آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۰۸۴۹

ظریف: تروریسم اقتصادی آمریکا تنها عامل ناامنی در منطقه است

وزیر خارجه جمعه «تروریسم اقتصادی» دولت آمریکا علیه ایران را تنها عامل ناامنی در منطقه توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران امروز جمعه «تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران را تنها عامل ناامنی‌های جدید و تنش‌ها در منطقه توصیف کرد.

ظریف در آغاز توئیت خود اشاره کرده همراه با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگ‌های به قرقیزستان سفر کرده است. او گفت: در حاشیه این اجلاس، گفتگو‌های موثری با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه و «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین انجام شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: «همراه با رئیس‌جمهور روحانی در اجلاس سازمان همکاری شانگ‌های در قرقیزستان حضور دارم. گفتگو‌های چندجانبه مهم و صحبت‌های دوجانبه مثمرثمری از جمله با رئیس‌جمهور شی و رئیس‌جمهور پوتین انجام شده است.»

اجلاس سازمان همکاری شانگ‌های

خبرگزاری فارس پیش از این گزارش داده بود مذاکرات دوجانبه بین مقامات ارشد ایران و چین در چارچوب نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های برگزار شد.

طبق این گزارش، در این دیدار گفتگو‌ها و مسائل همکاری دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و مقامات ۲ کشور بر ادامه تقویت مناسبات تأکید کردند.

امروز نوزدهمین دوره اجلاس سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های در شهر بیشکک قرقیزستان با حضور مقامات ارشد ۱۱ کشور منطقه در حال برگزاری است.

سازمان همکاری شانگ‌های یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی درشانگ‌های چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست این سازمان که تاریخ ۸ و ۹ ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی در شهر «آستانه» پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای شدند. اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفتگو با این سازمان هستند.

واکنش ظریف به حادثه دریای عمان

ظریف در ادامه توئیت خود به تنش‌های اخیر در منطقه واکنش نشان داد و نوشت: «صرفاً اقدامات یکجانبه آمریکا از جمله تروریسم اقتصادی این کشور علیه ایران عامل ناامنی و تنش‌های جدید در منطقه ما هستند.»

جزئیات حادثه دریای عمان

منابع خبری صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد/ ۱۳ ژوئن) گزارش‌هایی از وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان منتشر کردند که ادعا شده «هدف حمله قرار گرفته‌اند.»

جزئیات منتشر شده از این حادثه حاکی است نفت‌کش «فرونت التر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما به ترتیب حامل محموله‌های «اتانول» و «متانول» بوده‌اند.

نفتکش اول مدتی پس از بارگیری در بندر ابوظبی دچار سانحه شده و کشتی دوم از «الجبیل» عربستان راهی سنگاپور بوده است.

وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد یکی از نفتکش‌های حادثه‌دیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بوده‌اند. این حادثه همزمان با سفر «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن به تهران رخ داده است.

«عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه از بروز این حادثه ابراز نگرانی کرد و «محمد جواد ظریف» نیز در توئیتر آن را مشکوک توصیف کرده بود.

دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت: ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار