کد خبر:۷۷۱۰۵۶
گزارش|

گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست! / انتقال پسماند پتروشیمی به استان؛ آغازگر حادثه زیست‌محیطی

صدور مجوز برای انتقال «پسماند کلره» از واحد‌های پتروشیمی خوزستان به قزوین و گیلان، اقدامی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان یک فاجعه زیست محیطی به وجود خواهد آمد.

انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛  یکی از مشکلات محیط زیست کشور دفن غیر بهداشتی پسماند‌ها در طبیعت است؛ که این امر موجی آلوده شدن آب و خاک می‌شود. وجود زباله و پسماند لطمات جبران ناپذیری به بر طبیعت وارد می‌کند.

سالانه میلیون‌ها تن زباله در کشور تولید و از چرخه خارج می‌شود، اما در بسیاری از کشور‌های دنیا برای استفاده بهینه از تمامی سرمایه‌های ملی و بازگرداندن دوباره پس مانده‌ها به چرخه مصرف از آخرین فناوری پیشرفته و روز آمد استفاده می‌کنند.

استان گیلان یکی از استان‌های مهم کشور است که روزانه حدود ۵۰۰ تن زباله در آن دفع می‌شود و این موضوع باعث نگرانی فعالین محیط زیست شده است و باید بصورت جدی نسبت به ساماندهی زباله‌های آن چاره اندیشی کرد. با وجود اطلاع رسانی در مورد دفع زباله در گیلان هیچ یک از مسئولین به این موضوع اهمیت نمی‌دهند.

در این راستا، انتقال پسماند کلره از واحد‌های پتروشیمی خوزستان به استان گیلان، واکنش‌های را در پی داشته است.

از آغاز سال جاری مسئولان محیط زیست برای انتقال «پسماند کلره» از واحد‌های پتروشیمی خوزستان به قزوین و گیلان و بازیافت آن‌ها توسط یک شرکت مدیریت پسماند، مجوز صادر کرده‌اند.

مراحل بازیافت ۱۷ هزار تن «پسماند کلره» که از واحد‌های پتروشیمی استان خوزستان به دو استان قزوین و گیلان منتقل شده با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست توسط «شرکت بلیش» در این دو استان در حال انجام است.

پسماند‌هایی که پس از بازیافت، ته‌مانده‌ای خطرناکتری به جا می‌گذارند که امحایشان تنها در کوره‌های مخصوص با دمای بیش از ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد مقدور است.
 
انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!

محمد صادق جعفری، دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی گیلان با اشاره به این سوال که چرا این پسماند‌ها باید از جنوب به شمال انتقال داده شود، می‌گوید: اگر امحای این پسماند‌ها ضرری ندارد چرا باید هزینه جابه جایی انتقال از استان خوزستان به استان‌های شمالی انجام شود و اگر تمهیدات لازم برای این مشکل اندیشیده شده، باید مسئولین در این مورد توضیح دهند.

جعفری می‌افزاید: طی مصاحبه‌ای که محیط زیست کشور با صدا و سیما داشته اند، به این نکته تاکید داشت که جابه جایی این پسماند‌ها از کارخانه به استان‌های شمالی با شرایط ویژه انجام می‌شود.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد لاهیجان معتقد است در استان گیلان مشکلاتی مانند عدم ساماندهی زباله‌های سراوان را داشته‌ایم که هنوز بحث این زباله‌ها حل نشده که موضوع جدید کلید خورده است.

وی می‌گوید: سازمان حفاظت محیط زیست باید احداث سدلاسک و احیای تالاب انزلی را مورد توجه قرار دهد؛ چرا که انتقال پسماند‌های پتروشیمی نیز که خود رئیس این سازمان بر آن تاکید کرد «قوز بالای قوز» برای استان گیلان است.
 
 
انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!

جعفری معتقد است عدم ساماندهی پسماند‌ها زباله‌های خطرات فراوانی را برای مردم و طبیعت گیلان به وجود آورده است که با این خبر مردم را بسیار نگران‌تر کرده است.

دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی گیلان با اشاره به بیان مطالبه خود از مسئولین می‌گوید: مسئولان باید در این مورد به صورت شفاف توضیح دهند و اگر درصدی برای محیط زیست و مردم گیلان ضرری داشته باشد.

