فرهنگ، دیگر مختص چهرههای فرهنگی نیست و هرکس در رساندن پیام فرهنگی در جامعه امروز نقش دارد. ورزشکاران به عنوان چهرههای محبوب در جوامع یکی از نقشآفرینان در این عرصه محسوب میشوند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دین قرار است برنامهای جامع برای زندگی انسان باشد. کسی منکر این نیست و هر مشکلی وجود دارد از مسلمانی ما است. برای همین مشکلات را نمیتوان گردن دین انداخت و دینداری را تخطئه کرد.
چند اتفاق تازه روی داده نشان میدهد که اگر دین درست اجرا شود، جذب آن بالا است. چون اساسا این موضوع با فطرت انسانها سر و کار دارد. انسانهای بر اساس فطرتشان با دین ارتباط مستقیمی دارند و مشکل بیشتر با نحوه دینداری است و کسی با اصل دین مشکلی ندارد.
محمد صلاح فوتبالیست مصری باشگاه لیورپول یکی از آن دیندارانی است که رفتارش سبب شده هواداران این باشگاه انگلیسی به اعمال و رفتارهای او علاقهمند شوند! روزنامه «میرور» انگلیس گزارشی طولانی در مورد نقش محمد صلاح در افزایش تعداد نمازگزاران در مسجد انگلیس منتشر کرده که در آن به این مسئله اشاره کرده که بسیاری از مردم به خاطر محمد صلاح به این قدیمیترین مسجد انگلیس میآیند و بر اساس همین موضوع تعداد نمازگزاران آن افزایش نیز یافته است. بر اساس این گزارش، جوان، کودک و بزرگسال برای نماز جمعه در این مسجد حاضر میشوند و کودکان از تمام ادیان نیز این فوتبالیست را دوست دارند و وی توانسته چهره مثبتی از اسلام را نشان دهد.
یورونیوز نیز چندی پیش در گزارشی نوشت: «نتایج یک پژوهش در دانشگاه استنفورد آمریکا نشان میدهد حضور درخشان محمد صلاح، مهاجم مصری باشگاه لیورپول به کاهش ۱۹ درصدی آمار جرایم ناشی از نفرت در شهر مرزیساید منجر شده است. محمد صلاح سال ۲۰۱۷ به تیم فوتبال لیورپول بریتانیا پیوست. بر اساس این پژوهش توییتهای اسلامهراسانه میان کاربران لیورپول ۵۰ درصد نسبت به هواداران باشگاههای بزرگ دیگر در این کشور کاهش داشته است. پژوهشگران این طرح تحقیقاتی میگویند تغییر در رفتار هواداران لیورپول ممکن است به دلیل افزایش آشنایی با اسلام باشد.»
محمد صلاح، بازیکن تیم فوتبال لیورپول
در واقع محمد صلاح را باید سفیر اسلام در جهان دانست که با رفتار خود فرهنگی دینی را افزایش داده و زمینه نزدیک شدن قلوب غیرمسلمین به این آیین را فراهم کرده است. حتی در خبرها آمده بود این بازیکن در زمان برگزاری لیگ قهرمانان که منجر به قهرمانی این تیم شد، روزه میگرفته است. بر این اساس به نظر میرسد که رفتار درست یک دیندار و پایبندی به قوانین اسلام میتواند ابزاری برای گسترش و آشنایی بیشتر دیگر افراد با این دین و فرهنگ زندگی باشد.
در کنار این باید عکسی از کشتیگیر اوکراینی (المار نور علیاف) را نیز قرار داد که با پیراهنی منقش به تصویر رهبر انقلاب روی سکوی قهرمانی حاضر شد. او خود را فردی مسلمان معرفی میکند و با این رفتار در واقع تصویری از یک رهبر دینی را به جهانیان نشان میدهد. او نیز با با این رفتار در واقع تلاش کرده تا به جایگاه رهبری انقلاب در میان مسلمین اشاره کند و با این رفتار بر جهانشمول بودن رهبری دینی در جهان اشاره کرده است. او نیز با این حرکت با زبان ورزش با مخاطبان گفتگو کرده و زمین ورزش را رسانهای برای رساندن پیام در نظر گرفته است. المار نور علیاف جوان ۲۲ سالهای است که این روزها در شبکههای اجتماعی تصویرش دست به دست میشود و تبدیل به یکی از چهرههای مطرح این روزها شده است.
این دو اتفاق، نشان میدهد ورزشکاران نیز میتوانند از ظرفیتهای خود برای تبلیغ یک فرهنگ استفاده کنند و رساندن پیام، منحصر به رسانهها و ابزارهای پیامرسانی نیست. در واقع این زمین نیز محیطی برای حرکتهای فرهنگی است. دیپلماسی ورزشی روز به روز در حال گسترش است و مخاطبان بسیاری تحت تاثیر این زبان تازه هستند؛ زبانی که اثرگذاری فرهنگی بسیاری دارد.