کد خبر:۷۹۰۶۵۸

اتمام حجت طالبان درباره پایان دادن آمریکا به اشغال افغانستان

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با بیان اینکه مقامات این گروه از اظهارات اخیر ترامپ درباره لغو مذاکرات شگفت زده هستند، گفت: ما آماده گفتگو‌های بین‌الافغانی هستیم، اما اول باید اشغالگری آمریکا در افغانستان پایان یابد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گذشته مذاکرات صورت گرفته میان طالبان و آمریکا را که از اکتبر سال گذشته آغاز شده بود، به دلیل کشته شدن یک نظامی آمریکایی در پی انفجار انتحاری هفته گذشته در کابل که طالبان مسئولیت آن را بر عهده گرفت، لغو کرد.

ترامپ در این باره گفته بود: «آن‌ها (طالبان) فکر می‌کنند افرادی را می‌کشند تا خود را در جایگاه بهتری در مذاکرات قرار دهند... شما نمی‌توانید این کار را با من بکنید... پس مذاکرات تا جایی که به من مربوط می‌شود مرده است.»

این اظهارات ترامپ شگفتی مقامات طالبان را در پی داشته است.

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در گفتگو با شبکه خبری الجزیره در دوحه گفت: این اظهارات برای ما شگفت‌انگیز بود چراکه توافق صلح را با تیم مذاکره کننده آمریکا منعقد کرده بودیم.

از زمان آغاز گفت‌وگوها، بحث‌ها درباره چهار موضوع مهم متمرکز بود؛ تضمین طالبان مبنی بر اینکه اجازه نخواهند داد گروه‌های مسلح خارجی و شبه نظامیان از افغانستان به‌عنوان مرکزی برای حملات به خارج از این کشور استفاده کنند، خروج کامل نیرو‌های آمریکا و ناتو، گفتگو‌های بین‌الافغانی و آتش بس کامل.

شاهین در این باره اظهار داشت: آتش بس در داخل خاک افغانستان هرگز بخشی از مذاکرات نبوده است، اما موضع مذاکرات بین الافغانی می‌تواند باعث شکل‌گیری بخشی از مذاکرات در آینده با دولت افغانستان شود البته تنها پس از خروج نیرو‌های خارجی.

وی افزود: درباره دیگر افغان‌ها، ما آماده گفتگو با آن‌ها هستیم. اگر آتش‌بسی با آن‌ها وجود داشته باشد، حمله‌ای به آن‌ها صورت نخواهد گرفت. اما این منظر دیگری از موضوع است. ما می‌خواهیم اول به اشغالگری در افغانستان پایان دهیم.

شاهین ادامه داد: توافق طالبان با آمریکا شامل پیشنهاد برای ایجاد مسیر امن به منظور خروج نیرو‌های خارجی نیز شده‌است؛ اقدامی که در صورت امضای توافق اجرایی می‌شود.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر تاکید کرد: اگر توافق را امضا کنیم، ما ملزم به این هستیم که به آن‌ها حمله نکنیم و مسیر امنی را (برای خروج) برای آن‌ها (نیرو‌های خارجی) فراهم کنیم. اگر آن‌ها بدون امضا از توافق صلح با ما خارج شوند، این بسته به موافقت یا تمایل ما دارد که به آن‌ها حمله کنیم یا نه. این بستگی به ما دارد چراکه هنوز توافقی امضا نشده است. پس اگر به این نتیجه برسیم که این موضوع در جهت منافع ما، منافع ملی ما و منافع اسلامی ماست، به آن‌ها حمله می‌کنیم. اگر به این نتیجه برسیم این به نفع منافع ماست که به آن‌ها حمله نکنیم، به آن‌ها حمله نخواهیم کرد.

شاهین در ادامه گفت: اگر آمریکایی‌ها قصد حمله به ما را نداشته باشند، بخواهند از افغانستان خارج شوند و توافق را امضا کنند، بله ما به آن‌ها حمله نخواهیم کرد...، اما اگر به ما حمله کنند، به بمباران خود ادامه دهند، به حملات شبانه ادامه دهند آن وقت آنچه از سوی ما که در ۱۸ سال گذشته وجود داشت، ادامه می‌یابد.

این اظهارت سخنگوی طالبان در حالی است که رییس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه به مناسبت هجدهمین سالگرد حادثه ۱۱ س‍پتامبر ۲۰۰۱ در مراسمی گفت که مذاکرات صلح با طالبان را به دلیل آنکه آن‌ها در روز‌های گذشته یک سرباز آمریکایی را کشته‌اند لغو کرده است.

وی تاکید کرد که ظرف چند روز گذشته به دشمنان آمریکا سخت‌تر از هر زمان دیگری در گذشته ضربه وارد شده است و این روند ادامه پیدا خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار