کد خبر:۷۷۰۵۳۶
در گفتگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد

غرقی: رفت‌و‌آمد‌های سیاسی نتیجه اقدام تازه ایران در قبال برجام است/ قبل از مذاکره وضع تحریم‌ها بهتر بود!

یک کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به سفر اشمید به تهران گفت: سفر معاون سابق موگرینی به کشورمان و هم زمانی آن با سفر وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن نشان دهنده آن است که آن‌ها از قاطعیت ایران به دست و پا افتاده اند.

مرتضی غرقی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص خبر سفر هلگا اشمید، دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و دستیار فدریکا موگرینی در زمان مذاکرات طی هفته آینده به تهران و به طور کلی آمد و رفت‌های مقامات مختلف اروپایی و آسیایی به کشورمان گفت: آمدن اشمید به تهران یعنی دستپاچه شدن غرب در قبال ایران. سفر وی به کشورمان و هم زمانی آن با سفر وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به ایران نشان دهنده آن است که آن‌ها از قاطعیت ایران به دست و پا افتاده اند.

وی با اشاره به تجربه همکاری و تعامل جمهوری اسلامی با دنیا در مذاکرات مختلف گفت: به طور کلی دنیا زمانی به یک کشور احترام می‌گذارد که در عین انعطاف در قبال مذاکره از قدرت هم برخوردار باشد. متاسفانه ما در مذاکرات یک جانبه مذاکره کردیم و بدون اخذ هیچ امتیازی تنها امتیاز دادیم.

غرقی با مخاطب قرار دادن تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: آن‌ها باید این واقعیت را بپذیرند که در مذاکره آن طور که باید پیچ و بند‌های توافق را سفت نکردند تا سرمان کلاه نرود و اگر تجربه امروز را داشتیم مذاکره را گام به گام جلو می‌بردیم، اما به نگاه سیاسی که آن زمان در کشور حاکم بود تصور کردند هرچه زودتر باید مذاکرات را به یک نتیجه‌ای برسانند و در این حالت عواید بیشتری نصیب کشور خواهد شد در حالی که این طرز فکر نتیجه عکس داشت.

این کارشناس مسائل آمریکا با انتقاد از اینکه در زمان مذاکرات قاطعیت لازم را در برابر غرب نداشتیم تصریح کرد: الان که این قاطعیت در برابر غرب اعمال شده اروپا، ژاپن و کشور‌هایی که احساس می‌کنند ممکن است از قاطعیت ایران متضرر شوند برای میانجی گری پا به میدان گذاشته اند.

اتحاد کشور در برابر اقدامات برجامی، منجی نجات ایران خواهد بود
وی تصریح کرد: این روند حکایت از آن دارد که ما بیش از این حاضر نیستیم زیر بار زورگویی غرب برویم و این خود می‌تواند نقطه قوت ما باشد به این شرط که معادله سیاسی در این بازی را خوب و قدرتمند اجرا کنیم و انسجام داخلی را نسبت به این موضوع یکپارچه کنیم.

غرقی در تشریح این ادعای خود گفت: براین اساس نیاز است تا تمام نهاد‌ها در ایران با یک نگاه نسبت به اقدامات کشور در قبال تحریم‌ها گام بردارند و تنها این اتحاد است که می‌تواند ایران را نجات دهد.

این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه رفت و آمد‌های اخیر به ایران حکایت از پافشاری کشورمان و نگرانی طرف مقابل از اقدامات بعدی ایران است، گفت: ایران به نقطه‌ای رسیده که اکنون اولویت اول آن منافع ملی است نه توافقاتی که با چند کشور ناقض مقررات منعقد شده است.

وی افزود: الان که بناست از امتیازات و مذاکرات صورت گرفته هیچ چیز نصیب ایران نشود طبیعی است که ما نیز به تعهدات خود پایبند نباشیم.

غرقی تصریح کرد: شرایط کنونی این موضوع را به ذهن می‌رساند که قبل از مذاکره وضع تحریم‌ها بهتر بود و اگر امروز نیز ایران محکم نایستد دوباره گرفتار بازی اروپایی‌ها خواهد شد بازی مثل اینستکس که دو سال ما را به دنبال خود کشاند و آخر هم هیچ عایدی برای کشور نداشت.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به درخواست‌های غیرمتعارف غرب از ایران گفت: آن‌ها امروز صراحتا عنوان می‌کنند جمهوری اسلامی گام دوم خود یعنی کاهش تعهدات در برابر برجام را برندارد که باید به آن‌ها گفت: اگر شما در فاصله زمانی یک هفته اقدامات متناظر بردارید ما نیز حاضر به این اقدام خواهیم بود نه اینکه جمهوری اسلامی یک جانبه و یک طرفه امتیاز دهد.

ملت ایران جز به سیاست اقدام در قبال اقدام رضایت نخواهد داد
وی افزود: بر این اساس از این به بعد باید سیاست کشور گام به گام پیش برود یعنی گام اول را برداریم و تا آن‌ها گام متقابل را برنداشتند اقدام جدیدی نکنیم.غرب امروز برگه‌های اعتباری خود در قبال ایران را از دست داده است و ملت ایران جزبه سیاست اقدام در مقابل اقدام، رضایت نخواهد داد.

تاوان شکست برجام را نباید ایران به تنهایی پرداخت کند
غرقی با بیان اینکه اتحادیه اروپا همواره برجام را به عنوان یک پیروزی برای خود قلمداد می‌کرد، گفت: امروز وجهه سیاسی که در خصوص برجام برای اروپا کسب شده بود با شکست روبروست و تاوان این شکست را نباید فقط ایران پرداخت کند، اروپا خواهان پیروزی بدون هزینه است و در برنامه مذاکرات هسته‌ای اگر اروپا خواهان این است که پیروز میدان باشد باید همان طور که ما هزینه می‌دهیم آن‌ها هم هزینه پرداخت کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا در پایان یادآور شد: جمهوری اسلامی الان دو سال است که برنامه‌های هسته‌ای خود را متوقف کرده و فشار‌های سیاسی زیادی را تحمل می‌کند که همه این‌ها به خاطر حفظ برجام است. این تعهد بین المللی یک جاده دو طرفه است که هر دو طرف باید به آن متعهد باشند و اگر قرار باشد تعهدات یک جانبه باشد راه به جایی نخواهد برد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار