آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۲۹۸۵
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ظهره وند: دولت می‌توانست در واکنش به مشکلات روادید روحانی و ظریف سناریوی بهتری بچیند

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه بهتر آن بود که در نشست امسال نهایتا وزیر امور خارجه کشورمان حاضر می‌شد گفت: البته هر نوع تصمیم گیری به نوع ...

ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص صدور دیرهنگام روادید برای هیئت ایرانی به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این تعلل و تاخیر منحصر و مختص به امسال نیست و در گذشته هم مسبوق به سابقه بوده است.

وی افزود: اساسا صدور روادید از وظایف آمریکایی‌ها نیست و این اتفاق از جمله مشکلات سازمان ملل است که در زورگویی آمریکایی‌ها گیر افتاده است.

ظهره وند ادامه داد: اساسا سازمان ملل یک سازمان جهانی است که ارتباطی به آمریکایی‌ها ندارد و آن‌ها سوء استفاده می‌کنند و از این اهرم برای ایجاد فضای روانی در جهان استفاده می‌کنند.

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه اساسا باید دید هدف دولت از سفر به نیویورک چه چیز است، گفت: باید دید در این رفت و آمد‌ها قرار است چه چیزی را در قبال چه چیز دیگری رد و بدل می‌کنیم.

وی ادامه داد: مثلا می‌شد در این سفر وزیر خارجه به نمایندگی از کشورمان شرکت کند و در سطح رئیس جمهور ایران نماینده‌ای نداشته باشد سپس وزیر امور خارجه از فرصت پیش آمده استفاده کند و دلیل عدم حضور رئیس جمهور را بازتاب دهد قاعدتا این رفتار به مراتب از سفر رئیس جمهور به نیویورک بازتاب بیشتری داشت در این روند وزیر خارجه می‌توانست همان مطالبی که روحانی قصد بیان آن‌ها را داشت، بیان کند و با انتقاد از عملکرد سازمان ملل و اینکه باید محل سازمان ملل از آمریکا خارج شود به موضوع دامن می‌زد و این اتفاق را به یک سناریو تبدیل می‌کرد.

ظهره وند تصریح کرد: البته هر نوع تصمیم گیری به نوع نگاه دولت به روابط خارجی برمی گردد قاعدتا دولت فعلی تمایل بیشتری به مسیر تعامل با غرب دارد و نمی‌تواند از این مسیر برگردد اساسا نوع نگاه به سیاست خارجی در هر دولت متفاوت است و باید دید در دولت‌ها روسای جمهور چه شاکله فکری و رویکرد کلی دارند و اساسا چه نگاهی به غرب دارند و در این خصوص نمی‌توان نسخه واحدی برای همه دولت‌ها نوشت.

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بهتر آن بود که در نشست امسال نهایتا وزیر امور خارجه کشورمان حاضر می‌شد، گفت: این اتفاق به نوعی هم از شرایط احتمالی که ممکن است آمریکایی‌ها به وجود بیاورند اجتناب کرده بودیم و هم اینکه پاسخی به اقدام خلاف قانون و اخلاق آمریکایی‌ها داده بودیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اساسا به نظر می‌رسد در شرایط فعلی به جای سخنرانی که کاری از پیش نمی‌برد، چون ما سخنرانی داغ‌تر از سخنرانی احمدی نژاد در صحن سازمان ملل نداشتیم؛اما حل مشکلات کار میدانی می طلبد، اساسا گاهی عدم شرکت تاثیری به مراتب بیشتر از این دارد که رئیس جمهور هشت دقیقه در صحن سازمان ملل صحبت کند که ممکن است مخاطبین او بعضا جلسه را ترک کرده و یا در حال چرت زدن باشند به هر حال در شرایط تحریمی جدید شرایط ویژه‌ای خلق شده و این هنر دولتمردان است که چه طور تهدید را به فرصت تبدیل کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار