شکست مذاکرات «ترزا می» و «جرمی کوربین» در زمینه توافق برگزیت، موجب افزایش فشارها به نخستوزیر انگلیس برای کنارهگیری از قدرت شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شکست مذاکرات «ترزا می» نخستوزیر بریتانیا با رهبر حزب رقیب برای جلب موافقت حزب کارگر با توافق برگزیت، موج انتقادات همحزبیهایش را بهدنبال داشت و بسیاری خواهان استعفای هرچه سریعتر او شدند.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، شکست گفتگوهای ترزا میو «جرمی کوربین» رئیس حزب کارگر انگلیس موجب شد همحزبیهای محافظهکارش او را به باد انتقاد بگیرند.
از سوی دیگر طبق نتایج تحقیرآمیز یک نظرسنجی، حزب محافظهکار انگلیس با دریافت تنها ۹ درصد آرای انتخابات پیشروی پارلمان اروپا، شکست سنگینی خواهد خورد.
این اتفاقات موجب شده بسیاری از افراد ردهبالای این حزب از ترزا میبخواهند استعفای خود را امضا کند.
یکی از وزرای سابق دولت انگلیس در اینباره گفت: «او (ترزا می) حرفی برای گفتن ندارد... دیگر کسی به او اعتماد ندارد».
حامیان حزب کارگر از کوربین خواستهاند با استفاده از این موقعیت اعلام کند همه گزینهها مردود هستند و برای اجرای همهپرسی دوم برای اجرای برگزیت به دولت میفشار بیاورد.
کوربین پس از ۶ هفته مذاکره با دولت انگلیس بهطور غیرمنتظرهای از گفتگوها خارج شد و اعلام کرد: «تا آنجا که امکان داشت پیش رفتیم» و دو حزب «در پر کردن فاصلههای سیاسی ناتوان بودند».
از سوی دیگر ترزا میدر کمپین انتخاباتی پارلمان اروپا تلاش کرد حزب کارگر را مورد سرزنش قرار دهد. او گفت: «نتوانستیم بر این حقیقت فائق بیاییم که موضع مشترکی در حزب کارگر وجود ندارد که آیا میخواهند برگزیت را به انجام برسانند یا همهپرسی دوم را برگزار کنند که آن را معکوس میکند».
روزنامه «گاردین» در این باره نوشت، کوربین اظهار داشت: «بازی تمام شد... ما کاملاً متقاعد شدهایم که پارلمان راهی برای متوقف کردن برگزیت بدون توافق نخواهد یافت».
او خطاب به ترزا میگفت: «حتی بهطور حیاتیتر، ضعف روبه افزایش و بیثباتی دولت شما به این معنا است که برای تضمین هر آنچه ممکن است بین ما مورد توافق واقع شود، اطمینانی وجود ندارد».
این در حالی است که وزیر دارایی بریتانیا درباره این مذاکرات وعده داده بود «هیچ خط قرمزی» در این نشستها وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ترزا میقرار است لایحه برگزیت خود را سه هفته دیگر در پارلمان انگلیس به رأی بگذارد و بعد از آن قصد دارد، برنامهای زمانی برای انتخاب جانشین خود در دولت تنظیم کند و استعفا دهد.
در این میان، «بوریس جانسون» رهبر کمپین برگزیت و وزیر امور خارجه سابق انگلیس، با داشتن ۳۹ درصد آرای حزبی، بیشترین شانس را برای تصدی نخستوزیری این کشور بعد از ترزا میرا دارد.
در سال ۲۰۱۶ دولت انگلیس طی یک همهپرسی موظف شد طی یک برنامه زمانبندی، سال ۲۰۱۸ از اتحادیه اروپا خارج شود. اما ترس از عواقب اقتصادی و سیاسی آن موجب شد دولت ترزا میتلاش کند برای اجرای تدریجی برگزیت با اتحادیه اروپا توافقنامهای را امضا کند. اما این توافقنامه پس از چندبار اصلاح نیز نتوانست در پارلمان انگلیس رأی بیاورد و خروج این کشور از اتحادیه اروپا همچنان در هالهای از سردرگمی قرار دارد.
سران اتحادیه اروپا ماه گذشته در جلسه خود در بروکسل با درخواست انگلستان برای تمدید ضربالأجل خروج این کشور از اتحادیه، موافقت کردهاند.
بسیاری بر این باورند که برگزیت بزرگترین بحران خارجی دولت انگلیس از زمان جنگجهانیدوم است.