جعفری می‌افزاید: اگر قراراست در پتروشیمی تولید داشته باشیم که پسمانده آن ضرری دارد، قطعا باید ابزار لازم برای جلوگیری از ضررش وجود داشته باشد و نباید سلامتی مردم شمال و جنوب کشور به خطر بیفتد.

در پی انتشار خبری مبنی بر صدور مجوز سازمان محیط زیست برای انتقال هزار و ۷۰۰ تن پسماند کلره از واحد‌های پتروشیمی خوزستان به قزوین و گیلان و بازیافت آن‌ها در یک شرکت مدیریت پسماند نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نسبت این موضوع واکنش نشان داد.
 
انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!

غلامعلی جعفرزاده می‌گوید: گیلان یک استان گردشگر و تورسیم پذیر، به شدت با این اقدام برخورد خواهیم کرد، گیلان محل تفاله دیگر استان‌ها نیست.

نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی معتقد است سکوت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان جایز نیست باید اقدامات این اداره کل در راستای منافع استان و مردم گیلان باشد.

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای توجیه کار خود اعلام کرده است که این کار سود اقتصادی برای گیلان دارد می‌گوید: گیلان این سود را نمی‌خواهد، اگر به فکر رساندن سود به گیلان هستند، کارخانه پتروشیمی را که قول داده بودند به گیلان بیاورند را احداث می‌کردند نه اینکه تفاله و پسماند آن را به گیلان ارسال کنند.
 

ارسال پسماند به گیلان توهین به مردم این استان است

غلامعلی جعفرزاده معتقد است ارسال پسماند به گیلان توهین به مردم این استان است باید اعتراض مردم را به رئیس جمهور برساند.

نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی می‌افزاید: ما سکوت نخواهیم کرد، هرگز این اتفاق نخواهد افتاد و ما نمایندگان گیلان پیگیر حقوق مردم هستیم.

در این راستا، با وجود نگرانی‌های مردم گیلان از انتقال پتروشیمی از جنوب کشور به استان، قربانعلی محمدپور مدیرکل محیط‌زیست گیلان انتقال این پسماند را بلامانع برشمرد و می‌گوید: فرایند انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان تحت کنترل است.

محمدپور با بیان اینکه انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان دارای استاندارد‌های لازم سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور است، می‌افزاید: تمامی اقدامات مرتبط با انتقال پسماند از جنوب کشور به گیلان دارای ضوابط زیست‌محیطی و استاندارد‌های لازم است و منعی بر اساس قوانین جاری سازمان برای انتقال وجود ندارد.
 
انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!
 

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان گیلان معتقد است تمامی فعالیت‌های شرکت منتقل‌کننده پسماند از جنوب کشور به گیلان تحت نظر کارشناسان محیط‌زیست است، شرکت مرتبط بالغ‌بر ۳۰ سال گذشته با مجوز، پسماند را از مکانی دیگر به گیلان منتقل می‌کرده و چه‌بسا آسیب‌های زیست‌محیطی در آن زمان به‌مراتب بیشتر از شرایط کنونی بوده است.

وی با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه به‌جای انتقال پسماند از استان دیگر به گیلان چرا محیط‌زیست با احداث پتروشیمی در گیلان مخالفت می‌کند، می‌افزاید: سازمان محیط‌زیست مطابق مصوبه هیئت دولت احداث ساختمان فیزیکی برای پتروشیمی در منطقه لوشان گیلان را بلامانع می‌داند.

محمدپورمعتقد است در جریان انتقال پسماند به گیلان هیچ‌گونه دفن و امحای پتروشیمی صورت نمی‌گیرد، فرایند انتقال پسماند از جنوب کشور به گیلان بر اساس تکنولوژی و دانش فنی روز موجود در بین جوانان متخصص گیلانی شرکت منتقل‌کننده و همچنین بر اساس ضوابط زیست‌محیطی کشور انجام می‌شود و در جریان آن شغل نیز ایجاد شده است.

پسمانده‌های پتروشیمی برای محیط زیست بسیار خطرناک است، انتقال این مواد بشدت حساس است علاوه بر هزینه گزاف تمهیدات ویژه‌ای باید برای آن در نظر گرفته شود.
 
 
انتقال پسماند پتروشیمی به گیلان آغازگر حادثه زیست‌محیطی/ گیلان تفاله‌گاه دیگر استان‌ها نیست!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار