دبیرکل حزب کارگزاران گفت: اصلاحطلبان باید بپذیرند پیروزیهایشان حاصل ضعف رقبا بوده است، نه اینکه آنها خیلی بهتر بودند؛ اصلاً اصلاحطلبان برای حل مشکلات مردم چه کردهاند؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در حاشیه نخستین کنگره حزب جمهوریت در جمع خبرنگاران مبنی بر اینکه حزب کارگزاران در قالب شورای عالی اصلاح طلبان فعالیت میکند یا حزب کارگزاران در انتخابات شرکت میکند؟ گفت: حزب ما در شورای عالی عضویت دارد، اما منتقد آن است. ما فکر میکنیم که هم در روشها و هم در نحوه انتخابها و گزینشها و هم در نحوه برخوردهای سیاسی انتقاداتی وجود دارد.
دبیرکل حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: آقایان باید یکبار بنشینند و بگویند اگر راهبرد شورای عالی برای انتخابات ۹۲ و ۹۴ بوده است و نیز در انتخابات ۹۶ موجب پیروزی شده است، آیا این پیروزی مشکل مردم را حل و بهتر برطرف کرده است؟
وی افزود: نقدهای وارده به کارنامه خودمان باید صریحا برای مردم مطرح کنیم؛ مردم صداقت ما را ببینند و آن وقت آنجایی که نتوانستهاین کاری کنیم درکمان خواهند کرد. اینکار برای مردم پذیرفتنیتر است تا اینکه مدام رجزخوانی کنیم و نه اینکه بگوییم این انتخابات را برده یا آن انتخابات را بردهایم.
کرباسچی گفت: خیلی از پیروزیهای ما نتیجه عملکرد بد رقبای ما بوده است نه اینکه ما خیلی خوب عمل کرده باشیم. ما خیلی جاها نقش داشتیم و اصلاح طلبان باید این موضوع را صریحا اعلام و با مردم در میان بگذارند؛ و حتی همانطور که آقای خاتمی مطرح کردند باید از مردم عذرخواهی هم کنیم و درست ارزیابی کنیم تا مشکلاتمان برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: رو دررویی غیر سیاسی را فکر نمیکنم که مدنظر هیچ کدام از جناحهای سیاسی داخل کشور باشد، اما مشروط کردن از نظر سیاسی خوب است که چنین حرفهایی گفته شود و عدهای فکر میکنند اینکار کمک میکند که نقطه نظراتی را که درباره تایید صلاحیتها دارند عملی شود، اما تجربه نشان داده که حداقل در رویارویی با جناحهایی که این افراد احیانا با آنها رودر رویی دارند مشکلی را حل کند.
وی افزود: ما کی با فشارهای سیاسی توانستیم تغییر رویهای در شورای نگهبان یا قوه قضاییه ایجاد کنیم؟ اگر امکان تغییر رویهای باشد فقط از راه گفتگو و طرح مسائل و خطراتی که برای آینده کشور متصور است، ممکن میشود.
کرباسچی تاکید کرد: گمان نمیکنم که از راه مقابله به نتیجه برسیم. ما یا در انتخابات شرکت میکنیم یا نمیکنیم. اینکه بگوییم اگر ما رد صلاحیت کنید مشارکت نمیکنیم بارها تجربه شده و راه به جایی نبرده است. ما نیز دلمان میخواهد مشارکت بالا باشد و رد صلاحیتی نباشد چرا که به لحاظ سیاسی این موضوعات مطلوب نیست و باید از راه گفتگو چنین مسائلی را رفع کنیم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در مورد طرح رسا نیز گفت: این طرح کلیت خوبی دارد، اما به نظر من قابل اجرا نیست و اشکالات قانونی دارد و نمیتواند موفق باشد چرا که تبلیغ زودهنگام است و باعث برخورد میشود.