«ساجد جاوید» وزیر کشور انگلیس و نامزد پست رهبری حزب حاکم میگوید، بودجه اضطراری برای خروج از اتحادیه اروپا نشان میدهد از برگزیت بدون توافق واهمهای ندارم.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ساجد جاوید» وزیر کشور انگلیس و کاندیدای جانشینی «ترزا می» نخستوزیر مستعفی این کشور، بودجه اضطراری و بهکارگیری تکنولوژیهای جدید در مرز با ایرلندشمالی را راهحل خروج از بنبست برگزیت دانست.
جاوید در مصاحبه جمعه شب خود با روزنامه «دیلیمیل» گفت: راهبردی صادقانه و عملی در قبال برگزیت دارد. او گفت: فرد مناسب برای راندن کشتی در مسیر افقهای روشنی است که همه میخواهند به آن برسند.
جاوید گفت: بهقدرکافی از رأیدهندگان نظرشان را پرسیدهایم. او سپس تصریح کرد: «به همهپرسی دوم نه! میگویم، به انتخابات همگانی نه! میگویم، به ماده ۵۰ نه! میگویم».
وی افزود: «یک رأیگیری دیگر پیش از خروج برای اعتماد به سیاستهایمان فاجعهبار خواهد بود و موجب نوعی از هرجومرج میشود که ممکن است باعث دادن کلید خانه شماره ۱۰ (ساختمان دولت انگلیس) به «جرمی کوربین» و حامیان افراطی چپگرایش شود».
جاوید افزود: خواهان برگزیت بدون توافق نیست و قول داد اگر انتخاب شود، بریتانیا میتواند آمادگی کامل برای چنین خروجی را داشته باشد.
او در اینباره گفت: «بهعنوان نخستوزیر، فوراً آمادگی برای خروج بدون توافق را از سر میگیرم. هدف ما به حداقل رساندن اثرات آن خواهد بود».
وی ادامه داد: «اما با اینکه به میزان خیلی زیادی از لحن آخرالزمانی استفاده شده است باید روراست باشیم. این کار بدون درد نخواهد بود؛ بنابراین بهعنوان بخشی از آمادگی، بودجه عدم توافق گسترده و محکمی را آماده میکنیم».
جاوید توضیح داد: «این کار همچنین زمانی که بخواهیم با اتحادیه اروپا وارد مذاکره شویم به آنها نشان میدهد که آمادهایم و ترسی از خروج نداریم».
او همچنین از قصدش برای اعمال فشار جهت تغییر در «ترتیبات پشتیبان» ایرلندشمالی خبر داد و گفت: افزودن محدودیت زمانی یا تبصرهای برای خروج از این تنظیمات بحث برانگیز، تنها چیزی خواهد بود که باید به طور موفقیتآمیز در پارلمان به تصویب برسانیم.
وی افزود تصویب هرگونه توافق اصلاح شده تا ۳۱ اکتبر سال جاری، اقدامی چالشبرانگیز خواهد بود و اگر توافقی تا آن زمان حاصل نشود، با تأسف فراوان باید برگزیت بدون توافق را اجرایی کرد.
در سال ۲۰۱۶ دولت انگلیس طی یک همهپرسی موظف شد طی یک برنامه زمانبندی، سال ۲۰۱۸ از اتحادیه اروپا خارج شود. اما ترس از عواقب اقتصادی و سیاسی آن موجب شد دولت ترزا میتلاش کند برای اجرای تدریجی برگزیت با اتحادیه اروپا توافقنامهای را امضا کند. اما این توافقنامه پس از چندبار اصلاح نیز نتوانست در پارلمان انگلیس رأی بیاورد و خروج این کشور از اتحادیه اروپا همچنان در هالهای از سردرگمی قرار دارد.
ترزا می، بهدنبال کسب ضمانت از سوی اتحادیه اروپا برای بهاصطلاح «ترتیبات پشتیبان» در خصوص مرزهای ایرلند شمالی بود. ترتیبات پشتیبان نوعی سیاست ضمانتی است که از ایجاد مرز سخت بین بخشی از ایرلند که بخشی از بریتانیاست و بخشی که عضو اتحادیه اروپا است جلوگیری میکند. این مسئله مانع اصلی در جلب حمایت پارلمان بود.
این امر موجب شد پارلمان سه بار به توافق دولت انگلیس با اتحادیه اروپا رأی منفی دهد. در صورتی که انگلیس بدون تصویب این توافق از اتحادیه اروپا خارج شود با شوک اقتصادی و سیاسی شدیدی مواجه خواهد شد.
ناتوانی ترزا میدر رسیدن به توافق با بروکسل موجب شد روز دو هفته جمعه استعفای خود را اعلام کند.
بسیاری از اعضای دولت او نظیر وزیر امور جارجه، وزیر محیط زیست و وزیر بهداشت، در حال رقابت بر سر پست خالی نخستوزیری هستند.