داروی مؤثر در درمان سرطان معده توسط عضو هیأت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد شهرکرد ساخته شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از واحد شهرکرد، داروی مؤثر در درمان سرطان معده توسط دکتر فرهنگ تیرگیر، عضو هیأت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ساخته شد.
دکتر تیرگیر در این خصوص گفت: باتوجه به اینکه در درمان سرطان از روشهای شیمی درمانی استفاده میشود و در این روش به همراه از بین رفتن سلولهای سرطانی، تعدادی از سلولهای سالم نیز از بین رفته و این رخداد باعث بروز عوارض جانبی، عدم موفقیت درمان و در نهایت مرگ بیمار میشود.
وی اظهار داشت: لذا در این داروی ساختگی از اسکلت ساختاری آمینواسیدها به عنوان ترکیبات بیولوژیک و سازگار با بدن انسان برای تثبیت گروه عاملی حلقوی۲و۵-دی کتو بی پیرازینها بهره گرفته شد.
دکتر تیرگیر افزود: تأثیرات این دارو بر روی پیکربندی و فعالیت ساختاری آنزیم پروتیاز (Chymotrypsin) و همچنین بر روی سلولهای سرطانی معده به روشهای مختلف بررسی شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد خاطرنشان کرد: آنالیز MTT داروی سنتزی بر روی سلولهای سرطانی معده حاکی از این است که داروی ساختگی ضمن از بین بردن سلولهای سرطانی هیچ گونه سمیتی برای سلولهای زنده نداشته و گامی بزرگ در جهت استفاده از این دارو در درمان سرطان معده برداشته خواهد شد.
وی افزود: تستهای بالینی این دارو با همکاری دکتر صادق فرهادیان و دکتر شارقی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهرکرد انجام شده و نتایج گزارش این تحقیق در مجله ournal of Molecular Liquids از انتشارات Elsevier با ضریب تاثیر ۵ به چاپ رسیده است.
دکتر تیرگیر در پایان گفت: داروی مؤثر در درمان سرطان معده در حال ثبت در سازمان غذا و دارو است.