به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، با گذشت یک هفته از حمله پهپادی نیروهای یمنی به تاسیسات مهم نفتی عربستان، رسانههای جهان کماکان به تحلیل این ماجرا از زوایای مختلف میپردازند.
در گزارشی که به تازگی توسط وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز» منتشر شده، آمده است که عربستان به دلیل پیامدهای مخرب هرگونه رویارویی تمام عیار از مقصر خواندن مستقیم ایران بابت حمله به تاسیسات نفتی «آرامکو» اجتناب ورزید.
در بخشی از این گزارش آمده است که گرچه سعودیها با نمایش بخشی از قطعات موشکهای کروز آنها را ساخت ایران خواندند، اما از اتهامزنی صریح به ایران در این زمینه خودداری کردند.
«داکوتا وود» از تفنگداران بازنشسته و عضو اندیشکده دست راستی «هریتج» در این مورد میگوید: «اگر عربستان سعودی ایران را به عنوان متجاوز معرفی کند، آنگاه باید به شکلی از خود واکنش نشان دهد.»
این تحلیلگر آمریکایی با زیر سئوال بردن قابلیتهای تاکتیکی ارتش عربستان گفت: «آیا ارتش آنها که به خوبی مجهز است، از نظر تاکتیکی صلاحیت لازم را دارد؟ آیا آنها به دلیل وابستگی به زیرساختهای انرژی، حاضرند عواقب این درگیری را متحمل شوند؟»
«جودیت میلر» تحلیلگر موسسه «تحقیقات سیاسی» در منهتن، نیز در این باره معتقد است: «سعودیها میدانند که در یک درگیری تمام عیار قادر به شکست ایران نیستند.»
وی گفت: «سعودیها یا آمریکاییها را باور ندارند یا نمیخواهند آمریکاییها را باور کنند، زیرا آنها نمیخواهند مسئولیت پاسخگویی نظامی به ایران را تحمل کنند، سعودیها میدانند که در چنین رقابتی موفق نخواهند شد.»
میلر در خاتمه گفت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز خود را در وضعیت سختی میبیند، زیرا اعضای همحزبیهای وی او را تحت فشار قرار میدهند تا به بهانه این حادثه، با ایران وارد درگیری نظامی شود.
حمله تلافیجویانه یمن به شرکت نفتی آرامکو بامداد شنبه ۲۳ شهریورماه رخ داد. همان روز «یحیی سریع» سخنگوی ارتش و کمیتههای مردمی یمن تأیید کرد، یگان پهپادی یمن با ۱۰ پهپاد پالایشگاههای «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در منطقه «شرقیه» عربستان سعودی را در چارچوب حق طبیعی و مشروع در پاسخگویی به جنایات ائتلاف متجاوز و محاصره پنج ساله یمن هدف قرار داده است.