گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو_
دکوراسیون داخلی رستوران تاثیر زیادی در جلب توجه مشتری دارد. زیرا که در دنیای مدرنیته امروزی ملاک بسیاری از افراد علی الخصوص جوانان، در انتخاب رستوران، ظاهر زیبا و نمای داخلی آن است. در این مقاله سعی ما بر این است که عوامل تاثیر گذار بر طراحی یک رستوران زیبا و اصول آن را بررسی کنیم. اگر شما قصد دارید که به تازگی رستوران خود را راه اندازی کنید و یا دکوراسیون آن را تغییر دهید با ما همراه باشید.
مردم برای اینکه غذای رستوران شما خوب است تصمیم می گیرند به آنجا بیایند.
اما صرف نظر از سر آشپز رستوران شما و خلاقیت های خوشمزه او، برای اینکه فضای رستورانتان خاص تر شود تا توجه مشتری را به خود جلب کند باید به زیبایی ظاهری آن نیز توجه داشته باشید.
ایجاد یک دکوراسیون داخلی شگفت انگیز، یک اصل اساسی و مهم در مدیریت رستوران است زیرا که تاثیر بسزایی در بازاریابی و رقابت با دیگر رقبا دارد.
تیم طراحی و مشاوره دارکوب به شما کمک میکند که بدانید:
غالبا در هر کشوری، مهم ترین عامل تعیین کننده در طراحی داخلی یک رستوران، فرهنگ و آداب و رسوم آن ملت است.
به طور مثال در چین و عموما در کشورهای آسیای مرکزی اغلب از چوب در نمای داخلی رستوران ها و کافی شاپ ها استفاده می شود. اما در اروپا و کشور های آمریکایی بیشتر به نور پردازی اهمیت می دهند و جزء حذف نشدنی طراحی آنها به حساب می آید.
در ایران نیز به کار بردن مصالح طبیعی مانند سنگ و چوب در طراحی رستوران باعث می شود فضای آن اصیل تر شود، همچنین اگر رستوران سنتی باشد میز و مبلمان نیز باید به گونه ای انتخاب شوند که فضایی کلاسیک را در ذهن مشتریان تداعی کند.
در انجام این کار نکات ریزی وجود دارد که همانند قطعات دومینو با هم در ارتباط هستند و اگر یکی از آنها به درستی انجام نشود ممکن است فضای رستوران شما شکل زننده ای به خود بگیرد.
اولین اصل با اهمیت در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران، توجه به معماری آن بنا و ایجاد فضای هارمونیک میان فرم، بافت و رنگ تمامی عناصر و قرار گرفتن آنها در جای درست خودشان است.
پس سه عامل محیط، ایده و طراحی اولویت هایی هستند که برای داشتن یک رستوران منحصر به فرد و شیک باید به آن توجه کرد.
در ادامه به بررسی سایر عوامل موثر در طراحی داخلی می پردازیم:
نور پردازی یکی دیگر از عوامل مهم در طراحی رستوران است و با سبک و سیاق آن رستوران رابطه مستقیم دارد.
به طور کلی فضای یک رستوران به دو قسمت کلی آشپزخانه و محل نشستن مشتریان تقسیم می شود و هر قسمت با توجه به نیازهای خود، نورپردازی خاص به خودش را دارد.
به طور مثال طراحی نورپردازی آشپزخانه رستوران باید به گونه ای باشد که کارکنانی که در آنجا حضور دارند هنگام کار کردن احساس راحتی کنند و میزان نور قسمت های مختلف آن به طور منطقی تبیعه شده باشد و خیلی کم نور و یا خیلی پر نور نباشد.
نورپردازی محلی که مشتریان می نشینند نیز بسیار مهم است زیرا که نور این مکان حال و هوای رستوران را تعیین می کند.
میزان نور در انواع مختلف رستوران متفاوت است اما به طور کلی اگر می خواهید محیط رستورران شما فضایی گرم و صمیمی را در ذهن مشتری تداعی کند، توصیه میکنیم از رنگ هایی ملایم مانند نارنجی و زرد استفاده کنید.
موضوع دیگری که باید به آن توجه ویژه ای شود، نور ناحیه ورودی رستوران است. زیرا آن قسمت اولین منطقه ای است که در ناحیه دید مشتری قرار می گیرد و بر روی حس او تاثیر مستقیم می گذارد.
اثربخشی رنگ ها و استفاده صحیح از آنها اهمیت بسیار زیادی در طراحی داخلی فضای کسب و کار شما دارد، حال می خواهد این فضا، یک رستوران ایرانی باشد یا کسب کارهای دیگر در هر جای دنیا. موضوع قابل توجه این است که روحیات و عواطف انسانی رابطه و پیوند عمیقی با رنگ ها دارد.
رنگ بندی درست در طراحی داخلی رستوران ایرانی شما می تواند محیط را بسیار دل انگیز تر کند و حس بهتری به مشتری انتقال دهد و باعث شود که رستوران شما به گزینه همیشگی اش تبدیل شود.
جالب است بدانید که رنگ قهوه ای موجب می شود که انسان با حس آرامش بیشتری غذا بخورد و از غذایی که خورده است لذت کافی را برده باشد.
رنگ های سرد مانند آبی و بنفش قسمت ناخودآگاه ذهن انسان را به سمت سیر بودن می برد، بنابراین برای غذا های رژیمی منوی رستوران خود از وسایلی با این رنگ استفاده کنید.
و بالعکس؛ استفاده از رنگ هایی مثل نارنجی، قرمز و زرد که به رنگ های گرم معروفند، در طراحی رستوران شما موجب افزایش اشتهای افراد شده و این حس را به آنها القا می کند که با ولع بیشتر غذایش را بخورد.
استفاده از کاغذ دیواری در طراحی داخلی می تواند یک زیبایی خلاقانه به محیط رستوران شما ببخشد به شرطی که در انتخاب آن دقت کنید.
قبل از هر چیز باید هنگام خرید، الویت خود را بر روی قابلبیت شست و شوی آن قرار دهید چرا که به اقتضای محیط رستوران، دیوارها سریعا چرب و کثیف می شوند. اگر کاغذ دیواری مورد استفاده شما قابل شست و شو نباشد باید آن را زود به زود تعویض کنید، که این کار به صرفه نیست، و هزینه های شما را چندین برابر می کند.
استفاده از کاغذ دیواری از موارد مقرون به صرفه در طراحی است، اگر که در انتخاب آن دقت کنید.
جدای از این موارد شما می توانید هر زمان که خواستید طرح و مدل آن را مطابق با مد روز تغییر دهید، بدون نیاز به هزینه های هنگفتی که برای تغییر بنای رستوران مصرف می شود.
به کارگیری کف پوش مناسب در سطح آشپز خانه و فضای رستوران از دیگر عوامل مهم و تاثیر گذار در طراحی یک رستوان خوب است. کف پوشی که انتخاب می کنید، باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
رعایت این موارد موجب می شود که لازم نباشد کف پوش رستوران را زود به زود تعویض کنید و این عامل موجب صرفه اقتصادی برای شما می شود.
برای اینکه رستوران ایرانی شما فضایی دلنشین، اصیل و منحصر به فردی داشته باشد، همیشه از ایده های خلاقانه و جدید برای طراحی داخلی آن استفاده کنید. همچنین می توانید از عوامل طبیعی در طراحی الهام بگیرید. استفاده از کارهای دستی مدرن و نوستالژیک نیز حس خوبی به مشتری شما می بخشد.