شرکت سنسوجنیک موفق به ساخت دستگاه قابل حملی شده که به افراد مبتلا به حساسیت غذایی کمک میکند تا مواد غذایی آلرژی زا را به سرعت تشخیص دهند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ برچسبهای مواد غذایی، اغلب هشدارهای آلرژی گمراه کننده دارند. این موضوع باعث شده که این برچسبها از نظر خریداران دارای آلرژی غذایی غیرقابل اطمینان شوند. دستگاه قابلحمل شرکت سنسوجنیک میتواند مواد غذایی آلرژیزا را تشخیص داده و جان افراد را نجات دهد. این دستگاه جدید به مصرف کنندگان آگاه و هوشیار اجازه میدهد تا خودشان غذا را کنترل کنند و مطمئن شوند که مواد تشکیلدهنده غذا برای مصرف آنها بیخطر و ایمن است.
آلرژیهای غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است و به یک مشکل فزاینده، به ویژه در کشورهای توسعهیافته تبدیل شدهاست. گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالاتمتحده نشان میدهد که شیوع آلرژی غذایی در کودکان بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ به میران ۵۰ درصد افزایش یافته است. به طور خاص، آلرژی بادامزمینی خطرناک است و بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸ شیوع آلرژی بادامزمینی یا آجیل درختی (tree nut) در میان کودکان ایالاتمتحده سه برابر شدهاست.
شرکت سنسوجنیک حسگر زیستی مواد غذایی آلرژیزا را به صورت قابلحمل، دستی و آسان برای استفاده ایجاد کرده است. این محصول مبتنی بر دانش نانو فناوری پیشرفته و دارای ثبت اختراع برای اندازهگیری دقیق پروتئین مورد نظر است.
سازندگان آن اعلام کردهاند این دستگاه دارای پدهای یکبار مصرف است که مقدار کمی از غذا روی آن قرار میگیرد. سپس دستگاه با استفاده از سلولز، که به ماده آلرژیزا بالقوه متصل شده و امکان تشخیص را فراهم میسازد، نمونه را آنالیز میکند. این دستگاه در مدت سه دقیقه به یک تلفن هوشمند که با آن جفت (pair) شده است، پاسخ میدهد.
شرکت سنسوجنیک خبر داده است که این محصول هنوز در مرحله توسعه بوده و شرکت در حال حاضر مشغول ساخت نخستین نمونه اولیه کاربردی است. قرار است تا سال ۲۰۲۲ این طرح در ایالاتمتحده به تولید انبوه برسد. قیمت خرده فروشی برنامهریزیشده برای این دستگاه ۱۹۹ دلار است و هر کدام از پدهای تست یکبار مصرف اختصاصی نیز ۹۵ سنت هزینه خواهد داشت.