آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۷۳۳۱
معارفه| قسمت اول: دفتر تحکیم وحدت

تمرکز دفتر تحکیم وحدت در انتخابات بر افزایش مشارکت اجتماعی/ حضور زنان در عرصه های مختلف دغدغه‌ اتحادیه است

قسمت اول از سلسله جلسات معارفه، با حضور اعضا شورای مرکزی جدید اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برگزار شد و دبیر این اتحادیه و مسئول واحد سیاسی، تبلیغات، حوزه و دانشگاه و مسئول دفتر خواهران دفتر تحکیم وحدت، پاسخگوی سوالات بودند.

منتشر نشود/ تمرکز دفتر تحکیم وحدت در انتخابات بر افزایش مشارکت اجتماعی است/ عرصه حضور زنان از دغدغه‌های اتحادیه است

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمد کفیلی؛ سال تحصیلی که به پایان می‌رسد، زمان مسئولیت شورای مرکزی اتحادیه‌های دانشجویی نیز به همین منوال به پایان می‌رسد. اتحادیه‌های دانشجویی با برگزاری نشست سالانه در اواسط فصل تابستان، انتخابات شورای مرکزی جدید را با انتخاب اعضای دفاتر از بین کاندیداها برگزار می‌کنند. قبل از شروع مهر ماه و آغاز رسمی فعالیت اتحادیه‌های دانشجویی، زمان مناسبی جهت تقسیم وظایف و برنامه ریزی برای فعالیت‌های سال آتی است. به همین بهانه، از شورای مرکزی اتحادیه‌های دانشجویی دعوت کردیم تا مهمان با باشند و «معارفه» شورای مرکزی جدید خود را همراه با برنامه‌هایشان در سال تحصیلی آتی را به مخاطبین ما ارائه کنند.

قسمت اول از سلسله جلسات معارفه، با حضور اعضا شورای مرکزی جدید اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برگزار شد و علی دهقان دبیر این اتحادیه و آقای خدابنده لو و رحیمی و خانم‌ علیزاده ‌نیا  و حسینی به ترتیب مسئول واحد سیاسی، تبلیغات، حوزه و دانشگاه و مسئول دفتر خواهران دفتر تحکیم وحدت، پاسخگوی سوالات بودند.

علی دهقان دبیر شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در معارفه اعضا شورای مرکزی جدید این اتحادیه گفت: پس از برگزاری اولین جلسه شورای مرکزی جدید اتحادیه دفتر تحکیم وحدت و مشخص شدن مسئولیت‌ها، نرگس سادات حسینی به عنوان مسئول دفتر خواهران و سید محمد علی میرصانع به عنوان مسئول واحد آموزش، دانشور خدابنده لو به عنوان مسئول واحد سیاسی، وحید عبدالله زاده به عنوان مسئول واحد بین الملل و محمدرضا رجبی به عنوان مسئول واحد جنگ نرم اتحادیه دفتر تحکیم وحدت فعالیت خواهند کرد.

همچنین محمد گودرزی به عنوان مسئول واحد پذیرش، فاطمه علیزادنیا به عنوان مسئول واحد حوزه و دانشگاه، سیده فاطمه فیروزآبادی به عنوان مسئول واحد فرهنگی و رضا رحیمی به عنوان مسئول واحد تبلیغات این اتحادیه دانشجویی انتخاب شدند.

منتشر نشود

گفتمان غالب اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در سال جدید با چه رویکردی خواهد بود؟

گفتمان اساسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در دو بخش مردم سالاری دینی و حوزه زنان تقسیم است. دفتر تحکیم وحدت در خصوص پیدا کردن کلیدی‌ترین و راهبردی‌ترین فرمایشات رهبری به مسئله مردم سالاری دینی که در سال ۹۲ در دیدار با مسئولین اشاره شد، رسیده است. حوزه زنان که یکی از اساسی‌ترین بخش‌های محتوایی دفتر تحکیم وحدت است نیز ذیل همین گفتمان مردم‌سالاری دینی تعریف شده است. برداشت از مردم سالاری به این شرح است که مردم سالاری باید در تمام حوزه‌ها مطالبه شود، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این مطالبه مردمی در حوزه زنان و مشارکت اجتماعی آنهاست.

از دیگر پروژه‌های مرتبط با مردم سالاری که دفتر تحکیم وحدت در آن تمرکز دارد می‌توان به حوزه کودک و نوجوان که مسئله آموزش در نظام آموزش و پرورش، جوانان و نظام آموزش عالی که در این سطح به مسئله دانشگاه اسلامی نیز پرداخته‌ایم اشاره کرد.

اتحادیه دفتر تحکیم وحدت، سه نهادی که تاثیرگذاری اجتماعی کلان در سطح اجرایی شدن مردم سالاری دینی در جامعه دارند را سه حوزه‌ی، زنان به عنوان محوری‌ترین حوزه نظام اجتماعی، آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی می‌داند.

گفتمان مردم سالاری دینی حاوی محتوای متمرکز در حوزه آموزش و اجتماعی است. اگر آموزش در سطح جامعه و خانواده به صورت مناسبی صورت بگیرد، گفتمان مردم‌سالاری در نسل‌های آتی روند بهتری را به نسبت گذشته خواهد داشت.

 

منتشر نشود

 

رویکرد دفتر تحکیم وحدت در خصوص انتخابات مجلس به چه صورت خواهد بود؟

مسئله انتخابات پیش رو، ناظر به گفتمان مردم سالاری دینی است. انتخابات در اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با ادبیات مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران پیگیری می‌شود. در این مسئله به انتخابات در سطح خرد و کلان توجه ویژه شد، که از سطح انتخابات شورای شهر تا انتخابات مجلس، شورای نگهبان و ریاست جمهوری با همان ادبیات بررسی خواهد شد.

عملکرد دفتر تحکیم وحدت در انتخابات‌ها، مطابق اصل هشتم قانون اساسی و ناظر به مردم سالاری دینی به افزایش مشارکت اجتماعی است و از حمایت ائتلاف‌ها و اشخاص خودداری کرده است و به صورت عمده به حمایت از گفتمان صحیح که منجر به مردم سالاری است پرداخته است.

تحکیم وحدت از موضع مشخصی به نسبت به جریان اصلاح‌طلبی دارد؛ در قبال جریان اصولگرایی قصد دارد موضوع خود را نیز که کاملاً متمایز از این جریان و افراد منصوب به اصولگرایی در حوزه رسانه‌ای در کنار حوزه‌های اجرایی و محتوایی نشان دهد. هدف دفتر تحکیم وحدت تبین جریان صحیح انقلابی است که متمایز از جریان اصول گرایی در حال حاضر است.

دفتر تحکیم وحدت به عنوان جنبش دانشجویی مسلمان معتقد است، مسیر انقلاب اسلامی جدایی از محافظه کاری، بی عدالتی و استحمار مردم است. هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا و جریان بدیعی بهاری، از اصول و آرمان‌های انقلاب منحرف شده‌اند. سعی داریم ناظر بر گام دوم انقلاب اسلامی به تبیین صحیح جریان انقلاب و جوانانی که مخاطب بیانات رهبری هستند بپردازیم و در آخر هم شاخص‌های اصلی افراد ذی صلاح جهت ورود به انتخابات مجلس را مشخص کنیم.

منتشر نشود

 

نسبت دفتر تحکیم وحدت با مطالبه گری مصداقی در چه نسبتی است؟

نحوه مطالبه گری در اولین گام مشخص کردن نگاه صحیح به مسئله مطالبه گری است. مطالبه گری در حوزه مصداقی و تخصصی ناظر بر زاویه دید مسائل درکف جامعه است. بعضا شاهد هستیم، مطالبه گری تخصصی صورت می‌گیرد ولی در مصداق ورود نمی‌کند و برعکس آنها که در مصداق منحصر می‌شود و از تخصص کافی برخوردار نیست که هر کدام معایب خاص خود را دارند.

تعریف دفتر تحکیم وحدت از مطالبه گری تخصصی، در پیدا کردن یک نگاه مشترک بین اولویت‌ها و نظام فکری جهت مطالبه گری است. مطالبه‌گری تخصصی بررسی مسائل که ناظر بر اولویت‌های نهاد مطالبه‌گر است که در مصداق روز آن منحصر نمی‌شود و ریشه‌ای به بررسی مشکل مورد نظر می‌پردازد و تمرکز بر مصادیق که ناظر بر جو رسانه‌ای است، اولویت‌ها را تغییر می‌دهد‌ که نتیجه مطلوب در خصوص عدالتخواهی نیز ندارد.

 

با توجه به شورای مرکزی جدید، چه تغیراتی در حوزه تشکیلات صورت خواهد گرفت؟

در سال‌های گذشته تمرکز بر روی موضوعات بنا بر شرایط پراکنده بوده است، ولی در حال حاضر به صورت تخصصی و متمرکز بر سر مسائل دارای اولویت در تمام واحدهای اتحادیه تغییراتی را شاهد خواهیم بود. دفتر تحکیم وحدت در تلاش است تا در موضوعات اولویت‌دار، وحدت فکری را لحاظ کند تا ناظر بر گفتمان جامع خود به یک بستر محتوایی و اجرایی تخصصی دست پیدا کند. یکی از اولویت‌های دفتر تحکیم وحدت رسیدگی به نواقص اخلاقی جمهوری اسلامی است که به بدنه انقلاب صدمه می‌زند.

 

منتشر نشود

 

فعالیت در حوزه زنان به چه صورت خواهد بود؟

دفتر تحکیم وحدت از سال ۹۵ علاوه بر بحث تشکیلات، سرفصل حوزه زنان را بر محور فعالیت‌های تخصصی خود افزود. فعالیت در این حوزه با انتشار اولین نشریه‌ در حوزه زنان با نام ندا صورت گرفت. سال گذشته با تخصصی شدن فعالیتهای اتحادیه در این حوزه ویژه نامه‌ای تدوین کردیم که به صورت عمیق‌تر و مسئله محورتر به این موضوع پرداخته شد. نخ تسبیح این ویژه نامه ناظر بر حوزه زنان و حضور اجتماعی آنها در اولین شماره این ویژه‌نامه منتشر شد.

ویژه نامه سال آتی نیز در دست انتشار است، قالب و محتوای ویژه‌نامه تکمیل شده و در حال حاضر در مرحله فنی و ویراستاری قرار دارد که به زودی نیز رونمایی از این ویژه‌ نامه صورت خواهد گرفت. هر شماره این نشریه، همراه با بررسی مسائل روز حوزه زنان به یکی از جنبه‌های زندگی اجتماعی آن ها پرداخته است.

در دیدار با رهبر انقلاب  نماینده دفتر تحیکم وحدت در خصوص حوزه زنان دو مسئله مهم، خلاء عرصه‌های اجتماعی زنان متناسب با هویت و فاصله بین زمان فارغ التحصیلی تا ازدواج را مطرح کردیم که رهبری نیز به پیشنهاداتی را ارائه کردند که در سالهای آتی نیز فعالیت‌های خود در این حوزه را معطوف به آن صورت خواهیم داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار