کد خبر:۷۷۹۰۵۸
حب نقی در همایش ملی علوم مهندسی و آبخیزداری:

دولت برای نجات محیط زیست راهی جز اتکا به دانشگاهیان ندارد

رئیس دانشگاه ارومیه گفت: دولت برای احیای تالاب‌ها و نجات محیط زیست کشور راهی جز اتکا به مراکز علمی و دانشگاهیان و بهره‌گیری از علم دانشگاهیان ندارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بزرگ‌ترین رویداد آبخیزداری کشور با حضور استاندار آذربایجان غربی، رئیس دانشگاه ارومیه، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مرتع و آبخیزداری، اعضای انجمن آبخیزداری کشور، اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
 
رحیم حب نقی، رئیس دانشگاه ارومیه در مراسم افتتاحیه چهاردهمین همایش ملی علوم ومهندسی آبخیزداری ایران گفت: دولت برای احیای تالاب‌ها و نجات محیط‌ زیست کشور راهی جز اتکا به مراکز علمی و دانشگاهیان و بهره‌گیری از علم دانشگاهیان ندارد.

حب نقی با اشاره به اهمیت رویکرد علمی در همایش‌ها تصریح کرد: باید آثار ارائه شده در این همایش‌ها به صورت علمی واثربخش ظاهر شود.

رئیس دانشگاه ارومیه مطرح کرد: با تاکید به اینکه باید به این باور برسیم که اداره کشور از اتکا به نفت خارج شود خاطر نشان کرد: باید در حوزه مدیریت و اداره کشور از دانش و تلاش جوانان بیشتر استفاده کرده و کشور را در همه حوزه‌ها به صورت علمی اداره کنیم.

وی با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثه خیز در دنیا است، یاد‌آور شد: سیل اوایل سال یک هشدار برای همه مسئولان بود که اگر به محیط‌زیست و مشکلات آن به صورت علمی توجه نشود شاهد بلایای بیش از این‌ها نیز خواهیم بود.

حب نقی گفت: باید از حوادث و اتفاقات سیل اخیر عبرت گرفته و تهدید‌های محیطی‌زیستی را به فرصتی برای مقابله با حوادث‌های مشابه تبدیل کنیم.

رئیس دانشگاه ارومیه اظهار کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و دانش فناوری به روز دنیا باعث خواهد شد تصمیم‌گیری‌های کلان کشور در حوزه آب و خاک به خوبی انجام شود.

وی در مورد ساماندهی پایان‌نامه‌های دانشگاهی نیز افزود: در تلاش هستیم پایان‌نامه‌ها را به سمت طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری هدایت و ساماندهی کرده تا شکل عملیاتی به خود بگیرند.

محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی در نیز در این همایش، مشارکت مردم در برنامه‌های توسعه‌محور را عامل موفقیت این برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: حلقه مفقوده مشکلات آب‌وخاک در کشور حضور کمرنگ مردم در مراحل تصمیم‌گیری و اجرای طرح‌هاست.

شهریاری بیان کرد: اگر تحقیقات علمی و پیشرفته‌ای فناوری به میدان عمل انتقال نیابد، هیچ سودی حاصل نخواهد شد به همین جهت نتایج تحقیقات کشاورزی در همه زمینه‌ها باید در عمل توسط اکثر مردم، خصوصاً مردم مناطق روستایی مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه طی دهه‌های گذشته علم و فن‌آوری در کشور‌های مختلف، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است، ولی نتایج تحقیقاتی حاصل از این پیشرفت‌ها در عمل توسط اکثر مردم به‌ ویژه مناطق روستایی آن‌چنان‌که باید و شاید مورد استفاده قرار نگرفته است. شاید علت اصلی این نقیصه، عدم تعمیم علم و فن‌آوری بر اساس مشارکت مردم باشد.

استاندار آذربایجان غربی در خاتمه ضمن تقدیر و تشکر از بانیان این همایش مهم، گفت: امیدواریم راهکار‌های انتقال‌یافته‌های علمی به بستر عمل و توجه بیش‌ازپیش به نقش و جایگاه مردم در صیانت از منابع آب‌وخاک و آموزش آنان مورد توجه قرار گیرد، چراکه هرگونه فرصت سوزی در حوزه صیانت از منابع آب‌وخاک و آبخیزداری خسارت‌های تاریخی و جبران‌ناپذیری را به همراه دارد، کما اینکه اکنون نیز در بسیاری از مناطق کشور شاهدیم که مردم متحمل خسارت‌های بسیاری می‌شوند.

در این مراسم دانشجویان برگزیده المپیاد آبخیزداری کشور که در روز نخست همایش در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد باهم به رقابت پرداختند نیز معرفی شدند.

در این همایش علمی ۳۲۰ اندیشمند به مدت ۲ روز در خصوص مدیریت آب‌وخاک و اقدامات انجام‌شده برای احیای دریاچه ارومیه به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

چهاردهمین همایش ملی علوم مهندسی و آبخیزداری با صدور بیانیه ۱۰ ماده‌ای و با تجلیل از پیشکسوتان، حامیان و نفرات برتر این همایش به کار خود پایان داد.

گفتنی است،  دانشگاه ساری میزبان پانزدهمین دوره این همایش ملی خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار