آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۰۸۰۰

گرانفروشی شیر در سکوت نهاد‌های نظارتی

برخی شرکت‌های لبنی در سکوت نهاد‌های نظارتی قیمت انواع محصولات لبنی را بیش از نرخ‌های مصوب به فروش می‌رسانند. به عنوان مثال، یک شرکت لبنی یک بطری شیر را ۶۰۰ تومان بیشتر از مجوز ستاد تنظیم بازار عرضه می‌کند و کسی هم پاسخگو نیست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این بار نیز یکی از شرکت‌های لبنی با نقض مصوبه ستاد تنظیم بازار اقدام به افزایش قیمت شیر کرده است. این شرکت لبنی هر بطری شیر را ۶۰۰ تومان بیش از قیمت مصوب می‌فروشد.
 
گرانفروشی شیر در سکوت نهاد‌های نظارتی

در مصوبه ۲۳ خرداد ستاد تنظیم بازار اعلام شد یک بطری شیر کامل ۳.۲ چربی چربی به قیمت ۵۴۰۰ تومان باید به فروش برود در حالی که شرکت لبنی (ک) یک بطری شیر ۳ درصد چربی را ۶ هزار تومان به فروش می‌رساند.

این نخستین باری نیست که شرکت‌های لبنی بدون ملاحظه هرگونه مصوبه و مجوزی قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

اینگونه رفتار‌ها در صنایع لبنی مسبوق به سابقه است. طی چند سال گذشته آن‌ها هر زمانی که خواستند قیمت‌ها را افزایش دهند، داده‌اند. استراتژی آن‌ها هم این بوده که ابتدا قیمت‌ها را افزایش می‌دادند و دولت را با این استدلال که قیمت تمام شده آن‌ها بالا است، تحت فشار قرار می‌دادند، بنابراین طی یکی دو ماه اصرار و انعکاس رسانه‌ای بالاخره مجوز افزایش قیمت می‌گرفتند.

آخرین بار در ۲۳ خرداد ستاد تنظیم بازار به صنایع لبنی اجازه داد تا قیمت‌ها را حدود ۲۰ درصد افزایش دهند، اما از همان ابتدا آن‌ها این شرایط را قبول نکردند و هرطور که دل‌شان می‌خواست از ماست گرفته تا پنیر و شیر قیمت‌های بالاتری را عرضه کردند و تنها یک یا دو مورد شرکت لبنی خود را با مجوز‌های صادره تطبیق دادند.

قیمت‌های مصوب به این شرح بود:
 
گرانفروشی شیر در سکوت نهاد‌های نظارتی

کارشناسان معتقدند با مدیریت تولید می‌توان از افزایش هزینه‌های تولید کاست. از سوی دیگر طی یکی دو ماه گذشته هم نرخ ارز روند کاهشی به خود گرفته و قطعا قیمت تمام شده کاهش یافته است بنابراین چه لزومی دارد که همچنان قیمت‌ها را افزایش دهیم. راهکار دوم برای کاهش قیمت تمام شده محصولات لبنی پایین آوردن قیمت تمام شده شیر خام است که علاوه بر مدیریت تولید و کاهش هزینه‌ها می‌توان با کاهش وابستگی واردات علوفه تا ۷۰ درصد در قیمت تمام شده شیر خام دخالت کرد؛ بنابراین ضمن اینکه دولت باید به شدت با خاطیان و ناقضان قانون برخورد شدید بکند نباید در تله صنایع لبنی نیفتد چرا که هرگونه افزایش قیمت برای صنایع لبنی در حقیقت برداشتن این مبلغ از جیب مردم و مصرف‌کننده است، دولت باید از خودش مایه بگذارد نه از جیب مردم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار