آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۲۴۶۶

رکوردشکنی قیمت مسکن در دولت روحانی

بررسی آمار رسمی حاکی از آن است که قیمت مسکن در دولت دوم روحانی رکورد افزایش قیمت را شکسته است؛ طی دو سال اخیر قیمت مسکن در مقایسه با سال ۹۲ بالغ بر۲۲۶ درصد رشد داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار مسکن به خصوص در دو سال اخیر خاطرات سال‌های ۸۶ و اواخر سال ۹۱ را زنده کرده است. در آن سال‌ها دو جهش قیمتی ناگهانی در این بخش روی داد، مسئله‌ای که علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم به دستمایه‌ای برای کارشناسان و دست‌اندرکاران برای اعلام نظرات آن‌ها تبدیل شده است. گرچه دولت‌های نهم و دهم طرح مسکن مهر را به‌عنوان یکی از برنامه‌های ماندگار در کارنامه کاری خود دارد، اما ۲ جهش قیمتی مسکن نیز در دهه ۸۰ و اوایل دهه جاری در این کارنامه خودنمایی می‌کند.

بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی سال ۹۰ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی یک میلیون و ۸۷۷ هزار تومان بود که سال بعد یعنی ۹۱ با رشد ۴۸ درصدی به ۲ میلیون و ۷۷۹ هزار تومان افزایش یافت. متوسط قیمت هر مترمریع واحد مسکونی در سال اول روی کار آمدن دولت روحانی (۹۲) با رشد ۳۷.۹ درصدی به ۳ میلیون و ۸۳۳ هزار تومان در هر مترمربع افزایش یافت. طی سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ بازار مسکن روز‌های آرامی را پشت سر گذاشت و به ترتیب قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ۴ میلیون و ۱۲ هزار تومان، ۴ میلیون و ۵۶ هزار تومان و ۴ میلیون و ۳۰۳ هزار تومان بود.

اواخر سال ۹۶، سال گذشته و اوایل امسال موج گرانی‌ها از بازار‌های اقتصادی به سمت بخش مسکن آمد تا به این ترتیب بیشترین افزایش قیمت چند دهه اخیر در دولت دوم روحانی ثبت شود. مطابق آمار رسمی متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران با رشد ۱۱.۹ درصدی به ۴ میلیون و ۸۱۶ هزار تومان افزایش یافت.

سال گذشته افزایش قیمت مسکن مانند گرانی دلار دولت روحانی رکورد زد. در سالی که گذشت متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد ۷۱.۱ درصد به ۸ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان افزایش یافت. این قیمت نسبت به قیمت‌های سال ۹۲ بالغ بر ۱۱۴.۹ درصد افزایش یافته بود.

امسال نیز بر اساس آمار طی فصل بهار متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ۱۲ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان افزایش یافته که در مقایسه با قیمت متوسط سال ۹۲ بالغ بر ۲۲۶.۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

گفتنی است، بررسی بخش مسکن در ماه‌های اخیر حاکی از آن است که این بازار وارد فاز رکود تورمی شده؛ گرچه رشد سریع قیمت‌ها کُند شده، اما پیش بینی می‌شود روند قیمت با "شیب میلایم" به سمت بالا همچنان ادامه داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار