کد خبر:۷۵۹۹۵۹
با هدف کاهش آثار سیل؛

پژوهشکده مخاطرات طبیعی در دانشگاه گلستان ایجاد می‌شود/ بازسازی یک روستای مقاوم به مخاطرات طبیعی

معاون پژوهشی دانشگاه گلستان گفت: پژوهشکده مخاطرات طبیعی متشکل از چند زیرگروه، در دانشگاه گلستان ایجاد می‌شود تا کنترل سیلاب و موضوعات مرتبط با آن، به صورت علمی بررسی شود.

مهدی غفاری، معاون پژوهشی دانشگاه گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از تشکیل کارگروه تخصصی سیل در این دانشگاه خبر داد و گفت: اعضای هیات علمی دانشگاه از ابتدای وقوع سیل در استان درگیر بودند و به همین دلیل برخی نیاز‌ها و مسائل مرتبط با سیل را شناسایی کرده و گروهی از متخصصان را نیز جمع کرده ایم.

غفاری ادامه داد: فعلا تصمیم گرفته شده پژوهشکده مخاطرات طبیعی متشکل از چند زیرگروه را راه اندازی کنیم که یکی از این زیرگروه‌ها، بحث کنترل سیلاب را بررسی می‌کند.

معاون پژوهشی دانشگاه گلستان با بیان اینکه در کنار سیل، مخاطرات دیگری مانند رانش زمین نیز رخ می‌دهد، افزود: همزمان با سیل در چندین نقطه رانش زمین هم اتفاق افتاده؛ قبلا هم پروژه‌هایی درباره این موضوع انجام دادیم و اکنون هم پروژه‌هایی در این زمینه در دست انجام داریم.

وی با بیان اینکه در کارگروه سیلاب بخش‌های مختلف مرتبط با وقوع سیل بررسی می‌شود، افزود: پیش بینی وقوع سیل، هشدار قبل از آن و ساخت سامانه هشدار سیل در این کارگروه بررسی می‌شود.

غفاری با بیان اینکه بررسی‌های اولیه برای ساخت این سامانه در حال انجام است، افزود: نیازمند تأمین اعتبار در این زمینه هستیم.

وی از دیگر اقدامات این کارگروه را بررسی حوزه‌های آبریز و مطالعه در این زمینه عنوان کرد و گفت: با این مطالعات می‌توانیم به دستگاه‌های مختلف کمک‌های فکری بدهیم تا سیلاب اتفاق نیفتد.

معاون پژوهشی دانشگاه گلستان ادامه داد: در فاز بعدی، پژوهش‌های ما متمرکز به بعد از وقوع سیل است و تصمیماتی که باید گرفته شود. چگونگی هدایت سیلاب و اقداماتی که در این زمینه باید انجام شود، در این فاز بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه در بخش سوم نیز به موضوع بازسازی پس از وقوع سیل می‌پردازیم، افزود: یکی از کارگروه‌های این پژوهشکده در حوزه عمران و بازسازی تشکیل شده که به بررسی نواحی آسیب دیده می‌پردازد و بررسی می‌کند که آیا این نواحی قابل سکونت هستند یا نه و برای بازسازی آن چه اقداماتی می‌توان انجام داد.

غفاری گفت: در حال حاضر لیست اسامی افراد متخصص به نهاد‌های مرتبط با سیل اعلام شده و از طرف دانشگاه به دستگاه‌ها گفته ایم که آمادگی بازسازی یک روستا را داریم که مقاوم به مخاطرات محیطی و طبیعی باشد.

وی با بیان اینکه درحال رایزنی با استانداری و بنیاد مسکن برای تأمین اعتبار در این زمینه هستیم، افزود: اگر اعتبارات لازم صورت بگیرد، ما توان فنی و علمی را برای طراحی یک روستای مقاوم به مخاطرات طبیعی را داریم، چون متخصصان عمران، معماری و جغرافی با ما همکاری می‌کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه گلستان با اشاره به اینکه پژوهشکده مخاطرات طبیعی دانشگاه گلستان زیرنظر وزارت علوم فعالیت خواهد کرد، گفت: نقش ما در این پژوهشکده این است که کمک‌های فنی و علمی به دستگاه‌های مرتبط مانند بنیاد مسکن و آب منطقه‌ای بدهیم و طرح‌های مطالعاتی را در این زمینه انجام دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار