آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۴۰۴۳

دلایلی که مردم گوسفند قربانی را باید از مراکز بهداشتی خریداری کنند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از ابتدای امسال ۵ نفر به دلیل بیماری تب کریمه فوت شده‌اند، به ۴ دلیلی که مردم گوسفند قربانی را باید از مراکز عرضه بهداشتی تهیه کنند، اشاره کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز اکیپ خبرنگاران از مراکز عرضه دام در سطح شهر تهران بازدید کردند. یکی از این مراکز عرضه واقع در میدان کتاب منطقه سعادت‌آباد فضایی به مساحت حدود یک هکتار معادل ۱۰ هزار مترمربع در فاصله ۲۰۰ متری از خیابان اصلی و حصار کشیده شده بود.

در این مرکز آغل‌های جداگانه‌ای از استان‌های مختلف وجود داشت که گوسفندان آنجا نگهداری می‌شدند. جدا ساختن دام‌های استان‌ها به این دلیل است که ذائقه افراد متفاوت بوده و برخی به طعم گوسفندان استان‌های خاصی علاقه دارند

در این مرکز بخش‌های قرنطینه دامی وجود داشت و دامپزشکان و ناظران بهداشتی دام‌ها را معاینه می‌کردند و در صورت اطمینان از سلامت آن‌ها اجازه ذبح داده می‌شد. ناظران شرعی هم به مراحل ذبح دام‌ها نظارت می‌کردند.

قیمتی که روی آغل‌ها نصب شده بود دام زنده گوسفندی کیلویی ۴۷ هزار تومان بود در حالی که روز گذشته اعلام شد که وزارتخانه‌های صمت، جهادکشاورزی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و اتحادیه‌ها قیمت دام زنده را کیلویی ۴۲ هزار تومان تعیین کرده‌اند. معمولاً قیمت دام زنده حدود نصف قیمت گوشت بیرون محاسبه می‌شود.

در فضای بیرون این مرکز قصابان جلوی هر مراجعه کننده‌ای را می‌گرفتند و حضور داشتند و پیشنهاد ذبح دامشان را می‌دادند.

در حاشیه این بازدید علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور به خبرنگاران گفت: حجم کشتار سال گذشته که تحت نظارت ناظران بهداشتی انجام شد ۴۰۰ هزار رأس دام بود و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود همین میزان کشتار وجود داشته باشد.

به گزارش فارس، روز گذشته برخی کارشناسان اعلام کردند که میزان خرید دام سبک در سال جاری ۲۵ درصد کاهش یافته است.

*احتمال سونامی بیماری در صورت نبودن ناظران بهداشتی در روز عید قربان

رفیعی پور در ادامه با بیان اینکه نظارت ناظران بهداشتی در کشتار دام‌ها بسیار با اهمیت است، گفت:‌در همین روز عید قربان اگر نظارت بهداشتی وجود نداشته باشد سونامی و طغیان بیماری در کشور ایجاد می‌شود.

به گفته رفیعی پور از ابتدای امسال ۵ نفر به دلیل بیماری تب کریمه کنگو که از دام منتقل می‌شود فوت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: در سال گذشته ۴۰۰ رأس دام معدوم شد، ۳۵ هزار عضو مانند جگر، کبد، قلب و ریه نیز اصلاح یا ضبط شد و ۱۲ کیلوگرم گوشت نیز غیرقابل مصرف تشخیص داده شد که همه این‌ها مانع از طغیانی شدن موج بیماری در یک روز خاص مانند عید قربان می‌شود.

*برخی بیماری‌های دامی علائم ظاهری ندارند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:‌بسیاری از این بیماری‌ها علائم خاصی از خود بروز نمی‌دهند بنابر این اگر مردم با ناظران بهداشتی همکاری نکنند موجب انتقال بیماری می‌شود که البته در این زمینه هم توصیه‌هایی داریم که اگر مردم به آن توجه کنند از بروز بیماری جلوگیری خواهد شد.

وی تأکید کرد: مردم حتما گوشت گرم را ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند که در این صورت بیماری‌هایی که حتی علائمی از خود بروز نمی‌دهند در این شرایط از بین خواهد رفت.

*مردم دام را از مراکز عرضه بهداشتی تهیه کنند

وی با تأکید بر اینکه مردم دام خود را از جایگاه‌های بهداشتی تهیه کنند گفت:‌نخست اینکه خرید از این مکان‌ها تضمینی است و سلامت دام از سوی ناظران بهداشتی تأیید شده است. دوم اینکه اجحافی در حق آن‌ها نمی‌شود و به قیمت‌های مصوب عرضه می‌شود. سوم اینکه اگر بنا به دلایلی فروشنده بخواهد بیماری خاص گوسفند را با دارو‌هایی پنهان کند این امکان در جایگاه‌های عرضه وجود ندارد چرا که دامپزشکان و ناظران نظارت کامل دارند و چهارم اینکه وزن و سن دام‌ها مشخص هستند و خریدار با خیال راحت می‌تواند خریداری کند.

رفیعی‌پور گفت: ۳۶۰۰ نفر از ناظران بهداشتی در قالب ۲۵۰۰ اکیپ شامل ۱۹۰۰ اکیپ ثابت و ۶۰۰ اکیپ سیار امروز در کل کشور بر سلامت دام‌های ذبح‌شده نظارت می‌کنند ضمن اینکه برخی از دامپزشکان هم در منطقه زندگی خودشان نیز به صورت خودجوش نظارت می‌کنند که اگر همه این‌ها را حساب کنیم در مجموع ۶ الی ۷ هزار دامپزشک امروز بر سلامت دام‌هایی که قربانی می‌شوند نظارت می‌کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: آمار ۴۰۰ هزار رأس دام قربانی شده مربوط به دام‌هایی است که تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح می‌شوند آمار کل دام‌هایی که امروز قربانی می‌شوند بین ۸۰۰ تا یک میلیون رأس است.

*فوت ۵ نفر به علت بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای سال

وی در ادامه با اشاره به آمار فوتی به واسطه بیماری تب کریمه کنگو گفت:‌از ابتدای سال تا کنون ۵۶ نفر به این بیماری‌ها مبتلا شده که ۵ نفر آن‌ها فوت کرده‌اند.

به گزارش فارس تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس باخون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در انسان، بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۴
باسلام خدمت همه عزیزان
ساعت ۱۱ صبح به مرکز شهرک استقلال رسیدیم اعلام کردن گوسفند ندارن وتمام شده به مرکز احمد اباد مستوفی رفتیم بعد از کلی معطلی حدود یکساعت که فقط گوسفند درشت داشتن بلاخره گوسفندهای ۴۰ و ۵۰ کیلویی را اوردن.
بعد از معطلی چند ساعته برای ذبح وقتی میخواستیم گوشت را تحویل بگیریم جیگر سفید را هم تحویل ندادن.
و اعلام کردن هیچ جیگر سفیدی تحویل نمیدن؟؟؟ این جای سوال داره اگه گوسفندها بیمار هستن چرا ذبح شدن . چرا جیگر سیاه داده شده و فقط جیگر سفید کل گوسفندا بیمار است؟؟ و ما تنها یه جواب براش داشتیم و ان هم دزدی در روز روشن وجلوی صد نفر ادم.بود.
خیلی دلم میخواد بدونم کجا باید طرح شکایت کنم تا جلوی این کار زشت گرفته شود.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار