سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ما برای رسیدن به دانشگاههای نسل سوم کار سختی در پیش داریم و باید با ایجاد اراده، هوشمندانه در این زمینه عمل کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دیدار و گفتگو با تعدادی از نمایندگان دانشجویان مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) پررنگ شدن اشتیاق دانشجویان دکتری تخصصی را زمینه ساز شکوفایی علمی دانشگاه و کشور در سالهای آتی عنوان کرد.
زالی با تاکید بر اینکه دانشجوی دکتری تخصصی باید بانشاط باشد و دغدغه خوابگاه و مسائل مالی را نداشته باشد، افزود: البته دانشجویان به دنبال زندگی تجملی نیستند؛ اما حداقلهای رفاه مادی باید برای آنان فراهم باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش آینده سازانه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی بر ضرورت حرکت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر ارتقای تراز دانشگاه در این مقطع تاکید کرد و گفت: بخشی از این هدف به وسیله فراگیران محقق میشود و به هر میزان که فراگیران علاقهمند و با نشاط باشند مجموعه بیشتر رشد خواهد کرد.
وی سطح مطلوب فضای آموزشی، رفاهی، تحقیقاتی و حرفهای دانشگاه در مقطع دکتری تخصصی را از عوامل موثر در انتخاب این دانشگاه برای رتبههای برتر عنوان کرد.
زالی یادآور شد: در سالهای اول شکل گیری ذهن دانشجویان گروههای دکتری حرفهای از جمله داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی، شاهد انگیزه برای تولید علم توسط آنها هستیم، اما در سالهای بعد با ورود آنان به بالین ممکن است این گروه از علایق و سلایق خود فاصله بگیرند؛ به همین خاطر اگر از روز اول خمیرمایه آنها برای پژوهش محوری و کارآفرینی شکل بگیرد ثمربخش خواهد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: بنابراین مهم است که دپارتمان علوم پایه دانشگاه در مسیری حرکت کند که بسیار قوی، با صلابت و در عین حال کار آفرین باشد.
زالی اظهار داشت: دوره دکتری تخصصی (Ph.D) دورهای نسبتا طولانی است و به همین خاطر باید یک برنامه سیستماتیک برای تبیین و علت یابی مشکلات دانشجویان در این دوره طراحی کنیم، زیرا بسیاری از مشکلات آنان مانند خوابگاه و مسائل مالی با یکدیگر مشترک است.
وی ادامه داد: باید یک سند مستند از طرف دانشجویان درباره مشکلات مشترک آنان ارائه شود تا بتوان برای برطرف کردن آنها راه حل پیدا کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت همسان سازی تسهیلات و مسائل رفاهی برای کلیه گروههای تحصیلی، تاکید کرد: دانشجویان همه مقاطع اعم از دورههای دکتری حرفه ای، دستیاری و دکتری تخصصی برای دانشگاه حایز اهمیت اند و دانشگاه هیچ تفاوتی بین دانشجویان دورههای مختلف با یکدیگر قائل نیست.
وی افزود: ما برای رسیدن به دانشگاههای نسل سوم کار سختی در پیش داریم، باید با ایجاد اراده، هوشمندانه در این زمینه عمل کنیم تا بتوانیم دانشگاه را در این مسیر پیش ببریم.
زالی با تاکید بر ضرورت گام برداشتن دانشگاه در مسیر دانشگاههای نسل سوم یادآور شد: میتوان با اقتباس از تجارب کشورهای پیشرفته در این زمینه الگوی مناسبی ایجاد کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چالش اشتغال فارغ التحصیلان دوره دکتری تخصصی (Ph.D) گفت: برای حل این مشکل باید دانشجویان را توانمند کرد؛ میتوان با هزینه دانشگاه کرسهای اضافی «ام بی ای» را در کوریکولوم آموزشی دکتری تخصصی ایجاد کرد.
وی درباره اهمیت راه اندازی استارت آپها در دانشگاه اظهار داشت: میتوان با بسترسازی مناسب در دانشکدهها استارت آپهای دانشجویی ایجاد کرد.
زالی طراحی مرکز فناوریهای شتابدهنده را طرحی مطلوب توصیف کرد و با تاکید بر اثربخش بودن طرح پیشنهادی نمایندگان دانشجویان دکتری تخصصی مبنی بر چهارشنبههای ایده پردازی، معرفی بیشتر آن در سطح دانشگاه را خواستار شد و گفت: برای اینکه این طرح از حالت انتزاعی خارج شود به ایجاد یک مرکز دانشجویی همگرا نیازمندیم.
در این جلسه نمایندگان دانشجویان مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) به بیان مسائل دانشجویان این مقطع پرداختند و خواستار ایجاد مرکز فناوریهای شتاب دهنده، ایجاد مجمع نمایندگان تحصیلات تکمیلی به صورت شورایی، پرداخت عیدی و مزایا به دانشجویان دوره دکتری تخصصی و همچنین انجام ریفرم در علوم پایه شدند.