کد خبر:۷۷۲۶۷۵
گزارش|

تقابل تکنولوژیک در انهدام گلوبال هاوک

مهرماه سال ۱۳۹۱ یک پهپاد متعلق به حزب‌الله از خاک لبنان وارد حریم هوایی رژیم صهیونسیتی شد و پس از طی مسیری ۳۰۰ کیلومتری طی ۳ ساعت، توسط یک "جنگنده" سرنگون شد.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، انهدام پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک که عنوان «پیشرفته‌ترین پهپاد جهان» را یدک می‌کشد، توسط سامانه‌ی بومی نیروی هوافضای سپاه را باید یکی از بااهمیت‌ترین خبر‌های نظامی دهه‌ی اخیر قلمداد کرد.

چراکه این موضوع بیش از هرچیز تقابل تکنولوژیک بین این دو کشور را نشان می‌دهد؛ در یک‌سو ایالات متحده به‌عنوان ابرقدرت نظامی جهان و در سوی دیگر جمهوری اسلامی که زیر سایه‌ی ۴۰ ساله‌ی تحریم در عرصه‌ی موشکی و پدافندی قدعلم کرده است.

اما اهمیت انهدام این پهپاد در چیست؟ با یک مثال می‌توان این موضوع را بررسی کرد. مهرماه سال ۱۳۹۱ یک پهپاد متعلق به حزب‌الله از خاک لبنان وارد حریم هوایی رژیم صهیونسیتی شد و پس از طی مسیری ۳۰۰ کیلومتری طی ۳ ساعت، توسط یک "جنگنده" سرنگون شد.

سوال اصلی اینجاست که چرا این پهپاد توسط جنگنده و نه سامانه‌های موشکی هدف قرار گرفت؟ جواب این است که سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونستی نتوانسته بودند این پهپاد را شناسایی کنند؛ در نتیجه امکان انهدام آن با موشک نیز وجود نداشت. این پهپاد در نهایت توسط یک دیدبان مشاهده شده و سپس یک جنگنده، پس از پرواز آن‌را هدف قرار داده بود. یعنی این پهپاد توانسته بود همه‌ی سامانه‌های دفاعی و موشکی را دور زده و در نهایت این عامل انسانی بود که توانست آن را کشف و منهدم کند.

اما در ماجرای انهدام گلوبال هاوک این موضوع کاملا برعکس است. یکی از پیچیده‌ترین پهپاد‌های ایالات متحده از لحظه برخواست از پایگاه هوایی امریکا در امارات توسط سامانه‌های بومی ایران رهگیری شده و تحت نظر بوده است. در ادامه بلافاصله بعد از تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی توسط سامانه‌ی سوم خرداد هدف قرار گرفته و منهدم شده است.

نکته این‌که این پهپاد فوق پیشرفته که سایت اسپوتنیک روسیه درباره آن نوشته 'قابل ردیابی و سرنگونی نیست' توسط سامانه‌ای رهگیری و منهدم شده که نیروی هوافضای سپاه پنج سال پیش رونمایی کرده است.

حالا قدری اهمیت این خبر روشن‌تر شده است. عملیات صبح پنجشنبه‌ی سپاه نشان داد هواپیما‌های آمریکایی امکان ورود به حریم هوایی ایران را نخواهند داشت، و قطعا این ماجرا باعث می‌شود ایالات متحده از نیروی هوایی خود که مهمترین سلاحی بوده که همیشه به آن در همه جنگ‌ها برتری می‌داده، محروم شود؛ و در مقابل دست برتر جمهوری اسلامی در این تقابل تکنولوژیک به خوبی قابل مشاهده است؛ به‌خصوص وقتی در کنار این سامانه‌های پدافندی، عملیات پهپاد‌های حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن را مرور می‌کنیم.

اگر بخواهم در پایان قدری بیشتر ذهن‌تان را قلقلک بدهم، به این فکر کنید که چرا آمریکا از حضور ایران در آمریکای جنوبی هراسناک است!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار