یک مدیر پژوهشکده پولی و بانکی وابسته به بانک مرکزی گفت: اثر اقتصادی حذف صفر از پول ملی در اقتصادی جواب میدهد که توانسته باشند برای یک دوره حداقل چهار تا پنج ساله نرخ تورم را ثابت نگهدارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیما امیرشکاری در گفتگو با رادیو افزود: براساس تجربیات کشوهای دیگر حذف صفر از پول ملی میتواند هم آثار شکلی و هم آثار اقتصادی داشته است.
وی اظهارداشت: اثر اقتصادی حذف صفر از پول ملی در اقتصادی جواب میدهد که توانسته باشند برای یک دوره حداقل چهار تا پنج ساله نرخ تورم را ثابت نگهدارند.
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی وابسته به بانک مرکزی گفت: حذف شش صفر پول ملی ترکیه پس از هشت سال ثابت نگهداشتن نرخ تورم خود نمونه بارزی برای این موضوع است.
وی افزود: این اتفاق درصورت عدم کنترل نرخ تورم تاثیر اقتصادی چندانی در مملکت به دنبال نخواهد داشت.
امیرشکاری تصریح کرد: حذف صفر از پول ملی در انتهای یک دوره ثبات تورمی باید اتفاق بیفتد تا بتواند آثار اقتصادی خود را به نحو بایسته و شایسته در اقتصاد مملکت برجا بگذارد.
وی گفت: ثبات اقتصادی و تورمی لازمه ورود به این حوزه است یعنی کشور باید از نظر اقتصادی به یک پایداری مناسبی رسیده باشد.
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی افزود: علم اقتصاد در یک کشور به هیچ وجه از سیاستهای همان کشور جدا نیست یا در اقتصاد امروز دنیا نمیتوان یک کشور را بدون در نظر گرفتن شرایط بیرونی بصورت مستقل از نظر اقتصادی بررسی کرد. این اقتصاد باید در کنار اقتصاد همسایگان، اقتصاد روابط سیاسی خارجی و ... قرار گیرد.
وی اظهارداشت: متاسفانه بواسطه تحریمها و سیاستهایی که اکنون در دنیا حاکم است نمیتوان در خیلی از حوزهها اقتصاد مملکت را تکان داد.
امیر شکاری گفت: ایران از نظر ریسک اعتباری و سرمایه گذاری رتبه پائینی در سطح دنیا دارد بواسطه تبلیغات غرب و ترسی که از جمهوری اسلامی در دنیا ایجاد میکنند.
وی افزود: این موارد باعث میشود وضعیت اقتصاد گردشگری، مسکن، سرمایه گذاری خارجی و بسیاری موارد دیگر در کشور از حال و روز خوبی برخوردار نباشد.
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی یادآورشد: انتظار اینکه با حذف صفر از پول ملی به لحاظ شکلی که یک کار روبنایی است بتوان اقتصاد کشور را متحول کرد انتظار خیلی بجا و معقولی نخواهد بود.