «ترامپ قصد ندارد جبهه جدید در خاورمیانه باز کند. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نشان دهد ترامپ که خود منتقد شدید جنگ عراق بوده و به دنبال خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه است، به دنبال حمله به ایران باشد».

به گزارش خبرگزاری «سما»، شاپیرو در چرایی خروج آمریکا از توافق برجام نیز گفت: «از نظر من، ترامپ با این کار دو هدف داشته است؛ یا اینکه او به دنبال مذاکرات برای دست یابی به توافق هسته‌ای جدید است. چرا که در این صورت تلاش خواهد کرد توافق سخت و با مدت طولانی‌تر محقق شود». «یا هدف او این است که ایران خود از توافق هسته‌ای خارج شود تا از این طریق، کشور‌های دیگری نیز به آمریکا برای اعمال تحریم و فشار‌ها ملحق شوند».

توافق هسته‌ای ایران با غرب یا همان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تیر ماه سال ۹۴ (۲۰۱۵ میلادی) بین ایران و ۵ کشور دیگر (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه) و اتحادیه اروپا منعقد شد. با این حال، دولت دونالد ترامپ در اقدام یکجانبه در اردیبهشت ۹۷ از آن خارج شد.

از زمان خروج آمریکا از برجام، اروپا متعهد شده است که تعهدات خود در ذیل برجام پایبند باشد و برای دسترسی ایران به منابع مالی حاصل از صادرات خود و تبادل تجاری با سایر کشورها، ساز و کار مالی «اینستکس» ایجاد کند. کانال مشابه این ساز و کار اخیرا در ایران نیز تشکیل شده و منتظر تعهدات طرف اروپایی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار