کد خبر:۸۲۶۰۲۹

کارنامه‌ی علوم پایه ایران زیر ذره‌بین «چرخ»

هشتادوششمین قسمت «چرخ» ساعت ۱۹ امروز، یکشنبه ۲۰ بهمن با بررسی دستاورد‌های ایران در علوم پایه روی آنتن شبکه‌ی چهار می‌رود.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این قسمت از مجله‌ی علمی شبکه‌ی چهار، حسین فروتن به‌عنوان مجری-کارشناس میز علم «چرخ» با دکتر حبیب قرار خسروشاهی، معاون فناوری پژوهشگاه دانش‌های بنیادی درباره‌ی وضعیت علوم پایه در ایران گفتگو خواهد کرد.

آمار‌های داوطلبان ورود به دانشگاه در کنکور سراسری سال‌های ۹۵ تا ۹۷ نشان می‌دهد متقاضیان رشته‌ی ریاضی و فیزیکی نسبت به گذشته ۱۸ هزار نفر کاهش داشته و در سال ۹۷ هم حدود ۶۵ درصد متقاضیان کنکور، رشته‌ی علوم تجربی را انتخاب کرده‌اند. در کنکور سال ۹۸ هم بیش از ۶۳۷ هزار در آزمون رشته‌ی علوم تجربی شرکت کردند و در مقابل فقط ۱۶۴ هزار نفر در رشته‌ی علوم ریاضی و فنی کنکور دادند. تحلیل‌های کارشناسان نشان می‌دهد دلیل اصلی گرایش داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته‌های مرتبط با علوم تجربی مانند علوم پزشکی و پیراپزشکی نسبت به سایر رشته‌ها، از جمله فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، تضمین وضعیت شغلی و بازار کار در این رشته‌ها است. در نظام رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های در سال ۲۰۱۸ دانشگاه‌های برتر ایران در پنج رشته‌ی ریاضی، فیزیک، شیمی، زمین‌شناسی و علوم جوی در بین برترین دانشگاه‌های دنیا قرار دارند.

گزارش محمدحسین جهان‌پناه از پژوهشکده نجوم و رصدخانه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از دیگر بخش‌های هشتادوششمین قسمت «چرخ» خواهد بود.

مجله‌ی تصویری «چرخ» مهم‌ترین رویداد‌های علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.

«چرخ» روزهای، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت ۱۹ به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.
 
کارنامه‌ی علوم پایه ایران زیر ذره‌بین «چرخ»
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار