وزیر ارتباطات توضیحاتی در مورد گرانی مکالمات و اینترنت زائران اربعین در عراق ارائه کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با حضور در برنامه پارک شهر رادیو تهران درباره چرایی گرانی مکالمه و اینترنت همراه در عراق گفت:اصل ماجرا این بود که از ۶ ماه گذشته مکالمات خوبی را با طرف عراقی داشتیم، امسال به شدت روی توسعه شبکه کار کرده بودند، چه در شهر نجف و چه در شهر کربلا. شبکه در هر زمانی که نیاز به ارتباط داشتیم، برقرار بود. شبکه خوش ساختی را درست کرده بودند، من از هیئت اتصالات عراق و اپراتورهای عراقی تشکر کنم.
وی ادامه داد: در راستای اتفاقاتی که در عراق افتاد و اعتراضاتی که در عراق ایجاد شد، به دلیل مسائل امنیتی تصمیم گرفته شد که به مدت یک هفته کل اینترنت عراق قطع شود. برای مدت یک هفته و بیشتر کل اینترنت در عراق قطع بود و سرویس دیتا موبایل قطع بودند. بعد از ۱۰ روز که اینترنت وصل شد و تمام شبکههای اجتماعی فیلتر شد، اینستاگرام، واتساپ و حتی جی میل را در عراق بسته بود.
آذری جهرمی گفت: آنها مسئول جان مردم هم بودند و ممکن است در عراق تصمیماتی هم بگیرند، اینترنت هم تحت تأثیر قرار گرفت. قبل از اربعین هم بارها به مردم پیشنهاد کرده بودیم که از سیم کارت عراقی استفاده کنید. قبل از اربعین حدود ۳ بار با رادیو اربعین مصاحبه کردم و گفتم که از سیم کارت عراقی استفاده کنید. ما اعلام کرده بودیم برای مکالمه صوتی همچنان از سیم کارت ایرانی میتوانیم استفاده کنیم. هر دقیقه سیم کارت عراقی ۳۲۰۰ تومان بود و هرسیم کارت ایرانی ما توانستیم تخفیف بگیریم و به ۲۱۰۰ تومان در هر دقیقه برسانیم.
وی بیان کرد:سرویس رومینگ برای تجار است. رومینگ دیتا یک سرویس گران قیمت در دنیا است. در عراق رومینگ سایت آسیاسل است که بعد از مصاحبه برای شما میفرستم. هر گیگا بایت اینترنت در عراق به صورت رومینگ حدود ۴۵۰ هزار تومان است. اپراتور عراقی تخفیف ویژهای برای این ایام در نظر گرفتند و این عدد به ۱۵۰ هزار تومان تقلیل یافت. این را هم اطلاع رسانی کردیم و تأکید کردیم از سیم کارت عراقی استفاده کنید.
وزیرارتباطات گفت: در رادیو اربعین هم این موضوع را بیان کردیم و به اطلاع مردم رسید و اشاره کردیم که مردم از سیم کارت عراقی استفاده کنند. مردم به عراق رفتند و سیم کارت عراقی گرفتند و در روزهای اول اینترنت عراق قطع بود. به همین دلیل مردم مجبور به استفاده از سیم کارت ایرانی شدند. کشور عراق رومینگ را قطع نکرده بود و البته مرسوم هم است که قطع نکنند، ایرانیها وقتی میدیدند که دیتا عراق قطع است، از دیتا ایران استفاده میکردند.
وی افزود: نکته بعدی این بود که پس از اینکه اینترنت وصل شد، مردم اطلاع نداشتند که اینترنت عراق فیلتر است. از فیلتر شکن استفاده نمیکنند و به سراغ سیم کارت ایرانی میرفتند و از اینترنت ایران استفاده میکردند. به راحتی از شبکههای مجازی استفاده میکردند.
آذری جهرمی گفت: به همین دلیل مردم به سمت سیم کارت ایرانی رفتند و علی رغم اینکه اطلاع رسانی کرده بودیم که به خاطر مسائل امنیتی عراق تمام شبکههای اجتماعی فیلتر شده است. اما مردم توجه نکردند و به سمت سیم کارت ایرانی رفتند. عدهای از مردم هم ناخواسته بسته خریداری نکرده بودند و از تعرفه آزاد و رومینگ استفاده میکردند.
وی اظهار داشت: مردم با گوشی روشن به خاک عراق رفتند و اطلاعاتی از تعرفه نداشتند. در گوشی بعضی از مردم برنامههایی وجود داشت که به صورت خودکار به روز میشد و همین باعث افزایش هزینههای مردم میشد. عدهای دیگر بدون اطلاع از تعرفهها به دلیل اینکه مشکلی در برقراری ارتباط نداشتند استفاده میکردند. عدهای از مردم هم که بسته خریداری کرده بودند، پیامک پایان اعتبار بسته را دریافت نکرده بودند و روی اینترنت آزاد رفته بودند. به همین دلیل عدد بسیار قابل توجه شده است. عدد استفاده از اینترنت آزاد عدد قابل ملاحظهای شده است. اپراتورها حتی رایتل هم اعلام کرده اند که این پول را بر میگردانیم. از همان کربلا دو دستور صادر کردیم. اول اینکه دستور دادم که بروید و صحبت کنید و قیمت رومینگ را به قیمت بسته محاسبه کنید.
آذری جهرمی گفت:عدهای از مردم میگفتند ما تماس گرفتیم و زنگ خورده، اما صحبت نکردیم، ولی هزینه آن محاسبه شده است، درباره این موضوع هم از طرف عراقی خواستیم که تمام ریز مکالمات را بدهد و طرف ایرانی انتباق دهد و این موضوع در حال بررسی است و شاید کمی زمان بر باشد. اگر تخلفی صورت گرفته باشد، رسیدگی میکنیم و پول را باز میگردانیم. اصل مطلب کیفیت خدمات است.