به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاحیه غرفه چین به عنوان مهمان ویژه سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دقایقی پیش باحضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب همچنین گووی مین معاون دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین برگزار شد.
بر اساس این گزارش پنگ سن سفیر چین در این مراسم چین و ایران را دارای تمدن غنی و دوستی دوجانبه طولانی و صمیمانه معرفی کرد و گفت: کتاب یکی از عناصر تمدن و پلی برای نزدیکی قلبهاست.
وی به حضور هیأت نمایندگانی از انتشار چین در ایران اشاره کرد و این حضور را مسیری برای تعمیق مبادلات فرهنگی میان دو کشور دانست.
این گزارش اضافه میکند در این مراسم از سوی کتابخانه چین اثری هنری به جمهوری اسلامی ایران و رئیس کتابخانه ملی ایران اهدا شد که این اثر دوستی بین ایران و چین را تعمیق خواهد کرد.
گووی مین در این مراسم افتتاحیه گفت: بسیار خوشحالم امروز در مراسم افتتاحیه برنامه کشور چین به عنوان مهمان ویژه در تهران حضور دارم. بنده به نمایندگی از سفارت چین خیر مقدم میگویم.
وی افزود: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با پیشینه بیش از ۳۰ سال یکی از معروفترین رویدادهای فرهنگی ایران است و چین به عنوان مهمان ویژه در آن شرکت کرده که نقطه مهمی در تاریخ تبادلات فرهنگی دو کشور است.
وی بیان کرد: چین و ایران دو کشور تاریخی و دارای تمدن دیرینه هستند. دوستی دو کشور ریشهدار وعمیق است و در سالهای اخیر به ویژه بعد از تاسیس روابط مشارکتی راهبردی جامع دو کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی و با عنایت و حمایت قوی رهبران دو کشور روابط چین و ایران در مسیر توسعه خوبی قرار گرفته است.
وی در پایان گفت: سال گذشته و سال جاری آقای دکتر روحانی و علی لاریجانی به چین سفر کرده بودند که در این سفر مسئولان دو کشور با یکدیگر ملاقات کرده و به توافقات مهمی در مورد تقویت بیش از پیش روابط دو کشور رسیده و مسیر توسعه روابط چین و ایران و همکاری دو جانبه در حوزههای مختلف را در مراحل بعدی تعیین کردند و با تلاشهای مشترک هر دو طرف تبادلات و همکاریها در زمینههای اقتصادی، علم و فناوری، علوم انسانی، آموزش و پرورش و سایر ابعاد به طور مداوم پیشرفت کرده و دستاوردهای فراوانی حاصل شده است.
در این مراسم همچنین محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب به حضور چین در نمایشگاه تهران اشاره کرد و گفت: نام کشور چین برای ایرانیان از روزگار دور شناخته و آشناست.
وی در ادامه به شعری اشاره کرد و گفت: هنر تصویرگری در چین به حدی رسیده بود که اگر قرار بود تصویری از هنر چین داشته باشیم از دست هنرمندان این کشور تنها برمیآید.