ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در افغانستان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری نشست سالانه منافقین در پاریس و هم زمانی آن با حضور وزیر امور خارجه کشورمان در این کشور گفت: هم زمانی این نشست ها نشان دهنده نوعی تعرضات پارادایمی است که بین ما و غرب وجود دارد که البته فرانسه نیز جزو آن محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در تعامل جمهوری اسلامی با اروپا زبان خاصی وجود دارد که باید برپایه قدرت باشد، گفت: علاوه بر این نباید تصور کنیم که فرانسوی ها منافع خود را از طریق ایران تنها به وسیله فشار بر کشورمان تامین می کنند آنها از سایر ظرفیت ها از جمله ظرفیت مربوط به منافقین نیز استفاده می کنند.
ظهره وند با اشاره به اینکه از منظر طرف مقابل چیزی به نام اخلاقیات و مشروعیت وجود ندارد، گفت: بنابراین مشروعیت تابع منافع آنهاست و این امری پذیرفته شده است از این رو ما باید در اجرای سیاست خارجی این موضوع را لحاظ کنیم و تصور نکنیم با سفرهایی از قبیل آنچه ظریف به فرانسه داشت تفاوت معناداری بین اروپا و آمریکا ایجاد خواهد شد.
سفیر سابق ایران در افغانستان در پاسخ به این سوال که آیا این میزان برخورد ظریف که عنوان کرد یک نقطه ابهام در روابط ایران و فرانسه وجود داشت که ما آن را به مسئولان فرانسوی گوشزد کردیم در مواجهه با این مسئله کفایت می کند؟ گفت: به اعتقاد من در این خصوص ابهامی وجود ندارد چون ما و فرانسوی ها هر دو از طرز فکر یکدیگر باخبریم و فرانسوی ها به خوبی می دانند که جمهوری اسلامی روی ساختار کل حاکمیت و نظام سیاسی چه اهداف و آرمان هایی را سرلوحه کار خود قرار می دهد.لذا صرف این کلمات و بحث هایی که جنبه ظاهری و فرمالیته دارد صرفا برای افکار عمومی و فضای رسانه ای کاربرد دارد.
ظهره وند افزود: سیاست خارجی به خلق فرصت های جدید و ارتقای شرایط که از دیپلماسی داخلی و متکی به مسائل داخل کشور به آن نیازمندیم در استفاده حداکثری با ارتباطات بیرونی می انجامد.
سفیر سابق ایران در افغانستان تصریح کرد: دیپلماسی باید از ظرفیت های متعدد داخل نظام مثل اقتصاد، امنیت، اقتدار دفاعی و فرهنگی نیز شکل بگیرد و به طور کلی دیپلماسی باید تلفیقی از این موارد در عرصه سیاست خارجی باشد.
وی با بیان اینکه سیاست خارجی طرف مقابل متاثر از افکار عمومی مثلا فرانسه است، گفت: ما باید بتوانیم بر روی افکار عمومی مردم فرانسه نیز تاثیر بگذاریم ، چون این افکار عمومی می تواند روی کانون های قدرت تاثیرگذار باشد بر این اساس دیپلماسی هم باید از فرصت ها استفاده کند و هم مسیرهای خصومت آمیز را به مسیر گفتگو تبدیل کند.
ظهره وند در پایان خاطرنشان کرد: بااین تعریف، اینکه صرفا به جنبه های کلامی و انجام یک سفربرای بهبود شرایط دلخوش کنیم، با توجه به شرایط فعلی منطقه و جهان کفایت نمی کند.
بااینکه بدفعات و مناسبت های گوناگون امام خامنه ای تذکرداده اند،وهمچنین منتقدین هم بیان نموده اند.واقعا چرا؟
چرا مردم مطالبه همگانی نمی کنند؟