به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، زمانی فرانسیس بیکن گفته بود: "بعضی کتابها را باید چشید، بعضی کتابها را باید قورت داد. اما تعداد کمی را باید کاملا بجویم و هضم کنیم."
حقیقت هم این است. بعضی کتابها آنقدر تاثیر عمیقی بر آدم میگذارند که اگر همان روز زندگی ما را تغییر ندهند، اما مدتها بعد که به گذشته بر میگردیم میبینیم که کلا دید ما را نسبت به برخی مسایل تغییر دادهاند. در ادامه به شما چند کتاب از همین جنس را معرفی میکنیم. کتابهایی نه برای چشیدن که برای 100 برای جویدن و هضم کردن به طور کامل.
1- انسان در جستجوی معنا از ویکتور فرانکل
ویکتور فرانکل روانشناس مشهور مدتی در اردوگاههای کار اجباری زندانی بوده است. اردوگاههایی که هر کسی از آن زنده بیرون نمیآمده است. زندهها فقط پوست بودهاند و استخوان. فرانکل در این کتاب بررسی میکند که آیا زندگی ارزش زیستن دارد؟ تجربه او در همین اردوگاهها بود که منجر به کشف ایده لوگوتراپی مشهورش شد.
2- رمان صد سال تنهای از گابریل گارسیا مارکز
اگر عاشق خواندن رمان باشید آنهم رمانی در سبک رئالیسم جادویی، دانلود کتاب رمان صد سال تنهایی به شما توصیه میشود. مارکز نویسنده آرژانتینی این کتاب را در سال 1965 نوشت و در سال 1982 برنده جایزه نوبل ادبیات شد. این رمان به طوری محبوب بود که همه 8 هزار نسخه آن در هفته اول فروش رفت. مارکز در این رمان داستان خانوادهای را به تصویر میکشد که دهکده خود را ترک کرده و به جای جدیدی میرسند. آنها در این جای جادویی دهکدهای را پایهگذاری میکنند که با دیگر تمدنها ارتباطی ندارد. اما بعد از مدتی ارتباط با سایر تمدنها عناصر خیال از آن مکان دور میشود.
3- هنر شفاف اندیشیدن از رولف دوبلی
دوبلی نویسنده سوئیسی در هنر شفاف اندیشیدن بر اساس دانش و تجربه شخصیاش 99 خطای اندیشیدن را به ما گوشزد میکند. عادل فردوسی پور مترجم این کتاب در دیباچه آن مینویسید: تصور کنید در زمین فوتبال هیچ خطایی اتفاق نمیافتاد. آن وقت واژهای به نام پنالتی، اخطار و اخراج هم معنا نداشت. اشکها و لبخندها محو میشدند و زیبایی فوتبال هم رنگ میباخت. آدمها شبیه رباتهای برنامهریزی شدهای بودند که وظیفهشان بردن بدون کوچکترین اشتباه بود.
حالا تصور کنید در این جهان پهناور که هزاران زمین فوتبال را در خود جای داده، قرار میشد هیچ انسانی دچار خطا و اشتباه نشود؛ آیا جهان بهتری داشتیم؟ جنگافروزیها به پایان میرسید؟ جرم و جنایت از صفحه روزگار محو میشد؟ انسانها با همدیگر روابط بهتری برقرار میکردند؟ پاسخ به این پرسشها و پیشبینی جهانی که هرگز تجربهاش نکردهایم، کار دشواری است؛ اما آنچه قابل پیشبینی است، آن است که هر چه بیشتر خطاهای خود را بشناسیم، رویکرد بهتری به زندگی خود خواهیم داشت. از آنجا که خطاهای بشری در طول حیاتش از الگوهای مشابهی پیروی میکنند، امکان شناختن آنها نیز امری ممکن است.
4- رمان مرد نامرئی از رالف الیسون
رمان مرد نامرئی درباره مردی سیاهپوست است که به صورت نامرئی زندگی میکند. آنهم به این خاطر که به قول خودش: برای اینکه دیگران مرا نادیده میگیرند. این رمان زندگی را از دید فردی به تصویر میکشد که در قسمت پایینتر یک اختلاف نژادی قرار گرفته است. با اینکه این کتاب حدود 70 سال قبل منتشر شده اما هنوز هم ماجرای تازهای دارد. این کتاب تاکید بر این نکته است که زندگی یعنی درک و فهمیدن دیگران
5- پدر پولدار، پدر بیپول از رابرت کیوساکی
اگر میخواهید دید شما درباره ثروت و بدست آوردن آن تغییر کند، این کتاب معروف را مطالعه کنید. کیوساکی در این کتاب به ما یاد میدهد که ما نباید برای پول کار کنیم. برعکس باید اجازه دهیم پول برای ما کار کند. چرا که فقط به این شیوه است که ثروت تولید میشود. علاوه بر این کتاب میتوان این روشها را نیز برای ثروتمند شدن در پیش گرفت.
6- جنایت و مکافات از تئودور داستایفسکی
جنایت و مکافات رمانی است درباره نبرد خیر و شر در درون آدمی. داستایفسکی در این رمان داستان دانشجویی را روایت میکند که مرتکب قتل میشود و دو شاهد قتل را نیز به قتل میرساند. او که حتی خودش هم نمیداند چرا آن دو فرد را میکشد. او نمیتواند پولهایی که برداشته را خرج کند و به همه مظنون است. او در این بین عاشق دختری میشود که برای درآوردن خرج زندگی خود تن به تنفروشی میدهد. کتاب رمان جنایت و مکافات شاهکار ادبیات جهان است و از لایههای مختلف فلسفی و روانشناسانه تشکیل شده و خواندن آن به عاشقان ادبیات جهان توصیه میشود.
این بود 6 کتابی که با خواندن آنها دیدتان نسبت به دنیا و زندگی تغییر میکند. شما چه کتابهای دیگری را خواندهاید که تاثیر عمیق بر شما داشته؟