آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۴۵۰۸

آغاز فعالیت ایرانی‌ها در پروژه‌های نیمه تمام فنی و مهندسی عراق

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به موافقت دولت عراق برای آغاز فعالیت‌های پروژه‌های نیمه تمام فنی و مهندسی ایران در عراق گفت: همچنین دولت عراق آمادگی خود را برای پرداخت صورت‌حساب این پروژه‌ها اعلام کرده است.
 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید حمید حسینی امروز در نشست اتاق مشترک ایران و عراق با که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: سال گذشته به طور متوسط روزانه 20 میلیون دلار به عراق صادرات داشتیم که این روند تقریبا امسال هم ادامه دارد. 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به صادرات 965 میلیون دلاری از ابتدای امسال به عراق افزود: البته روند صادرات هر ساله در فروردین ماه به دلیل تعطیلات نوروزی کاهشی است. 

وی اظهار داشت: در فروردین ماه امسال 389 میلیون دلار کالا به عراق صادر شد و از ابتدای اردیبهشت تا 24 اردیبهشت 576 میلیون دلار کالا به عراق صادر شده است. 

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق با اعلام این خبر که 12 روز پیش دولت عراق اعلام کرد همه پروژه‌های نیمه تمامی فنی و مهندسی ایران می‌توانند در این کشور آغاز به کار کنند، گفت: همچنین دولت عراق آمادگی خود را برای پرداخت صورت حساب آنها اعلام کرده است. 

وی افزود: همچنین دولت عراق پروژه‌های جدیدی را به مناقصه گذاشته که فرصت‌های جدید همکاری برای ایران را فراهم می‌کند. 

حسینی با بیان اینکه 4 میلیارد دلار پروژه فنی و مهندسی در عراق داریم، گفت: از این مقدار تنها یک میلیارد و 200 میلیون دلار در سال‌های اخیر فعال بوده که با تصمیم جدید عراق بزودی پروژه‌های فعال بیشتر می‌شود.

دبیرکل اتاق مشترک ایران و و عراق گفت: به زودی حدود 500 پروژه فنی و مهندسی در بصره آغاز به کار خواهد کرد، بنابراین اکنون زمان حضور شرکت‌های ایران در بازار عراق است تا پیگیر این پروژه‌‌ها باشند. 

وی با اشاره به بخشنامه 13 اسفند سال گذشته بیان داشت: اگرچه قرار بود تا 3 بانک پارسیان، ملی و تعاون اسلامی از صادرکنندگان دینار خریداری و به آنها ریال بپردازند، اما این کار محقق نشد، بنابراین بانک مرکزی در تصمیم‌گیری اخیر خود اعلام کرده است تا بانک‌های کشاورزی و اقتصاد نوین شعباتی را برای انجام این کار تعیین کنند. 

حسینی بیان داشت: بانک مرکزی همچنین قرار است چند صرافی را معرفی کند تا از آن طریق صادرکنندگان دینار یا دلار را در عراق  تحویل و با کمترین هزینه  و درصد اختلاف قیمت، ریال را در ایران دریافت کنند. 

وی افزود: این اقدام مشکلات مربوط به پیمان سپاری ارزی را حل می‌کند. 

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: همچنین روز گذشته بانک مرکزی اعلام کرد تا صادرکنندگانی که قبل از 26 مرداد 97 صادرات خود را ریالی ثبت کرده‌اند، این ثبت به عنوان  آمار صادراتی از آنها پذیرفته شود و ارزش افزوده به آنها برگردانده و از مالیات معارف شوند و در مجموع مشکلی برای تعهد ارزی نداشته باشند. 

وی همچین با توجه به مشکلات بازرسی کالاهای ایرانی برای صادرات گفت: شرکت‌های بازرسی ایرانی به زودی جایگزین شرکت‌های بازرسی عراق می‌شوند ضمن اینکه در حال حاضر یک شرکت ایرانی مشغول به این کار است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار