با افتتاح ترمینال سلام با ظرفیت سالانه ۵ میلیون مسافر در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) که ظاهراً قرار است روزهای آینده با حضور مقامات ارشد دولت انجام شود، ظرفیت فرودگاه امام خمینی (ره) افزایش مییابد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ۱۸ خردادماه امسال بود که تست عملیاتی ترمینال گالری سلام در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با همکاری یگان حفاظت هواپیمایی سپاه، نیروی انتظامی، پلیس گذرنامه، پلیس راهور، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و دیگر ارگانهای خدمات دهنده با موفقیت انجام و ترمینال گالری سلام آماده بهرهبرداری شد.
این پایانه مسافری که به دست متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است، نخستین پایانه هوایی هوشمند کشور محسوب میشود و ظرفیت اعزام و پذیرش پنج میلیون مسافر در سال دارد.
* تاریخچه ساخت و تامین مالی ترمینال سلام
پروژه پایانه سلام از سال ۸۸ با هدف احداث یک ترمینال زیارتی آغاز شد و تا قبل از سال ۹۵ حدود ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و به دلیل کمبود منابع و اعتبارات عمرانی پروژه بسیار کند پیش میرفت.
سال ۹۵ وزارت راه و شهرسازی از بنیاد مستضعفان درخواست کرد تا در زمینه تامین منابع و احداث این پروژه مشارکت کند؛ پس از تشکیل کارگروه مشترک وزارت راه و بنیاد مستضعفان تصمیم گرفته شد بنیاد هم به عنوان تامین کننده منابع و هم سازنده اقدام کند و شرکت ملی ساختمان در بهمن ماه سال ۹۵ به عنوان نماینده بنیاد مستضعفان اولین قرار داد BLT در کشور را برای احداث ترمینال سلام منعقد کرد.
طی قراردادی مسئولیت طراحی، ساخت و همچنین تامین منابع همزمان به بنیاد مستضعفان واگذار و مقرر شد اصل و سود سرمایهگذاری مذکور به صورت اقساطی در مدت ۸ سال به بنیاد مستضعفان بازپرداخت شود.
* نقاط تمایز ترمینال سلام
به گفته کورش فتاحی، عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، ترمینال گالری سلام تفاوتهای متعدد و بارزی با دیگر ترمینالهای موجود در فرودگاههای کشور دارد که یکی از این تفاوتها طراحی منحصر به فرد آن است. همچنین در این پروژه ملی که به دست متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شده است، مجموعهای از آثار هنری با معماری اسلامی - ایرانی به کار رفته است که آن را از دیگر ترمینالهای هوایی کشور متمایز کرده است.
به گفته فتاحی، مهمترین دستاورد ساخت ترمینال گالری سلام، پرورش یک تیم فرودگاه ساز کاملا ایرانی بود و این مطلب یک افتخار بزرگ برای کشورمان محسوب میشود؛ بنابراین گزارش ساخت ترمینال گالری سلام در راستای عمل به برنامه توسعه ٣٠ ساله شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) انجام شد.
* افزایش ۸۰ درصدی ظرفیت فرودگاه امام با بهرهبرداری از ترمینال سلام
محمدرضا کریمیان، عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، نیز در اینباره میگوید: با بهره برداری از ترمینال گالری سلام، ظرفیت فرودگاه بین المللی امام (ره) ۸۰ درصد بیشتر خواهد شد که این مساله موجب میشود تا امکان افزایش تعداد پروازها و پذیرش مسافر بیشتر در این فرودگاه فراهم شود، رشد تعداد پروازها و مسافر، توسعه صنعت گردشگری که نقش مهمی در اعتلای اقتصاد کشور دارد را رقم خواهد زد.
به گفته وی پس از بهره برداری از ترمینال گالری سلام، این ظرفیت نیز ایجاد خواهد شد تا برخی از پروازهای داخلی از فرودگاه امام (ره) انجام شود و با توجه به عدم محدودیت زمانی برای نشست و برخاست پروازها در این فرودگاه، خلاء پروازهای شبانه فرودگاه مهرآباد نیز پر خواهد شد.
* گام بعدی پس از بهرهبرداری از ترمینال سلام
بنابراین گزارش بر اساس طرح جامعی که به صورت مصوب در اختیار شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) قرار گرفته است، پس از ترمینال سلام باید تا پنج سال دیگر فاز اول ترمینال ایران شهر با ظرفیت اعزام و پذیرش سالیانه ۲۵ میلیون مسافر مورد بهرهبرداری قرار گیرد، به همین منظور پس از افتتاح ترمینال گالری سلام، ساخت ترمینال ایران شهر در دستور کار است.
بهره برداری از ترمینال سلام نقطه آغاز رسیدن به ظرفیت اعزام و پذیرش حداقل ۵۰ میلیون مسافر در سال در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) است؛ بنابراین گزارش ترمینال سلام روزهای آینده و احتمالاً با حضور رئیسجمهور افتتاح میشود.