آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۷۱۹۲

جزئیاتی جدید از میانجیگری عراق بین ایران و عربستان

دو هفته پیش بود که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در سفری چندساعته به عربستان با پادشاه و ولیعهد این کشور دیدار کرد. بسیاری از رسانه‌ها موضوع محوری این دیدار را میانجیگری بین ایران و عربستان اعلام کردند.

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پس از حمله تلافی جویانه ارتش یمن به تاسیسات نفتی آرامکو، مقامات عربستان علیرغم لفاظی های ظاهری، کشورهایی همچون عراق و پاکستان را برای ارسال پیغام و بهبود رابطه با ایران واسطه قرار داده اند.

 

دو هفته پیش بود که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در سفری چندساعته به عربستان با پادشاه و ولیعهد این کشور دیدار کرد. بسیاری از رسانه ها موضوع محوری این دیدار را میانجیگری بین ایران و عربستان اعلام کردند.

 

یاسر ابوهلاله، مدیر سابق الجزیره در صفحه توئیتر خود جزئیات سفر ناگهانی نخست وزیر عراق به ریاض را فاش کرد و نوشت: « میانجی‌گری از تماس مساعد العبیان (وزیر مشاور و یکی از چهره‌های تصمیم ساز در عربستان) با نخست وزیر عراق و دعوت وی برای سفر به ریاض در سریع‌ترین زمان ممکن آغاز شد با وجود آنکه عبدالمهدی به تازگی از چین بازگشته بود.

 

 

در ملاقات با پادشاه از میهمان عراقی خواسته شد به مهار بحران با ایران کمک کند اما دیدار اصلی با ولیعهد سعودی بود؛ دیداری که با معذرت خواهی بن‌سلمان برای تاخیر ۱۰ دقیقه‌ای شروع شد چرا که مشغول دریافت تجهیزات نظامی جدید آمریکا برای مقابله با حملات موشکی بود!

 

 

عادل عبدالمهدی در پاسخ به ولیعهد عربستان گفت آمریکایی‌ها ۱۵۰ هزار سرباز، هزاران تانک و جنگنده به عراق فرستادند اما در پایان نتوانستند در این کشور باقی بمانند. این ملاقات با اشاره به برخاستن پهپادها و موشک‌ها از عراق به سوی عربستان آغاز شد.

 

پاسخ عبدالمهدی اما این بود که این حملات فارغ از مبداء آن صورت گرفته و مسئله اصلی نگاه ما به آینده است آیا کشورهای منطقه می‌خواهند امنیت خود را تامین کنند یا همچنان آن را در گرو مداخله قدرت‌های خارجی قرار دهند؟ بن‌سلمان در ادامه از تمام کشورها، مخصوصا ترکیه به تندی انتقاد کرده است.»

منبع: جام نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار