آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۷۵۲۲

تلاش گروه حقوق بشری فرانسوی برای ممانعت از بارگیری سلاح در کشتی سعودی

در ادامه تلاش‌ها برای مقابله با تجاوزات ریاض در یمن، یک گروه حقوق بشری در فرانسه در صدد است تا از بارگیری سلاح و مهمات در کشتی سعودی در جنوب فرانسه جلوگیری کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، یک گروه حقوق بشری فرانسوی در تلاش است تا در اعتراض به جنایات ریاض در یمن، از انتقال تسلیحات به یک کشتی سعودی که در بندری در جنوب فرانسه لنگر انداخته است، جلوگیری کنند.

بنا به گزارش شبکه «راشاتودی»، این گروه حقوق بشری موسوم به «اقدام مسیحیان برای براندازی شکنجه» (ACAT)، روز گذشته (سه‌شنبه) دادخواست قانونی خود را مطرح کرد.

ACAT در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشتی باری عربستان سعودی «در صدد است سلاح‌های فرانسه را بارگیری کند و به سمت عربستان سعودی عازم شود که یکی از متخاصمان درگیری‌های یمن است».

این بیانیه در ادامه می‌افزاید: «ما از جامعه مدنی درخواست می‌کنیم. تا مانع خروج این تسلیحات شود».

بنا به گزارش برخی منابع آگاه، محموله تسلیحاتی کشتی سعودی شامل مهمات برای خودرو‌های نظامی هویتزر سزار ساخت فرانسه می‌شود.

اوایل ماه جاری میلادی، گروه ACAT با موفقیت محموله هویتزر را بلوکه کرد. عربستان سعودی در خرید‌های پیشین خود، چندین سکوی پرتاب سزار دریافت کرده بود.

این اولین باری نیست که کشتی‌های عربستان بدون سلاح، بنادر اروپایی را ترک می‌کنند. اول خرداد ماه نیز، کشتی «بحری یبنع» عربستان سعودی که برای خرید سلاح و تجهیزات نظامی به اروپا رفته بود، دست خالی و بدون بار کردن سلاح ایتالیا را ترک کرد.

پیش از آن نیز، دو گروه حقوق بشری فرانسه از انتقال تسلیحات به کشتی عربستان سعودی به دلیل امکان استفاده از آن در جنگ یمن جلوگیری کرده بودند.

این فعالان ضدجنگ تأکید کردند که این محموله تسلیحاتی پیمان بین‌المللی تسلیحات را نقض می‌کند و به همین منظور مانع صادر شدن تسلیحات از فرانسه به عربستان شدند.

بنا به گفته این گروه حقوق بشری فرانسه، پیمان تجارت تسلیحات سازمان ملل که در سال ۲۰۱۴ در فرانسه به تصویب و تأیید رسید، اساس قانونی را برای حکم دادگاه به منظور مسدود کردن این محموله به وجود می‌آورد.

طبق این پیمان، فرانسه اجازه انتقال سلاح را در شرایطی دارا نیست که می‌داند چنین سلاح‌هایی برای ارتکاب جرایم نسل‌کشی و جرایم علیه بشریت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماه گذشته، خبرنگاران فرانسوی بر اساس یکسری اسناد فاش شده اطلاعات نظامی، مطالبی را منتشر کردند که در آن ثابت می‌شد که مقامات عالی‌رتبه فرانسه به طور کامل از فروش تجهیزات نظامی به عربستان سعودی و امارات عربی متحده و استفاده این سلاح‌ها در جنگ علیه یمن اطلاع داشتند.

به دنبال افشای این اطلاعات محرمانه، این خبرنگاران فرانسوی به مجازات حبس و پرداخت جریمه سنگین تهدید شدند.

اوایل روز گذشته، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه از عربستان سعودی خواست تا به «جنگ کثیف» در یمن پایان دهد، اما خواستار توقف فروش تسلیحات فرانسوی به عربستان نشد.

عربستان سعودی در قالب ائتلاف عربی از ابتدای سال ۹۴ برای سرکوب انقلاب در یمن و جلوگیری از قدرت گیری انصار الله این کشور به یمن حمله کرد. این ائتلاف طی این مدت بار‌ها مرتکب جنایات جنگی شده است.

بر اثر این جنگ که همچنان ادامه دارد، د‌ه‌ها هزار نفر که عمده آن‌ها غیر نظامی هستند، کشته و زخمی شده‌اند. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست سوم آگوست (۱۲ مرداد ۹۷) نوشت که تلفات جنگ در یمن بیشتر از آن چیزی است که در آمار‌های رسمی اعلام می‌شود. این روزنامه شمار کشته‌ها را نزدیک به ۵۰ هزار نفر اعلام کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار