هدایت الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برخی گمانه زنی ها در خصوص افزایش نرخ بنزین اظهار داشت: فعلا چیزی که به صورت رسمی و شفاف از سوی دولت اعلام شده و مجلس هم در جریان آن قرار گرفته باشد اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه دولت در فاصله سال های 92 تا 96 غیرشفاف عمل کرد، افزود: دولت می توانست در این سال ها با یک شیب ملایمی این افزایش قیمت را انجام دهد تا هم مردم تحت فشار قرار نگیرند و هم شوک اقتصادی وارد نشود اما از آنجایی که انتخابات 96 را پیش رو داشت در دوره اولیه ریاست خود هیچ تغییری در خصوص نرخ بنزین انجام نداد اما یکباره دید اشتباه کرده است.
خادمی تصریح کرد: از این رو در لایحه بودجه سال 97 افزایش 60 درصد قیمت بنزین را اعلام کرد که به محض اعلام این افزایش، مجلس آن را رد کرد، چرا که بخشی از مردم بیکار هستند یا قشر شاغل جامعه که حداکثر حقوق شان ماهی 200 دلار است توان پرداخت این افزایش قیمت را نداشتند.
عضو کمیسیون انرژی تاکید کرد: آقایان افزایش قیمت حامل های انرژی کشورهای اروپایی را با قیمت حامل های انرژی کشورمان مقایسه می کنند که این قیاس مع الفارقی است. چرا آنها میزان درآمد و فرصت های شغلی این کشورها را با کشورمان مقایسه نمی کنند؟ چرا نمی گویند در ژاپن برای هر نفر 168 فرصت شغلی وجود دارد اما در ایران برای هر یک میلیون نفر یک فرصت شغلی هم نیست!
وی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه 98 هیچ گونه پیشنهادی در خصوص افزایش نرخ بنزین به مجلس ارائه نداد، گفت: جالب است همین دولتی که می گفت کارت سوخت و افزایش قیمت بنزین بد است و دو نرخی شدن و سهمیه بندی بنزین فسادزا است اکنون با دستپاچگی می خواهد کارت سوخت ایجاد کند و اگر با آن نرخ های شایعه ای بخواهد بنزین را بفروشد شاهد تورم بیشتر و ریزش هر چه بیشتر اشتغال در جامعه خواهیم بود.
نماینده مردم باغملک و ایذه یادآور شد: نمی شود هزینه ناکارآمدی ما را مردم بدهند. کشوری که دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان است امروز درباره سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین صحبت می کند. اقتصاد شامل صدها قلم است، نمی توان یک قلم از این سبد به نام بنزین را بیرون آورد، برای آن تصمیم گرفت، آن را مجدد در سبد گذاشت و انتظار داشته باشیم که بر روی دیگر اقلام تاثیر نگذارد. وقتی قیمت سوخت افزایش می یابد تاثیر آن بر روی صدها قلم صورت می گیرد از مایع دستشویی و نان گرفته تا دیگر اقلام ضرورری مردم.
خادمی تاکید کرد: یعنی اگر سرپرست خانواده می توانست روزانه 10 نان برای خانواده اش خریداری کند با این اتفاق تنها می تواند روزی 2 نان خریداری کند.
عضو کمیسیون انرژی در خصوص نظر مجلس درباره افزایش نرخ بنزین گفت: این مجلس حیاط خلوت و وکیل دولت شده، نه وکیل مردم! از این رو امیدی نیست که مجلس درباره کارهای اساسی کشور، تصمیمی خلاف نظر دولت بگیرد.