آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۰۶۵۷

پرواز کنکورد‌ها بر فراز «چرخ»

چهل‌وپنجمین قسمت فصل ششم «چرخ» ساعت ۱۹ امروز، دوشنبه ۶ مهر، با موضوع آینده‌ی پرواز‌های فراصوت از شبکه‌ی چهار پخش خواهد شد.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه محمدحسین جهان‌پناه، به‌عنوان مجری-کارشناس «چرخ» در شانزده سالگی بازنشستگی هواپیما‌های کنکورد با مسعود حبیبی قهرمان‌نژاد، کارشناس هوافضا، درباره‌ی آینده‌ی پرواز‌های فراصوتی گفتگو خواهد کرد.

هواپیما‌های کنکورد (Concorde) در سال ۲۰۰۳ بازنشسته شدند و دیگر از آن‌ها استفاده نشد. کنکورد تنها هواپیمای مسافربری بود که سرعت مافوق صوت داشت و مصرف سوخت بالا، محدودیت منطقه‌ی پروازی، صدای کرکننده و هزینه‌های بالای نگهداری از دلایل حذف این پرنده‌ی آتشین بود. کنکورد با استفاده از چهار موتور جت درون‌سوز درست مانند یک جت جنگنده یا یک بمب‌افکن B-۱B می‌توانست به راحتی با سرعت در حدود ۲۱۴۴ کیلومتر در ساعت و ارتفاع پروازی ۱۸۲۸۸ متر پرواز کند. به همین دلیل مسافران مسیر ۱۲ ساعته‌ی نیویورک به لندن را کمتر از شش ساعت طی می‌کردند. بلند شدن کنکورد از زمین ۵۳ ثانیه طول می‌کشید که البته با سر و صدای زیادی همراه بود که برای ساکنین اطراف فرودگاه خوشایند نبود؛ تا حدی که باعث شکستن شیشه‌ها می‌شد! علی‌رغم سفارش‌های خارج از کشور برای ۲۰۰ نمونه از هواپیما، به دلیل هزینه‌ی بالای سوخت و تعمیرات و اعتراضات گروه‌های محیط‌زیست، تنها ۲۰ نمونه از این هواپیما ساخته شد.

در بخش دیگری از «چرخ»، سوگل دانائی، کارشناس نجوم برنامه، مهم‌ترین اخبار این روز‌های دنیای نجوم مرور خواهد کرد.

گزارش محمدحسین جهان‌پناه از آزمایشگاه اشعه‌ی ایکس، یکی دیگر از بخش‌های چهل‌وپنجمین قسمت «چرخ» خواهد بود.

مجله‌ی تصویری «چرخ» مهم‌ترین رویداد‌های علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.

«چرخ» روز‌های، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت ۱۹ به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار