کد خبر:۷۸۵۶۷۲
به کمک نقاط کوانتومی و گوشی هوشمند؛

محققان روشی عجیب برای کشتن باکتری‌ها یافتند

دانشمندان استرالیایی تراشه و روش جدید و سریعی را برای شناسایی یک نوع باکتری مقاوم در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها ابداع کردند.

سه شنبه ////// محققان روشی عجیب برای کشتن باکتری‌ها یافتند

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان استرالیایی به این نتیجه رسیده‌اند که با ادغام نانوفناوری نقاط کوانتومی و یک دوربین گوشی هوشمند به زودی می‌توانند به پزشکان این امکان را بدهند که باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را تنها در ۴۰ دقیقه شناسایی کنند و به طور بالقوه جان بیماران را نجات دهند.

استاف طلایی یا استافیلوکوک اورئوس، نوع رایجی از باکتری است که موجب ایجاد شرایط سخت و گاهی کشنده همانند ذات‌الریه و عفونت دریچه قلب می‌شود. نگرانی خاص پزشکان در مورد این نوع باکتری آن است که به متی‌سیلین، نوعی پنی‌سیلین، پاسخ ندهد. در این صورت به این باکتری مرسا یا استافیلوکوک اورئوس (طلایی) مقاوم به متی‌سیلین گفته می‌شود.

گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که ۷۰۰ هزار مرگ‌ومیر در سطح جهان ناشی از مقاومت باکتری‌ها در مقابل متی‌سیلین است. به همین دلیل شناسایی سریع مرسا در درمان بسیار ضروری است، اما روش‌های کنونی حتی در بیمارستان‌های مجهز دنیا، قادر به شناسایی سریع این باکتری نیست و همین امر به روندی چالش‌برانگیز تبدیل شده است. با این حال، با کشف جدید دانشمندان استرالیایی، این چالش به زودی برطرف خواهد شد.
 
محققان روشی عجیب برای کشتن باکتری‌ها یافتند

دانشمندان دانشگاه مک‌کواری و نیوساوث ویلز در استرالیا، این ابزار را به گونه‌ای ابداع کرده‌اند که از DNA باکتری برای شناسایی استافیلوکوک اورئوس در بدن بیمار استفاده می‌کند و تشخیص می‌دهد که آیا نوع باکتری نسبت به آنتی‌بیوتیک مقاوم است یا خیر.

این دانشمندان با این کار روش جدیدی برای شناسایی حضور باکتری در بدن بیمار با کمک گوشی هوشمند و ذرات نیمه‌هادی فوق‌العاده ریز که به نقاط کوانتومی مشهورند، ابداع کرده‌اند.

آن‌ها از روشی به نام «واکنش زنجیره‌ای پلیمراز همرفتی» یا cPCR برای تشخیص خواص استاف طلایی بهره بردند. در این روش بخش کوچکی از DNA باکتری هزاران بار کپی می‌شود تا چندین نمونه مناسب برای آزمایش را ایجاد کند. سپس نسخه‌های کپی شده DNA به وسیله ابزار تشخیصی مبتنی بر کاغذ مورد آزمایش قرار می‌گیرند تا مشخص شود که حاوی ارگانیسم زنده هستند یا خیر. محققان در این روش از کاوشگر‌هایی که مجهز به نقاط کوانتومی هستند استفاده کردند تا با این روش دو ژن منحصر به‌فرد را شناسایی کنند. این ژن‌ها وجود مقاومت استاف طلایی در مقابل متی‌سیلین را به خوبی نشان می‌دهد.
 
محققان روشی عجیب برای کشتن باکتری‌ها یافتند

در این حین، یک ماده شیمیایی به DNA‌های آزمایش شده اضافه می‌شود تا زمانی که ژن‌ها توسط نقاط کوانتومی تشخیص داده می‌شوند، نورانی شوند. از این واکنش به راحتی می‌توان با استفاده از دوربین یک گوشی موبایل تصویربرداری کرد.

به گفته محققان، این روش روشی ساده و سریع برای تشخیص وجود باکتری در بدن بیمار است و به راحتی می‌تواند جان هزاران انسان را از مرگ نجات دهد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار