کد خبر:۷۸۱۳۳۸
انحصار تاریک ۷| مشاغل انحصاری
مافیای انحصاری پزشکی و کنکور به هم رسیدند / خون مردم در شیشه و مسئولین در خواب زمستانی
برخی طرح شکست انحصار پذیرش دانشجویان علوم پزشکی را به مافیای کنکور نسبت میدهند؛ درحالی که حقیقت معکوس این ادعاست و درآمد مافیای کنکور از طریق انحصار در پذیرش دانشجو است تا تعداد زیادی پشت سد کنکور مانده و از آنها درآمدزایی کنند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - امید نیکو؛ طرح دوفوریتی ۸۵ نماینده مجلس از طیفها و جناحهای سیاسی مختلف برای افزایش ظرفیت ورودی رشتههای علوم پزشکی نشان از افزایش آگاهی نسبت به وجود انحصار در نظام سلامت بود و البته متنفعان این انحصار هم ساکت ننشسته و به طور سازماندهی شده با استفاده از قدرت و ثروت و نفوذ خود اقدام به مقابله با این طرح روبهجلو پرداختند و حتی تعدادی از نمایندگان را مجبور به اعلام تبری از این طرح کردند. جالب است برخی طیف نمایندگان خاص که قبلا ارسال پیامک طیف گستردهای از مردم به نمایندگان برای لوایحی دیگر را شبکه تهدیدی ساماندهی شده میخواندند حال با روی باز از پیامکهای یک طبقه خاص اقلیتی، قدرتمند و ثروتمند استقبال میکنند و این مورد به علاوه واکنش فوری وزیر بهداشت، معاون آموزشی او و رئیس سازمان نظام پزشکی نشانهای از اثرگذاری شبکه مافیای انحصار موجود در نظام سلامت بر نهادهای تصمیمساز و قانونگذار نظام است.

سرانه کل پزشک به ازای 1000 نفر جمعیت در کشورهای آسیای میانه و آسیای غربی
همینکه تنها مخالفان افزایش سهمیه ورودی پزشکی، دانشجویان پزشکی و پزشکان حاکم در نظام پزشکی و وزارت بهداشت هستند خود حاکی از آنست که موضوع نه بحث آموزش و نه تهدید سلامت عامه بلکه حفظ انحصاری بازار برای اقلیتی خاص است. برای مثال ذکر میشود که با این طرحها سطح کیفیت آموزشی افت میکند؛ اکنون سالهاست که آزمونهای علوم پایه، پیشکارورزی و صلاحیت بالینی پزشکی و بعضا آزمونهای ارتقاء سالانه دستیاران تبدیل به آزمونهای فرمایشی و نمایشی شده است. (وضع آزمونهای معادل در سایر رشتههای علوم پزشکی نیز مشابه همین است) اما پزشکان و دانشجویانی که خود را دغدغهمند کیفیت خدمات سلامت میکنند آیا اندک واکنشی به این موارد مهم در کیفیت آموزشی داشتهاند؟! وزارت بهداشت که با اجرای نسنجیده طرح تحول سلامت آموزش را فدای پُز سیاسی دولت کرد حال چگونه مدعی کیفیت خدمات آموزشی شده است؟! رشد کیفیت آموزشی، آزمونهای موثر و سیاستهای سختگیرانهتر میطلبد تا هرکس از هر طریقی وارد آموزش پزشکی میشود؛ با معیارهای استاندارد قیاس شده و فارغالتحصیل شود و این مولفه وابسته به تعداد دانشجوها نیست.
ضمنا پیگیریهای صنفی خود پزشکان برای کاهش کشیکهای غیرمنطقی در دوران عمومی و دستیاری نشان میدهد که با اصلاح این مساله میتوان ظرفیت پذیرش را دو یا حتی چند برابر کرد بدون آنکه آموزش بالینی آسیب ببیند بلکه باعث افزایش بهرهوری هم میگردد. کمبود هیأت علمی یا امکانات آموزشی، آزمایشگاهی و اتاق تشریح دیگر بهانههای آموزشی مخالفین شکست انحصار پزشکان است؛ این در حالی است که علت عدم گسترش این امکانات آنست که تأمین امکانات، رایزنی شرعی و قانونی برای رفع مشکل کمبود نمونه در اتاق تشریح و پذیرش هیأت علمی بیشتر به خود پزشکان انحصارطلب سپرده شده است و اگر دهها سال دیگر نیز بگذرد این مشکلات رفع نخواهد شد، چون ارادهای برای رفع این تعارض منافع وجود ندارد اما وزارت بهداشت میتواند هنگام تصویب احتمالی طرح افزایش ظرفیت، ذکر کند که به چه حجم نیاز مالی برای تأمین امکانات نیازمند است و پس از صحتسنجی آن، میتوان از طرقی نظیر مالیات بر پذیرش دانشجویان بینالملل و شبانه یا تقویت امکان بورسیه توسط نهادهای حکومتی یا خصوصی و صرفجویی در بودجه عظیم طرح تحول سلامت یا نهایتا دادن مجوز تأسیس موسسات غیردولتی آموزش پزشکی مشکل تأمین مالی این طرح را حل کرد.

سرانه کل پزشکان در استانهای ایران به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت
برخی عدم توزیع مناسب پزشک را دلیل بحران کمبود پزشک در کشور میخوانند، اما اینان توجه ندارند که اولا با محاسبه کل آمار پزشکان ایران به هر روش علمی و شفاف، فارغ از منطقه طبابت سرانه پزشک در کشور ما حدود نصف میانگین جهانی و بسیار کمتر از فلسطین اشغالی و سوریه جنگزده است و ثانیا علت عدم حضور پزشکان در مناطق محروم این است که ایشان در مناطق مرفه و کلانشهرها هم درآمد کافی دارند و این خود موید کمبود شدید پزشک در کشور است که حتی سرانه پزشک در کلانشهرها هم اشباع نشده که این تجمع وجود دارد وگرنه خود پزشکان برای کسب درآمد، داوطلبانه به مناطق محروم مهاجرت میکردند. یا برخی طرح شکست انحصار پذیرش دانشجویان علوم پزشکی را به مافیای کنکور نسبت میدهند؛ درحالیکه حقیقت معکوس این ادعاست و درآمد مافیای کنکور از طریق انحصار در پذیرش دانشجو است تا تعداد زیادی پشت سد کنکور مانده و از آنها درآمدزایی کنند.
تأسف بیشتر را باید برای دانشجویان فعال مدعی آزادگی و عدالتطلبی خورد چرا که ترجیح مسائل صنفی بر منافع جامعه، مردم را نسبت به حریت آنها بدبین میکند.
شکست انحصار در پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی و سایر رشتهها قدم اول و خط مقدم مبارزه با انحصارطلبی طبقه پزشکان است، اما برای مقابله با این تعارض منافع، شکست انحصار در پذیرش دستیار تخصصی و فوق تخصصی بسیار لازم بهنظر میرسد.
شکست انحصار در پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی و سایر رشتهها قدم اول و خط مقدم مبارزه با انحصارطلبی طبقه پزشکان است، اما برای مقابله با این تعارض منافع، شکست انحصار در پذیرش دستیار تخصصی و فوق تخصصی بسیار لازم بهنظر میرسد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
به این موقعیت رسیده اند و عامدا با ایجا د محدویت در تعداد پذیرش دانشجو در این گروه جوانان علاقمند و نحبه را به دیگر فراسو ی وکشورهای خارجی که مشخص نیست چه برنامه و تورهای امنیتی وسیاسی و اخلاقی برای جوانان معصوم ایرانی پهن کرده اند احتمالا با اینگونه افراد تصمیم گیر در خارج از کشور دارند به انواع مختلف جیب این مردم مظلوم را خالی می کنند وص تاسف از اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس هم آلوده اینکار شندند وصبح یک تصمیم می گیرند وبعد از ظهر برعکس آن عمل می کنند کارانه های چند صد میلیونی و ...کیسه پزشکان را کرده با خالی کردن جیب و شکم مردم بینوا ی ایرانی ومی برند در کشورهای دیگر مثل کانادا و....خوشگذارانی می کنند همین شهرستان خلخال وکوثر که نماینده اش پزشک بوده وعضو کمیسیون پزشکی مجلس هست در عرض 8 سال نمایندگی نتوانسته حتی یک پزشک ثابت وماندگار در شهرستانی 100 هزار نفری جذب کند .آگر پزشک زیا شود هر کس به اختیار خود محل خدمت را تعیین خواهد .
ببین عزیزه من رسانه و سایت حرمت داره.یعنی جی ؟؟یعنی خبری که میذاری باید از نظر کارشناسان دارای منبع موثق و کارشناسی شده باشه نه اینکه هر مطلب خیابونیو بذاری.این خبر شما دقیقا جمله به جملشو فردی به نام مجید حسینی داده.وقتی شما و تیم خبرسلامتتون مغرضانه و از روی حسادت دارید این اخبارو میذارید و کوجکترین اطلاعاتی درمورد حوزه ی سلامت ندارید چرا با اخبار کذب و مسخره دنبال جذب مخاطب برای سایتتون هستید؟؟؟
متوجه هستی زیرساخت تربیت دانشجو نیست؟؟اصلا قواعدبازیو میدونی که میای با یه سری چرندیات اظهارنظرمیکنی؟؟توی احمق سطح تعدادپزشکو باسوریه مقایسه میکنی اما سطح کیفیتم میتونی باسوریه مقایسه کنی؟؟؟نمیتونی چون دهنت بسته میشه.هر احمقی که بهت مطلب داد فکر کن بعد بذار روی سایت.الآنم بهت میگم که این خبرو حذف کن و از جامعه ی خدوم پزشکی با طی یه اصلاحیه عذرخواهی کن
آقایون و خانم های محترم پزشک یه نگاهی به سرانه پزشک تو کل دنیا بندازین ، یه نگاهی به نفاوت درآمد پزشک و مثلا یه کارمند تو دنیا بندازین ، تفاوت هست و باید باشه ولی نه این اندازه که درآمد یه سال یه کارمند برابر با 15 روز یه پزشکه
و در آخر این آقای حسین فرهنگ واقعا شخصیت پزشکارو با ادبیاتش برده زیر سوال
بنده در حال حاضر پزشکی هستم که به علت کم بودن فرصت شغلی در شهرهای با رتبه بالاتر از نظر پیشرفت شهری، منطقه مرزی سکونت دارم. (سیستان و بلوچستان).
افزایش پذیرش دانشگاهها به یکباره چیزی جز اضافه کردن یک بدبختی بر بقیه بدبختی های جامعه ندارد!
اگر می دانستیم که پشت این اقدام تفکر سیاسی و اقتصادی است حرفی نبود. اما قطعا این اقدام هم مثل بسیاری از امور، بدون تدبیر و آینده نگری صورت می گیرد.
خوب است اگر مشکل کمبود پزشک است، پذیرش ها را به تدریج طی 10 تا 20 سال زیاد میکردند.
متاسفانه هیچ انحصاری در دست گروه پزشکی نیست
گروه پزشکی فعلا بعنوان منحرف کردن افکار یک سری افراد فرصت طلب و سود جو برای کسب درآمد بیشتر این افراد سپر بلا شده است
وضعیت اسفبار پزشکی در ایران خیلی از نخبه های این گروه را متاسفانه در فکر فرار از این مملکت قرار داده است
آنانی که نگران عدم ورد نخبه ها به گروه پزشکی هستند که قاعدتا با افزایش ظرفیت این مهم زیر سوال میرود بهتر است نگران عدم خروج نخبه هایی که کلی سرمایه مملکت صرف اینها شده است بشوند
من از شهر خبر انتظار چاپ چنین مطالبی را هرگز نداشتم
بیش از آنچه که به ورودیه دانشجوی پزشکی فکر کنید
به افزایش سطح پاراکلینیک و امکانتی که در خیلی از زمینه ها متاسفانه ما از آن بی بهره ایم منجمله محیط کشت های میکروبی سریع وووووو که نتیجه زندگی فرد را تغییر میدهد فکر کنیم
سوال دیگر اینکه چرا سالیانه تعداد زیادی از پزشکان قید طبابت را میزنند!!
آموزش پزشكي و پیرا پزشکی خمره رنگ رزی نیست دوست من.
مجگ
پزشک اگر خوب باشه مردم براش صف میکشن
تفکر کسی که پزشک میشه متاسفانه فقط مادی هست برای همین مهاجرت میکنن یا خون مردمو توی شیشه.
جواب این سوال رو هم بدین که چرا باید برا رفتن پیش یه متخصص خوب حتما باید به مراکز استان مراجعه کرد و نوبت چند روزه میدن تازه اون روز هم باید چند ساعت تو نوبت وایسی بعضا تا شب
شما متاسفانه اینارو نمیبینین ولی مردم هر روز دارن میبینن
یادم میاد در زمان زلزله بم نزدیک به چهل هزار از هموطنان رو از دست دادیم . اونموقع هنوز قانون نظام مهندسی تصویب تشده بود . ولی بعد از حدود ۲۵ سال در زلزله کرمانشاه که بزرگتر از زلزله بم یا رودبار و منجیل بود و چند استان رو لرزوند ۲۰۰۰ نفر از هموطنان رو از دست دادیم . هرچند همین هم زیاده ولی این نشون میده جامعه مهندسی ساختمان به سرعت در حال پیشرفته و در ضمن هیچ انحصاری هم نداره . مضافا به اینکه در کشور ما متاسفانه بسیاری از ساختمانها توسط افراد غیرمتخصص از جمله پزشکان ساخته میشود و باز هم متاسفانه کسی جلوی آنها رو نمیگیره .
متاسفانه مافیای کنکور که از دل سیستم آموزشی سردر آورده متحصر به پزشکی و در تمامی رشته ها نفوذ عجیبی داره
بطوری که کنکور دیگه سطح سواد افراد نمیسنجه بلکه کاملا سلیقه ای طرح میشه و هر سال شاهد اینیم که میبینیم سوالها و حتی جواب های عجیب و غریب در اون بکار میره
قدرت از طریق پول و رانت و مافیا دوباره خودش رو باز تولید میکنه و طبقه محروم عملا حذف میشه
این حرف شما سفسطه هست
اگر به این مقید باشیم که همه انسانها باید عادلانه از فرصت زندگی خوب برخوردار باشند باید این انحصارها شکسته شوند و این طبقه بندیهای ناعادلانه فرو بریزه
هیچ جایی پیدا نمیشه که مافیایی نشده باشه.
این یک واقعیت است.
باید به ارمان خمینی کبیر برگردیم.
دوگروه رو ملاحظه میکنیم که هردو همدیگه رو به نحوی متهم دارم
ولی اینو همه میدونن در هر کاری که انحصار باشه نباید نتیجه ای جز رانت وفساد انتظار داشت
بزرگواری سوالی مطرح کرد که پزشکان ودانشجویان به دلیل بیکاری به خارج از کسور میرن من عرض میکنم نه عزیزم شماپاسخ بده پزشک هایی که نوبت چند ماهه دارن چرا در مطبشون کارت خوان ندارن وپول نقدی طلب میکنن امیدوارم که به جوابت رسیده باشی
اگه تمام دنیا رو هم به این قشر خدوم بدین سیربشو نیستن.
با این توصیفات دوست عزیز فک کنم شما تو سوئیس زندگی میکنید .
بی عدالتی یعنی برا یه دکتر رفتن باید چندین ساعت و تو نوبت باشی
بی عدالتی یعنی معلم مالیات بده ولی پزشک ی کارتخوان نذاره تو مطبش
کجای دنیا تفاوت حقوق پزشک محترم با سایر شغل ها اینقد زیاده ؟
برا یه دکتر رفتن باید بری شهر بزرگ
فقط و فقط سرانه پزشک در حد میانگین دنیا ببرن ، نمیخوایم تو نیا جز برترین ها باشیم ، فقط در حد میانگین کافیه تا مردم کمتر تو صف باشن
انهایی که مخالف افزایش سهمیه پزشکی هستند ایا می دانند در هر سال چند نفر برای خواندن رشته پزشکی به خاج از کشور می روند.ایا می دانند در هر سال چند نفر به دانشگاه های بی کیفیت ترکته می روندمسولین لطفا توضیح دهند چطور می خواهند جلوی فرار سرمایه و مغز را از ایران بگیرند.مطمعن باشید خانواده انهایی که رتبه از ده هزار تا بیست هزار می اورند بعد از سه سال ماندن در پشت کنکور و متحمل شدن مخارج زیاد هر طور شده فرزند شان را به ترکیه می فرستندو حتی خانواده های متوسط و در این میان خسارن های زیادی می بییند و ان مدیری که بهانه می امورد و می گوید ظرفیت دانشگاه کم است لطفا به من اطلاع دهد تا برایشان عرض کنم که چطور افزایش سمهیه امکان پذیر است.
از این نمونه خبرها در خبرگزاری دانشجو قبلا هم دیده شده است.
متاسفم
چرا باید بریم واسه یه متخصص 4 ماه دیگه وقت بده؟ جواب همش انحصاره
این ها هم که میگن بودجه نیست امکانات نیست همش چرنده همه میدونن که ثروتمند تر از وزارت بهداشت وزارتخانه ای نیست(شکی هم در این موضوع نیست)اما به خاطر منفعت خودشون دارن امکانات رو محدود می کنن.انشا الله که این متن مفید بود.
در ضمن اصلاً منظور شما رو متوجه نشدم که فرمودید :«چرا این به ظاهر دکتر ها باید صندلی های ما رو که واقعا علاقه به این رشته داریم (نه پولش) غصب کنن؟». مگه الآن ورود به رشتههای پزشکی در انحصار پزشکان هست که صندلیهای شما رو غصب کرده باشند؟
بنده خودم در رشتهی دندانپزشکی تحصیل میکنم از یک خانوادهی متوسط؛
و کاملاً عادی از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه شدم بدون هیچ سهمیهای. فلذا هیچ درکی از انحصاری که میفرمایید ندارم!
اتفاقاً خدمت شما متذکر میشم که در شرایط فعلی و با بودجههای محدود دانشگاهها و عدم وجود امکانات و زیرساختهای آموزشی، حتی اگر تصمیم غیرکارشناسی مجلس مبنی بر افزایش ظرفیت اجرایی هم بشه، شک نکنید که ظرفیت فقط در بخش دانشجویان شهریهپرداز افزایش پیدا خواهد کرد (با حداقل شهریه 20 میلیون تومان برای هر ترم!)... اون وقت هست که صرفاٌ افرادی خواهند تونست به این رشتهها وارد بشند که تمکن مالی بسیار بالایی داشته باشند؛ و آیا این چیزی غیر از انحصار خواهد بود؟
دوست خوب! دلیل اینکه اوضاع و شرایط رشتههای مهندسی (که از قضا خود من هم دانشجوی انصرافی از مهندسی هستم!) به این حال و روز اسفبار افتاده، چیزی نیست جز پذیرش بیرویه و افسارگسیخته و فاقد هرگونه کنترلی که چندسال پیش اتفاق افتاد. یعنی دقیقاً همین فاجعهای که بزرگواران در تلاشند تا با رمز #ضدیت_با_انحصار برای رشتههای پزشکی هم ایجاد کنند.
امیدوارم یاد بگیریم قبل از اظهارنظر و بیان هر گزارهای، تا حد ممکن اطلاعات لازم رو در مورد اون موضوع کسب کنیم؛ نه اینکه مبنای تحلیل های ما ویرانهای از اطلاعات کاملاً غلط باشه.
با احترام
من یک پزشک متخصص هستم و در فکر خروج از کشور
برای من واقعا فرقی نمیکند که چه تعداد پزشک پذیرش شوند ولی من بالشخصه هرگز حاضر نخواهم شد که نزدیکانم رو پیش هر پزشکی ببرم چون کاملا میتوان بفهمم عدم اطلاع یک پزشک چه اسیبی خواهد زد
اگر کسانی از پزشکان در این حوزه حرفی از ظرفیت پزشکی میزنند یقین بدانید که هیچ کدام از این تازه واردان رقیب پزشکان با سابقه نخواهند شد ولی مشکل اینجاست کسانی که حرف از انحصار میزنند نمیدانند که وقتی سر یک گزارش صبحگاهی پزشکی تعداد دانشجویان بیش از حد است یعنی چه فاجعه ای در انتظار خودشان است
صرف اینکه نام دکتر بر روی کسی باشد دردی دوا نخواهد شد
مردم عزیز و دوست داشتنی من نگذارید دیگران به خاطر اهداف تبلیغاتی که در سر دارند شما را مورد سو استفاده قرار دهند
امیدوارم تمام ملتم اینقدر سالم باشند که هیچ نیازی به پزشک نداشته باشند
دوستان عزیز... کمی دقت کنیم؛ مجلس ما با قایم شدن زیر عنوان عدالت داره طرحی رو در معرض تصویب قرار میده با عنوان «افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و تسهیل ورود دانشجویان خارج کشور!!»... کاری به تبعات جبران ناپذیر افزایش کنترل نشده ظرفیت ها ندارم. «تسهیل ورود دانشجویان خارج از کشور» چه ربطی به مبارزه با انحصارطلبی داره؟
دانشجویان خارج کشور چه کسانی هستند؟ جز یک مشت بچه پولدار و آقازاده که بعد از اینکه نتونستند توفیقی توی کنکور سراسری کسب کنند (با رتبههای نجومی!) صرفاً با اتکا به سرمایهها و رابطههای خانوادگیشون به خارج از کشور مهاجرت می کنند و بعد از اون هم با این قوانین خیلی راحت و بی سر و صدا برمیگردند به کشور و در بهترین دانشگاههای ما که باید جای تحصیل نخبههای واقعی ما باشه تحصیل می کنند؟ این عدالته؟
اون وقت ما ملت هم مثل همیشه سرمون رو مث کبک می کنیم زیر برف و برای این طرح دست، جیغ و هورا می کشیم و امیدوارانه هشتگ #نه_به_انحصار_پزشکی میزنیم!!!
با شکستن این انحصار بی شرمانه و حریصانه اجازه بدهیم مردم شریف مان از خدمات ارزان و سریع بهرهمند شوند.
در این کشور یک جوان در دیگر حوضه های علوم با چه انگیزه و امید به ادامه تحصیل یا کار خود بپردازد، یک فارغ التحصیل دانشگاه شریف بر فرض بگوییم کار پیدا کند چه کاری! کاری با حقوق ۳ملیون وقتی زحمت خودش و میزان درامد یک پزشک را مقایسه می کند به نظر شما چگونه بتواند این اختلاف را تحمل کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مرگ بر این درامد های چند صد ملیونیه حرام که د سایه انحصار بی شرمانه درست شد...............
فساد سیستماتیک شده
ذره ایمان مان ازبین رفت شیطان رخنه کرده درقلب ما خداخودش فرجی بکند آمین