رئیس مجلس مؤسسان ونزوئلا در یک کنفرانس خبری در کاراکاس ضمن تأکید بر اینکه مخالفان این کشور دچار تفرقه شدهاند، گفت که سیاستهای آمریکا برای بیثبات کردن ونزوئلا شکست خورده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دیوسدادو کابلو» رئیس مجلس مؤسسان ونزوئلا (ANC) در یک کنفرانس خبری در «کاراکاس» گفت که تلاشهای دولت آمریکا برای بیثبات کردن ونزوئلا ناکام بوده است.
بنا به گزارش خبرگزاری «شینهوا»، کابلو به تلاشهای ناکام مخالفان ونزوئلا اشاره کرد و گفت که معترضان ونزوئلا در حال تجربه «بدترین لحظات» هستند.
وی ادامه داد که مخالفان ونزوئلا به رهبری «خوآن گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده در ونزوئلا دچار «تفرقه» شدهاند و افزود: «آمریکا هماکنون درک کرده است که در انتخاب رهبری خود در ونزوئلا دچار اشتباه شده است».
اظهارات رئیس مجلس مؤسسان ونزوئلا اشاره به اذعان اخیر «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا داشت که طبق گزارش اوایل هفته «واشنگتنپست»، گفته بود که کنار هم نگه داشتن مخالفان ونزوئلا بسیار دشوار است، زیرا بیش از ۴۰ نفر از رهبران مخالفان معتقدند که «جانشین قانونی»، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور منتخب ونزوئلا هستند.
کابلو تصریح کرد که کاراکاس برای گفتگو با گروه «لیما»، کانادا یا هرکشور دیگری آمادگی دارد، اما این گفتگو باید با احترام به حاکمیت ونزوئلا و مقامات قانونی این کشورها باشد.
وی اینگونه گفت: «ما معتقدیم که گروه لیما هیچ اقدامی برای کمک به حل بحران در ونزوئلا نکرد. آنها تمام تلاش خود را برای مشاهده کنارهگیری مادورو به کار گرفتند. این تنها وظیفهای است که آنها خواستار انجام آن هستند».
گروه لیما متشکل از سیزده کشور آمریکای لاتین و کانادا است که در سال ۲۰۱۷ در «لیما»، پرو با هدف باصطلاح حل بحران داخلی ونزوئلا تشکیل شد.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال گذشته در اقدامی غیرقانونی خوان گوایدو را به عنوان «رئیسجمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.
طبق گزارش شبکه راشاتودی، کانادا در میان اولین کشورهایی بود که گوایدو را بعنوان رئیسجمهور موقت به رسمیت شناخت.
به نوشته رسانههای آمریکایی، کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن گوایدو انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسماً مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند. با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورده و تلاشهای واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوآیدو ناکام مانده است.
آمریکا مدتهاست به جهت تغییر نظام در این کشور فشارهایی را به ونزوئلا و مردم آن وارد کرده و حتی مقامهای ارشد کاخ سفید تهدید به حمله نظامی کردهاند.
این اقدامهای مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربیاش با مخالفت ایران، روسیه، چین، کوبا، بولیوی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر مواجه شده است.
پس از شکست توطئه گوایدو و همپیمانان آمریکایی وی برای کودتا علیه دولت مادورو، مخالفان ونزوئلا خواستار مذاکره با نمایندگان دولت مادورو در نروژ شدند.
با اینحال، دفتر گوایدو، ۹ خرداد ماه، اعلام کرد که مذاکرات با نمایندگان دولت که در شهر «اسلو» نروژ در جریان بود، بدون دستیابی به توافق به پایان رسیده است.