۱۷۰۰ نفر صبح امروز در نهمین مسابقه ملی فناوری نانو که در ۳۱ حوزه امتحانی برگزار خواهد شد، با یکدیگر به رقابت میپردازند و ۱۰ رتبه برتر امکان تشکیل یک شرکت دانش بنیان در حوزه نانو را خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ هر کشف جدیدی میتواند جهان را متحول کند یا پیشزمینهای برای کشفهای جدید بشر باشد بعضی از آنها هم با توسعه فناوری تاریخ مصرفشان تمام میشود، اما دنیا ماده و ذره جنس متفاوتی دارد. هر روز شاهد رشد جدیدی در آن هستیم که قادر است سایر تکنولوژیها را نیز دربر بگیرد.
یکی از این فناوریها، فناوری نانو است، ذرهای کوچک که در تمام صنایع از خودرو تا دارو کاربرد دارد و همین امر موجب شده تا کشورهای پیشرفته دنیا سرمایه گذاریهای کلانی در این حوزه انجام دهند. ایران نیز از قطار توسعه در حوزه نانو جا نمانده و همزمان با آن در حرکت است. طی یک دهه گذشته ستاد توسعه فناوری نانو با برگزاری دورهها و آزمونهای مختلف علاوه توسعه و ترویج این علم، دانش آموزان و دانشجویان بسیاری را برای ورود به عرصه صنعت و بازار کار تربیت کرده است.
مسابقه ملی فناوری نانو، بزرگترین رقابت دانشجویی در حوزه فناوری نانو است که هر ساله زیرنظر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار میشود. مرحله اول نهمین دوره از این رقابت در اردیبهشتماه به صورت آنلاین برگزار شد و برگزیدگان آن به مرحله دوم مسابقه راه یافتند؛ مرحله دوم این مسابقه امروز ۲۸ تیرماه در ۳۱ حوزه امتحانی برگزار خواهد شد.
از مجموع ۴۱۰۳ نفر شرکتکننده در مرحله اول مسابقه ملی فناوری نانو، ۱۷۰۳ نفر حائز شرایط شرکت در مرحله دوم مسابقه شدند. در مرحله دوم داوطلبان باید به ۱۰۰ سوال تستی در مدت زمان ۱۳۰ دقیقه پاسخ دهند.
۱۰ برگزیده اول مسابقه ملی نانو علاوه بر برخورداری از جوایز مادی و معنوی، از امتیازات بنیاد ملی نخبگان برخوردار خواهند شد. ۱۰۰ نفر از برگزیدگان مسابقه نیز میتوانند با شرکت در نانواستارتآپ، برنامه حمایت از ایدههای نو، در مسیر کارآفرینی در حوزه نانو گام بردارند.
این افراد با انتخاب یک ایده فناورانه، در مسیر توسعه یک محصول نانویی گام بر میدارند و به کمک تیم خود، به سمت تشکیل یک شرکت دانشبنیان در حوزه نانو حرکت میکنند.
علاقهمندان میتوانند با شرکت در مسابقه ملی فناوری نانو با دریافت گواهی توانمندی تدریس نانو اقدام کنند. این افراد برای دستیابی به این گواهی، باید حداقل درصد موردنیاز را در آزمون کسب کنند و علاقهمندی خود را با پاسخ به سوال مربوطه اعلام کنند.
لازم به ذکر است؛ شهرهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان، اردبیل، تبریز، ارومیه، بوشهر، یزد، شهرکرد، همدان، بندرعباس، اهواز، اراک، زنجان، شاهرود، شیراز، قزوین، قم، سنندج، زاهدان، کرمان، کرمانشاه، اسفراین، بابلسر، شاهینشهر، دهلران، بناب، کاشان، رشت، گرگان از جمله حوزههای مسابقه ملی فناوری نانو هستند. شایان ذکر است که حوزه شهر تهران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی واقع شده است.
این مسابقه توسط بنیاد آموزش فناوری نانو، متصدی ترویج دانشجویی ستاد نانو و با حمایت بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه پیام نور، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، مرکز راهبردی فناوریهای همگرا و سایت آموزش فناوری نانو برگزار شده است.