کد خبر:۸۰۷۵۹۵
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

غرقی: آمریکا از تحریم و تهدید راه‌ به‌ جایی نبرده و امروز نگران اینترنت است/ آمریکا به دنبال سوریه سازی در ایران بود

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آنچه امروز آمریکا در صحنه بین الملل انجام می‌دهد حکایت از آن دارد که تهدیدات، تحریم‌های اقتصادی و اغتشاشات به نتیجه نرسیده که امروز کارشان به نگرانی برای اینترنت مردم ایران کشیده است.

مرتضی غرقی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست سناتور‌های آمریکایی مبنی بر تحریم کسانی که در ایران دست اندرکاران قطع اینترنت بودند، گفت: آنچه سناتور‌های آمریکایی عنوان کردند از چند جنبه قابل بررسی است اول آنکه این اقدام در بحث حقوق بین الملل مداخله در حقوق ایران محسوب می‌شود آنچه مشخص است براساس قرارداد الجزیره که بعد از پیروزی انقلاب و ماجرای گروگان گیری بین ایران و آمریکا منعقد شد آمریکایی‌ها تعهد دادند در امور داخلی ایران مداخله نکنند در حالی که این تصمیمات سناتور‌ها و یا وزیر خزانه داری این کشور دخالت مستقیم در امور ایران محسوب می‌شود.

وی با انتقاد از اینکه مقامات کشورمان هیچ شکایت و یا پیگیری در قبال این اقدامات مداخله جویانه آمریکایی‌ها نمی‌کنند، گفت: شاید یکی از دلایلی که آمریکا و کشور‌های غربی در امور داخلی ما مداخله می‌کنند سکوت بخش‌های مختلف در جمهوری اسلامی است.

غرقی افزود: نهاد‌های سیاسی که به نوعی با خارج از کشور مرتبط هستند باید در این خصوص فعال‌تر عمل کنند و قبل از اینکه آمریکایی‌ها اجازه چنین گستاخی داشته باشند علیه آن‌ها اعلام جرم کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه تعداد کشته شدگان در مناقشات اخیر ایران همه به نوعی پرونده‌های حقوقی است که وزارت امور خارجه و بخش‌های حقوقی ریاست جمهوری باید شکایت مربوط به آن را به سازمان‌های بین المللی ببرند، گفت: از سوی دیگر در خصوص این قبیل اغتشاشات جمهوری اسلامی باید ادعای خسارت کند، چون اساسا تمام اموال عمومی تخریب شده در ایران به نوعی ناشی از تحریک افکار عمومی توسط بیگانگان بوده است.

وی دلیل دیگر دخالت سناتور‌های آمریکایی در امور ایران را وابستگی آن‌ها به لابی آی پک دانست و خاطرنشان کرد: آی پک به طور کلی تمایلی به وجود جمهوری اسلامی در منطقه ندارد و نگاه شان در خصوص ایران براندازی نظام جمهوری اسلامی است.


غرقی افزود: آن‌ها دنبال دفاع از منافع ملت ایران نیستند ملت ایران حداقل‌ها را می‌داند و این‌ها که شعار از حمایت از ملت می‌دهند و امروز به فکر اینترنت ملت افتادند فراموش کردند که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه این ملت، کودکان و بیماران سرطانی و تحریم دارو و مواد اولیه غذایی در ایران چه تاثیراتی بر مردم خواهد گذاشت. آیا مردمی که از نیاز‌های اولیه خود محرومند ملت نیستند و حقوق بشر ندارند و فقط آن‌ها که چند روزی از اینترنت محروم شدند حق حیات و حقوق بشر دارند؟

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه اساسا خود آمریکایی‌ها نیز در شرایط بحران دست به اقدامات مشابه می‌زنند، گفت: وقتی در آمریکا جنبش  ۹۹ درصد را سرنگون کردند بخش زیادی از ارتباط آن‌ها با دنیای خارج را قطع کردند.

وی نمونه دیگر اقدامات آمریکا در محدودسازی ارتباط مردم با جهان را منتسب به حادثه ۱۱ سپتامبر دانست و افزود: در این حادثه دولت آمریکا به منزل مسلمانان آمریکایی هجوم برد و تمام تجهیزات الکترونیکی آن‌ها را مصادره کرد، چون احساس می‌کرد امنیت ملی این کشور به خطر افتاده است.

غرقی با بیان اینکه گرچه قطع اینترنت به اقشار مختلف مردم از جمله خبرنگاران صدمات زیادی وارد کرد، یادآور شد:، اما اولویت اصلی هر ایرانی امنیت کشور است. آمریکا به دنبال آن بود که ایران را سوریه سازی کند و یا حتی نمونه عراق و لیبی را در این کشور پیاده کند.

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها قطعا کسانی نیستند که ملت ایران امیدی به دفاع آن‌ها داشته باشد و یا حتی به آن‌ها اعتماد داشته باشد، افزود: در همین شرایط فعلی شما کسانی هستید که جزو دشمنان درجه یک ایران در جهان محسوب می‌شوید جالب است که با چه ایدئولوژی می‌خواهید از این ملت دفاع کنید و سنگ اینترنت آن‌ها را به سینه می‌زنید.


وی با خطاب قرار دادن سناتور‌های آمریکایی تاکید کرد: اگر واقعا به دنبال احقاق حقوق ملت ایران هستید ممنوعیت غذا و دارو را برای این ملت برطرف کنید.

غرقی تصریح کرد: آنچه امروز آمریکا در صحنه بین الملل انجام می‌دهد حکایت از آن دارد که تهدیدات، تحریم‌های اقتصادی و اغتشاشات به نتیجه نرسیده که امروز کارشان به نگرانی برای اینترنت مردم ایران کشیده است.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه خود سناتور‌های آمریکایی‌ها هم اعتقادی به موضوع نگرانی قطع اینترنت در ایران ندارند و به خوبی از بی اهمیت بودن این موضوع آگاهند، افزود:، اما از آنجا که این سناتور‌ها حقوق بگیر آی پک هستند مجبورند در این مسیر گام بردارند.

وی تصریح کرد: نگرانی آمریکایی‌ها و حمایت آن‌ها از اغتشاشگران در ایران در حالی است که زمانی که پلیس آمریکا به یک شهروند آمریکایی فرمان ایست می‌دهد و او سرپیچی می‌کند در جا او را با تیر می‌کشند، اما در ایران وقتی فردی با اسلحه مردم بی گناه را می‌کشد برخورد با او موجب خدشه دار شدن حقوق بشر می‌شود. کدام قانون در دنیا اجازه می‌دهد که کسی که مردم را می‌کشد و بانک و پمپ بنزین آتش می‌زند را بدون مجازات در شهر رها کنید؟

غرقی در پایان خاطرنشان کرد: اگرچه ما به عنوان جامعه رسانه‌ای ایران از منتقدین قطع اینترنت و گرانی بنزین هستیم، اما حواس مان هست که بین دخالت خارجی برای براندازی و اعتراض به حق و قانونی تفاوت قائل شویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار