بسیاری از رسانههای اصلی و اثرگذار ایران تصمیم گرفته اند که در نشست خبری توهین آمیز سفارت انگلیس حضور پیدا نکنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پس از توهینی که سفارت نگلیس در برخورد با رسانههای ایرانی انجام داد، بسیاری از رسانههای اصلی و اثرگذار ایران تصمیم گرفتند این نشست خبری را تحریم کنند.
بنا بر این گزارش، در فهرست تحریم کنندگان این نشست، اسامی رسانههای اصلاح طلب و اصولگرا دیده میشود.
**انگلیسیها فکر کرده اند دوران قاجار است!
در همین باره «مهدی رحمانیان» مدیر مسئول روزنامه «شرق» گفت: خوشبختانه در این باره دعوتنامهای به دست من نرسیده است و گمانم این است که برای حضور در این مراسم دعوت نشده ایم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط ذکر شده اگر کارت دعوت به دست شما میرسید در این مراسم حضور پیدا میکردید؟ عنوان داشت: معلوم است که نه! هیچ وقت حاضر نخواهیم شد که در مراسمی با چنین مشخصاتی حضور پیدا کنیم. انگلیسیها فکر کرده اند هنوز دوران قاجار است که با ما این طور رفتار میکنند. فکر کرده اند هنوز دوره فتحعلی شاه و مظفرالدین شاه است که برای ما تعیین تکلیف میکنند.
**بریتانیا اول مشکلات خودش را حل کند
در همین رابطه محمد مهدی رحیمی سردبیر خبرگزاری مهر نیز گفت: خبرگزاری مهر و روزنامه تهران تایمز به عنوان اولین روزنامه انگلیسی زبان ایران حتما در این جلسه که عنوان آن را گذاشته اند نشست خبری، اما خیلی قواعد و ضوابط آن به نشست خبری نمیخورد، در سفارت انگلیس همراه و همگام با سایر رسانههای ایرانی که اختصاص به یک جناح و جریان هم ندارد، حضور نیافت؛ و بحمدلله یک وفاق خوبی هم بین رسانههای مکتوب و برخط ایران در خصوص این نشست توهین آمیز و مدل برگزاری آن شکل گرفته است.
وی ادامه داد: رسانههای ایرانی یک بار دیگر نشان دادند که پیشرو هستند در منافع ملی و حراست از عزت و آبروی ملت و کشورشان. دورهها و ادوار مختلفی بر کشور ما گذشته، اما یکی از مواردی که همواره وجود داشته و ثابت بوده، آن نگاه منفی و بدبینانه به بریتانیا یا انگلستان است که همه مردم ما به عنوان یک کشور متجاوز و مکار آنها را میشناسند و تا امروز هم این نگاه نه تنها تضعیف نشده بلکه به واسطه تحولات چند سال اخیر تقویت هم شده است.
رحیمی اظهارداشت: به نظرم انگلیسیها به جای اینکه بخواهند مثل مدلهای قرنهای گذشته و نگاه از بالا به پایینشان نشست خبری برگزار کنند و بخواهند خط و نشانهای شکل گرفته بر اساس توهماتشان را از داخل ایران و سفارتشان برای ملت ایران به تصویر بکشند، یک مقدار به اوضاع آشفته داخلیشان برسند و بحث و جدلهای مختلفی که در سطوح مختلف کشورشان درباره خروجشان از اتحادیه اروپا و حواشی آن وجود دارد را سر وسامان بدهند.
**ماجرای دعوت از رسانهها چه بود؟
چندی پیش پایگاه خبری نورنیوز که از منابع خبری نزدیک به شورای عالی امنیت ملی به شمار میرود در گزارشی ویژه فاش کرد که اخبار رسیده حاکی است که «راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران در پیامی به جرمی هانت، وی را در جریان جَو منفی و کم سابقه به وجود آمده در افکار عمومی ایران پس از اظهارات ضد ایرانی وزیر خارجه انگلیس قرار داده است.
جرمی هانت پس از دریافت پیام مک ایر، به وی مأموریت میدهد تا در قالب برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی در محل سفارت انگلیس در تهران، ادبیات بهکار گرفته شده جرمی هانت علیه ایران را تعدیل نموده و حتی جملاتی را در تأیید کامل برجام و تمایل شدید انگلیس در خصوص واسطهگری میان ایران و آمریکا و… را در این کنفرانس مطبوعاتی بیان کند.
بنابر اعلام منابع آگاه، حتی وزارت خارجه انگلیس از سفیر این کشور در تهران خواسته بود تا در نشست مطبوعاتی با رسانههای ایرانی، موضوعاتی مانند لزوم آزادی نازنین زاغری را مطرح نکند و توان خود را بر روی مواجهه با فضای منفی به وجود آمده در ایران متمرکز کند.
این کنفرانس مطبوعاتی قرار بود روز سهشنبه چهارم تیرماه در محل سفارت انگلیس در تهران برگزار شود، اما شب قبل از آن، سفیر انگلیس در مشورتی با جرمی هانت، به این نتیجه میرسد که فضای ضد انگلیسی به وجود آمده در حوزه رسانهای و عمومی ایران بسیار سنگین است و سفیر انگلیس در تهران، بهتنهایی قدرت تغییر یا حتی تلطیف این فضا را ندارد.
تیم رسانهای سفارت انگلیس با ارسال اطلاعیهای موهن خطاب به رسانههای ایرانی، نوشته است که سفیر، تنها یک بیانیه به زبان انگلیسی و بدون امکان ترجمه و بدون حضور مترجم همزمان سفارت قرائت خواهد کرد؛ هیچ خبرنگاری اجازه همراه داشتن ضبط صوت نخواهد داشت و هیچ عکاسی هم اجازه حضور در برنامه را ندارد.
همچنین مسئولان رسانهای سفارت انگلیس نیز در تماس با رسانهها اعلام کردهاند سفیر به هیچ عنوان به هیچ سؤالی پاسخ نخواهد داد مگر اینکه متن سؤال، قبلاً برای سفارت ارسال شده باشد تا جواب آن پیشاپیش آماده شود.