انتصابهای سیاسی، پرونده مالیاتی پیچیده، ارزهای حاصل از فروش قیر از جمله مسائلی است که پرونده شرکت نفت پاسارگاد را پرشائبه کرده است؛ زیرمجموعهای با سهامداری عمده شستا، غول اقتصادی تحت مدیریت وزیر کار!
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی حاجیآبادی؛ باز هم نفت، باز هم زیرمجموعههای بیژن زنگنه و باز هم حواشی عجیب؛ اخبار رسیده از یکی از بزرگترین زیرمجموعههای وزارت نفت شائبهها را حوالی ماجرای کمبود قیر و عملکرد وزارت نفت در بهمن ۹۷ افزایش داد. هلدینگ سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) از زیرمجموعههای شرکت شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) که یکی از مهمترین هلدینگهای نفتی کشور به شمار میرود و اجرای پروژههای مهمی همچون مگا پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس را در دست اجرا دارد؛ و شرکت نفت پاسارگاد از زیرمجموعههای این هلدینگ و بزرگترین تولیدکننده قیر در غرب آسیا بنا به ادعای مسئولین آن است. تاپیکو و نفت و گاز پاسارگاد، به گذرگاهی برای مدیران سیاسی دولت مبدل شد. در سال ۹۴ محسن دلاویز به مدیریت نفت پاسارگاد رسید؛ وی برادر یکی از مجرمان پرونده فساد بانک سرمایه است که مشاور امور جوانان رئیس دولت اصلاحات بود و به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.
محسن دلاویز پیش از آن پستهای مهمی داشت که از آن جمله میتوان به معاونت صندوق بازنشستگی، معاونت برنامه ریزی و توسعه شرکت سرمایه گذاری شستا تامین اجتماعی، معاونت شرکت سرمایه گذاری ایران خودرو، مدیرکل روابط عمومی سازمان انرژی اتمی، مشاور مدیرکل بازرسی دانشگاه آزاد اسلامی و عضویت در هیات مدیره چندین شرکت که در این گفتار مرور میشود، اشاره کرد. وی اکنون رئیس سازمان بهینهسازی مصرف سوخت است!
احسان دلاویز در دادگاه با نام بردن از برادرش محسن، گفت: چرا نماینده دادستان میگوید حیات خلوت؛ اگر یک مورد سراغ دارید که در زمان برادر من در نفت پاسارگاد بوده، اعلام کنید تا من مسئولیت هر چیزی را بپذیرم! برادرم شرایط سختی داشت؛ وزیر وقت نفت گفت که در مجموعه نفت پاسارگاد مشکلات بسیاری وجود دارد و از برادر من میخواهد که به او کمک کند؛ مافیای قیر و جملاتی مانند آن برای من جالب است؛ ۵۰ بار اسم محسن دلاویز در کیفرخواست آمده در حالیکه اسم من ۲۰ بار آمده است!
وی درباره نقش شرکتهای کارتن خواب گفت: اگر یک قرارداد در زمان مسئولیت برادر من ارائه کردید که درباره دوستان من باشد، تمام مسئولیت آن را قبول میکنم؛ در آذر سال ۹۲ از دوستان در حوزه کاری جدا شدم و از حوزه نفت و گاز زودتر از آن جدا شدم، این شرکت تشکیل شد تا بانک سرمایه در حوزه نفتی کار کند. برادران دلاویز، همواره مورد حمایت "غلامرضا تاجگردون" نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بودهاند. در همین بین مدتی نیز یکی از نمایندگان متحصن مجلس ششم به مدیرعاملی این شرکت منصوب شد؛ غلامرضا گرزین نماینده سابق مردم قائم شهر و سوادکوه در دوره ششم مجلس شورای اسلامی بوده که در کنار ۱۳۸ نفر از نمایندگان دیگر مجلس ششم با تحصنی ۲۸ روزه در اعتراض به نظارت استصوابی شورای نگهبان، مردم را دعوت به تحریم انتخابات مجلس هفتم کردند.
در همین ایام مدیرعامل تاپیکو، غلامرضا امیرشقاقی، کاندیدای رد صلاحیت شده مجلس شورای اسلامی است که به ادعای برخی رسانهها به سفارش «ح. ف» در این منصب قرار گرفت؛ در اقدامی فریدون درویش زاده را به عنوان مدیر این شرکت برگزید.
فریدون درویشزاده، رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران در اواخر دهه ۸۰ و ابتدای ۹۰ است که با ورود شورای شهر وقت تهران و تشکیل هیئت تحقیق و تفحص برکنار شد. در دوران مدیریت وی بنا به گزارش سخنگوی وقت شورای شهر تهران، سازمان نوسازی از محل فروش اوراق مشارکت ۴۰۰ میلیارد تومان ضرر کرد.
عضو دیگر هیئت مدیره منوچهر آقانژاد است که در ابتدای فروش پتروشیمی اصفهان به ریختهگران (مفسد اقتصادی پرونده بانک سرمایه) از مدیریت این شرکت کنار رفت. تودرتوی غول قیری، موجب شد شائبه حیاط خلوت شدن برای عدهای خاص در رسانهها شدت گیرد؛ در گزارش بعد به ابعاد جدیدی از این پرونده خواهیم پرداخت.
پس کی قراره بعد از گذشت ۴ سال پرونده پولشویی،کلاهبرداری و اعمال نفوذ در دستگاههای مختلف مدیران و سهامداران کاسپین-فرشتگان از دادسرا به دادگاه ارسال بشه ؟اگه قرارنیست خانواده تفکر و عوامل همدستشان در بانک مرکزی رو محاکمه کنید،بگین، مردم تکلیفشون روشن بشه که خودشون باید حقشونو به هر طریقی که می دونن از گلوی خانواده های سهامدار و مدیران این موسسه تو ایران یا کانادا بیرون بکشن.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.