شرق دوباره به شیوه دهه 70 سعی کرده آیتالله مصباح یزدی را مخالف تحزب و تشکیلات جلوه دهد؛ چیزی که راهاندازی طرح ولایت با بسیج دانشجویی و تشکیلات علمی موسسه امام خمینی (ره) گویای عکس این القاست که شائبه تخریب انتخاباتی دارد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی مصطفوی؛ روزنامه شرق امروز در صفحه اصلی دوباره خاطرات حملات شیطنتآمیز به آیتالله مصباح یزدی و کینهکشی در دهه ۷۰ را آغاز کرد؛ دورانی که آیتالله مصباح همراه با بسیج دانشجویی با برگزاری دورههای «طرح ولایت»، پرورش کادر انقلابی و دارای بینش و سواد عمیق را در دستور کار قرار داد.
همچنین با سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، اقدام به پاسخگویی به شبههافکنی رسانهها و حلقههای لیبرال دولت اصلاحات کرد، ضمن اینکه کادر پرورش یافته توسط وی و دیگر علمای حوزه همچون آیات جوادی آملی، نوری همدانی، سید منیرالدین هاشمی و ... با حضور در شهرهای مختلف و روشنگری، موجب بسط گفتمان عدالتطلبی رهبر معظم انقلاب (که از دهه ۷۰ توسط ایشان مطرح شد) شدند. این مسائل هرکدام به تنهایی برای کینهکشی از علامه مصباح یزدی و دیگر علمای انقلابی حوزه علمیه کافی بود؛ که کاریکاتور توهینآمیز نیکآهنگ کوثر، روزنامهنگار فراری در هلند، که در آن زمان با رسانههای زنجیرهای فعالیت میکرد، سرسلسله خالی بودن دست غربگرایان از پاسخ منطقی به استدلالهای علمی و فلسفی تئوریسینهای انقلابی بود. روزنامه شرق امروز نیز در تیتری شیطنتآمیز به نقل از آیتالله مصباح نوشته است: «حزب جمهوری اسلامی اگر راه موتلفه را رفته بود عاقبتش به اینجا نمیرسید». اصل سخنی که آیتالله مصباح گفته به نقل از یکی از خبرگزاریهای حامی دولت چنین است: حتی حزب جمهوری اسلامی که توسط افرادی مانند شهید بهشتی، مقام معظم رهبری و آقای هاشمی تشکیل شد، و امام (ره) هم فرمودند: اگر حزبی تشکیل میدهید، حزب جمهوری باشد –که به نوعی تأیید این حزب بود- کارش به جایی رسید که امام (ره) فرمودند: این حزب را منحل کنید! اما اگر همان راهکاری که امام (ره) برای هیئتهای مؤتلفه داده بودند، در حزب جمهوری اسلامی رعایت میشد، عاقبتش به اینجا نمیانجامید.
شرق، طبق معمول با استفاده از تکنیکهای رسانهای با حذف بخشی از سخن اصلی و سوگیری به سود موضعاش، دوباره به شیوه دهه ۷۰ سعی در شبههاندازی در نگاه وی به تحزب دارد. شرق، بدون ارائه سند و با بهرهگیری از سخنان علیرضا بهشتی که سابقه طولانی در مخالفت با تفکر انقلابی دارد، سعی در رودررو قرار دادن آیتالله مصباح یا رهبر معظم انقلاب و شهید بهشتی دارد. این در حالی است که وی بارها بر تشکیلاتی بودن تمامی امور و تشکیل حلقههای فکری و اجرایی برای پیشبرد اهداف انقلاب تاکید کرده و راهاندازی طرح ولایت خود کوچکترین نمونه این اعتقاد است. از سویی روزنامه مزبور با اشاره به اسم یکی از تشکلهای اصولگرا سعی کرده چنان القا کند که در مشی فکری و عملی آیتالله مصباح دوگانگی وجود دارد. این در حالی است که چنان اشاره شد، حتی مشی وی در حوزه علمیه و کار علمی نیز تشکیلاتی است و موسسه امام خمینی (ره) که کمکهای مالی در دوران زعامت امام راحل (ره) توسط ایشان مستقیما پرداخت میشد، و رهبر انقلاب در سال ۷۴ در بازدید از این موسسه، آن را الگوی موفقی برای حوزه علمیه دانستند، نمونه عیانی از این نگاه تشکیلاتی است؛ و علامه مصباح بارها در مصاحبه با رسانهها، نقشآفرینی در تشکیل تشکل مزبور را نفی کرده و گفته که هر گروه انقلابی دیگری هم که مشورت بخواهد، نقش ایفا خواهد کرد.
به نظر میرسد شرق، دال مرکزی تفکر آنها مبنی بر تعامل با غرب و هضم شدن در ساختارهای اقتصاد جهانی به اعتراف ظریف، طرفداری در ایران ندارد و اعتبارش از بین رفته است، دیگر سخن ایجابی جدیدی برای گفتن ندارد و با روی آوردن به شیوههای قدیمی تخریب رقیب، همچون انتخابات ۹۶، به دنبال راهی برای دستیابی به صندوقهای رای هستند.