معاون فرهنگی و اجتماعی امور مساجد از طراحی نرمافزاری برای دسترسی به مساجد خبر داد و گفت: نرمافزار «محراب» برای دسترسی بهتر به مساجد و آشنایی با فعالیتهای مساجد تولید شده که مردادماه رونمایی میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام حجتالله ذاکر معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به برنامههای مساجد در اوقات فراغت دانشآموزان اظهار داشت: مساجدی که دارای کانونهای فرهنگی و هنری و پایگاههای بسیج هستند در ایام تابستان و اوقات فراغت دانشآموزان، برنامههای خود را بهمنظور جلوگیری از تداخل و همچنین همافزایی بیشتر به این دو نهاد واگذار کردهاند تا کلاسهای آموزشی را اجرا کنند.
شادی و همافزایی دو رویکرد مسجدیها برای اوقات فراغت
وی افزود: کلاسهای پیشبینی شده از سوی این نهادها باید هم دارای جنبه نشاط و شادی و هم جنبه معرفتافزایی باشد.
ذاکر با بیان اینکه مساجدی که فاقد پایگاه بسیج یا کانون فرهنگی و هنری است، تلاش شده توسط امام جماعت و کارگزاران مسجد، کلاسهایی برگزار شود، تصریح کرد: رویکرد امور مساجد جلوگیری از موازیکاری است که در این مساجد نیز شورای فرهنگی برنامههای اوقات فراغت را مصوب میکند و اجرایی میشود.
هماهنگی برنامههای مساجد با ذائقه محلات
معاون فرهنگی و اجتماعی امور مساجد ادامه داد: رویکرد برنامههای ما در گام بعدی تقویت فعالیتهای مساجد است و بنا داریم اگر جایی کار برروی زمین ماند، امور مساجد راهبری کند و برنامه را به پیش ببرد، زیرا گاهی باتوجه به مقتضیات یک منطقه نیاز است برنامهای خاص یا کلاس آموزشی ویژهای برگزار شود لذا نمیتوان یک نسخه سراسری برای همه مساجد مطرح کرد.
رونمایی از نرمافزار محراب در مردادماه
وی با اشاره به طراحی نرم افزار «محراب» برای مساجد تهران تصریح کرد: این نرم افزار توسط مرکز رسیدگی به امور برای دسترسی بهتر به فضای فعالیتهای مساجد تولید شده است که ان شاء الله تا یک ماه آینده رونمایی میشود.
ذاکر افزود: با نرم افزار محراب هر فردی به راحتی مساجد را پیدا میکند و با برنامههای مختلف آنها آشنا میشود.
قابلیتهای نرم افزار محراب
معاون فرهنگی و اجتماعی امور مساجد گفت: نمایش دقیق مکان (نشانی) مساجد روی نقشه به صورت آنلاین، تولید محتوا برای امام جماعت مساجد، شبکه ارتباطی امام جماعت و معمومین، ارائه ایدهها و تجربیات موفق مسجدی ها، نمایش دقیق نزدیکترین مساجد، ارایه نمایه برنامههای مساجد، ارایه اطلاعات مساجد روی نقشه، نمایش تور مجازی مساجد، امکان جست و جو بر اساس ویژگیهای مساجد مورد نظر کاربران، نحوه دسترسی به مساجد با خودرو و پیاده و تخمین مسافت، امکان دریافت بازخورد، طراحی ساده، منعطف و کاربرپسند، از جمله امکانات این نرم افزار است.
ارائه ایدههای موفق مسجدی در طرح «مسجدیار»
وی با اشاره به اجرای طرح «مسجدیار» جهت جمعآوری ایدههای مسجدی تصریح کرد: دو پایگاه باشگاه ایدهپردازان مسجدی و مسجد تی وی این مرکز به زودی با رویکرد جدید و کاربردیتر با عنوان «مسجدیار» ارائه میشود.
ذاکر افزود: در این قالب ایدههای تجربه شده و کابردی را به عنوان تجربه موفق در اختیار اهالی مسجد قرار میدهیم تا بتوانند از این تجربیات استفاده کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی امور مساجد در پایان خاطرنشان کرد: این ایدهها به صورت پرونده ویژه و مناسبتی ارائه میشود تا مساجد بتوانند به فراخور از آنها بهرهبرداری کنند.