یکی از شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی برای اولین بار در کشور موفق به طراحی و پیادهسازی سیستم آبیاری تزریقی گیاهان شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، یکی از شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی برای اولین بار در کشور موفق به طراحی و پیادهسازی سیستم آبیاری تزریقی گیاهان شد.
عبدالرضا واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در مراسم رونمایی از این فناوری مطرح کرد: در ادامه مسیر، پارک علم و فناوری حمایتهای خود را در جهت تجاریسازی این پروژه توسعه خواهد داد.
عبدالله مرادی، مخترع و مجری طرح و مدیر عامل شرکت ایلیا علم تبریز مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در این مراسم بیان کرد: روش نوین آبیاری تزریقی روی گیاهان بوتهای، درختچهای و درختی اجرا میشود. در این روش، آبیاری از طریق خاک قطع شده و آب و مواد مغذی به وسیله شکافی که در آوند اصلی گیاه یا درخت ایجاد میشود صورت میپذیرد. این سیستم آبیاری همانند سیستم آبیاری تحت فشار نصب و راهاندازی میشود، اما نیاز به فشار آب وجود ندارد.
مرادی افزود: با استفاده از این فناوری امکان کشت گیاهان در اراضی غیر حاصلخیز و شور و حتی در شرایط خشکسالی و کمبود آب امکان پذیر است. میزان مصرف آب در این نوع آبیاری در مقایسه با روشهای سنتی و قطرهای ۹۰ درصد کاهش مییابد و همزمان امکان کود دهی و دفع آفات نباتی و تامین مواد غذایی به صورت محلول در آب فراهم میشود.
شمس الله فیروزیان، مدیر عامل سازمان توسعه عمران عون ابن علی و پارک طبیعت در این مراسم از حمایت این سازمان از طرحها و روشهای نوین آبیاری که موجب افزایش راندمان آبیاری، کاهش هزینهها و بهره وری بیشتر شوند خبر داد.
صرفه جویی حداکثری آب (۹۰ درصد)، تغذیه گیاه و مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهان، کاشت درختان در خاکهای غیر حاصلخیز، جلوگیری از هدر رفت آب در اثر تبخیر از سطح خاک، خروج آب از منطقه ریشه به صورت ثقلی و مصرف توسط علفهای هرز، اجرای سیستم آبیاری تزریقی در اراضی نا مناسب برای آبیاریهای متداول از نظر بافت، توپو گرافی و اقلیم، تیمار هورمونی گیاه برای جلوگیری از یخ زدگی و سرمای دیر رس بهاره، هوشمند سازی درختان با استفاده از میکرو روان آب (آب به همراه کود)، امکان تاخیر در زمان گل دهی گیاه و امکان کنترل رویش علفهای هرز از مزایای فناوری نوین آبیاری تزریقی میباشد.
لازم به ذکر است، محل اجرای این طرح در محوطهای واقع در مجموعه گردشگری کوه عون ابن علی در تبریز به صورت عملی اجرا شده و به نتایج پیشبینی شده دست یافته است.